1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Iceman mi, mavi Prenses mi?

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde Korkunç tarafından 3 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. Korkunç

Korkunç

İsim:
    Orkun
    Arkadaşlar selam,
    Uzun zaman ara verdiğim hobime geri döndüm. Çokça duyduğum için ciklet türüne yöneldim ve gerçekten farklı bir tür olduğunu gördüm. İlk olarak hobiyi bıraktığı için arkadaşımın balıklarını aldım; birer tane sarı prenses ve papağan. Sp daha sonra öldü, sanırım papağanın marifeti, sürekli kovalıyordu. Papağanım vatozu dahi rahat bırakmıyordu ve boyu da büyümüştü. Yanına büyük Midas bulamayınca onu verdim ve yeni bir akvaryum kurdum. İki mücevher ve üç mavi prenses aldım (1 vatoz var ayrıca). Fakat sanırım mp değil iceman biri. En büyüğü de o, terör estiriyor ufaktan koğuş ağası
    Lakin en sıcak kanlısı da o, aptal aptal bakıp bana yaklaşmasına hastayım. Resimden yardımcı olursanız sevinirim.
    1. Resimdeki iceman mi?
    2. Iceman'in yanına hangi tür koyabilirim (mp lere tam gıcık).
    3. Icemani çıkarsam bile sanırım mp ve mücevher doğru seçim değil gibi zira biri etçil, biri otçul ağırlıklı besleniyor.
    İyi araştırmamışım ama biraz da akvaryumcuya güvendim, hata etmişim. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler

Ekli Dosyalar:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Dosya Boyutu:
      132,9 KB
      Görüntüleme:
      1.485
  2. murataytenn

murataytenn

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    murat ayten
    Bu balık Elongatus Mpanga gibi duruyor.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Korkunç

Korkunç

İsim:
    Orkun
    Dostum o dediğine baktım ama onlar çok daha renkli balıklar. Bu açık renk üstüne (beyaz ama pembemsi, mavimsi) dikine gölge çizgiler var. Akvaryumcu iceman değil ama muhtemelen kırma dedi. Çıkamadım işin içinden

4. murataytenn

murataytenn

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    murat ayten
    Bu işi yaklaşık 5 senedir yapıyorum. Böyle bir renk yapısına sahip bir balık hiç görmedim. Muhtemelen akvaryumcu haklı.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Korkunç bunu beğendi.
  5. Korkunç

Korkunç

İsim:
    Orkun
    Sanırım dişi bu. Zira dişi mp'ye rahat vermiyor. Erkek mp küçük ve şimdiden bölgesini belirledi; fıçı onun :) Küçük erkekle pek uğraşmıyor, bazen ama kovalama bile sayılmaz, ufak diklenme. Mücevherlere de yuva yapmaya bile izin vermiyor. Dişi mp ve Mücevherleri çıkarıp, sadece ikisini bırakacağım ve eş tutmalarını ümit ediyorum. İlk defa duydum kırma ciklet. Eş tutar umarım mp ile ama araştırmama göre karakteristiği daha çok iceman gibi.

Sayfayı Paylaş