1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Isıtıcılarımızı Ne Yapalım...

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Muzikopat tarafından 7 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Evet arkadaşlar malumunuz havalar ısınmaya başladı. Bu ısınma akvaryumlarımıza da ister istemez yansıyor. Isıtıcılarımızı kapatmanın zamanı gelmedi mi sizce ? Bölgeler arası sıcaklık farkı olabilir. Mesela ben Güden Doğu'da yaşıyorum burda havalar oldukça sıcak. Hatta terlemeye bile başladık. Sizin oralarda durum nasıl. Isıtıcılarımızı bir elden geçirelim bence. Akvaryumumun sıcaklığı 32 dereceye kadar çıktı. Zarar vermesinden korkuyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir merak ediyorum ?

Saygılarımla...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Senin ısıtıcın termostatı değilmi, otomatik durmuyormu zaten. İstediğin derecede sabitle, ısıtıcı açık kalsın gündüzle gece arası sıcaklık farkı var sonuçta gece ısı düşüyordur sen farkında olmadan.
    Gündüz 32 ye çıkıyorsa soğuk su takviyesi yapabilirsin, yada bir fan tertibatı yapıp akvaryum kapağına bağla soğutsun suyu

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumun ısısı 32 dereceye çıktıysa ısıtıcıyı çıkarmalı tabiki. Ama İstanbul bence henüz ısıtıcı çıkaracak seviyede değil. Dediğin gibi bölgeye göre değişecek bir konu, herkes bakacak durumuna.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Evet Temel abi. Ben o zaman ısıtıcıyı Emrah abinin dediği gibi 28 e ayarlayıp bırakayım. Zaten termostatlı olduğu için kendiliğinden kapanıyor. Bir müddet daha böyle idare edelim. Sonrasında bakalım neler olacak.

Saygılar...

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bence kesinlikle ısıtıcı kapatılmamalı... Emrah'ın dediği gibi hem gece ne olacağı belli olmaz hem de çok sıcak bir dönemde ani bir soğuma olabilir... Zaten hepsi termostatlı...

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Benim ev nofrost gibi. :D Her sene ağustostan önce çıkartamıyorum ısıtıcıları.

Hüseyin akvaryumlar 32 dereceyi buluyorsa ısıtıcıları çıkar ve suyu soğutmanın yollarını ara. :)

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    28 te fazla ya napıyosunuz :) 25 derece bence gayet ideal bir ısı.. Hüseyin'in akvaryum ısısının 32 dereceyi bulmasının sebebi ısıtıcıyla birlikte akvaryumu ısıtan aydınlatmasıdır kesinlikle.. Şu fan olayını kurduğunuz takdirde hiç böyle sorunlarla karşılaşmazsınız.. Ben manuel olduğu halde ısıyı sabitleyebiliyorum.. Olcay hocam vede elektronikten anlayan arkadaşlar var ise fana adapte edilebilen bir termostat nasıl yapılabilir öyle bir paylaşımda bulunabilirse herkese acaip faydalı bir hizmet sunmuş oluruz.. Ben daha ne diyim :D

aman Olcay hocam ev o kadar soğuksa şu nesli tükenmekte olan penguen türlerine bir el at ya :D

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Isıtıcı termostatına bağlı fan aşırı elektrik sarfiyatına sebep olur.İstanbul'da hala popomuz donuyor,sen bence orada bir üretimhane kur Hüseyin,elektrikten kar edersin :D
    Olcay hocam benim ev de buzhane gibi,26 derecenin üstüne çıktığını görmedim.O en sıcak yaz günlerinde bile :(

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem biz en iyisi yazın size taşınalım, gerçi bizim ev de serin oluyoda. Yaz aylarında burda çoğu yerde gece sıcaktan uyuyamıyosun.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Haram olmasa şarapçılığa başlayacağım ben :D

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi odam zaten üretimhaneye dünmüş durumda :D Vatana ve millete sağlıklı canlıdoğuranlar yetiştirmek için odayı gene dizayn ettim. :D Evdekiler biraz nazlansa da ailecek akvarist olduğumuz için bir problem yok. 5. akvaryumu kuracam ama abartıyorum diye ev halkının tepkisinden korkuyorum. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Volkan abinin de dediği gibi aydınlatmam ısıyı etkiliyor olabilir.

Saygılar...

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Volkan hocam;gerekli malzemeler elimde olsaydı termostadlı bir soğutma sistemi yapardım.ve bunuda burdan paylaşırdım. ;) Ancak fikir vermesi açısından birşeyler ekleyebilirim.

Bütün arabalarda bulunan fan müşürleri vardır.Bunlar genelde arabaların çalışma sıcaklığına göre 60-70-80-90 derece olarak çalışırlar.Fakat gene aynı bu müşürlerin deniz motorlarında,gemilerde kullanılan 15-30 derece arası değişik derecelere sahip müşürler var.Müşürün üstündeki iki adet kablonun bir ucuna fanın (-) kablosunu,diğer ucunada adaptörden gelen (-) kabloyu bağlayarak,müşürün ucunu akvaryuma değdirmek yeterli.Biraz karışık anlattım galiba. :cekingen: :D Bir ara resim çizip daha detaylı anlatırım artık. :) Gerçi pc de resimde çizmesini tam beceremiyorumya artık siz anlarsınız genede. ;) Ancak bu müşürler epey bir pahalı olduğundan biraz gereksiz bir çalışma olur. Hali hazırda satılan termostadlı fanlardan alıp kullanmak daha hesaplıdır.

13. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Güzel bir DIY olur Olcay hocam. Yapma zahmetine girip buradan bizlerle paylaşırsan çok memnun oluruz. Maksat herşeyin bir de Dıy olarak yapıldığını herkese göstermek.

Saygılar...

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hüseyin haklısın herşeyin değilde bazı şeylerin dıy çalışması yapılabilir.Ancak bu fan sistemi için elimde hiçbirşey yok. Fan müşürü yanlış hatırlamıyorsam 50-60 tl civarında ve sadece bununlada bitmiyor.Fan lazım,fanı çalıştıracak adaptör lazım vs. Yani bu malzemelerin hiçbirinden elimde yok. Ama dediğim gibi fikir vermesi açısından bir çizim yaparım bir ara.Ve isteyen bu sistemi yapar kullanır. Sistemi çizdiğim gibi uygularsanız çalışma garantisi benim ;)

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Hüseyin,askerlik döneminde Diyarbakır'da bulundum.Hava şartları aşağı yukarı İç Anadalu ile aynı.
    Akvaryumun ısısının 32 dereceye çıkması,tamamen ısıtıcıya bağlı.Yani ısıtıcının arızalıdır.
    Biz burda daha donuyoruz.Arkadaşlara katılıyorum,ısıtıcıyı çıkarma sen farklı bi ısıtıcıyı akvaryumuna bağla.

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Tamam abi o zaman yedek ısıtıcımı devreye sokacam. Bakalım neler olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılar...

17. stablizer

stablizer

Hakikaten yaz mevsimi deyince bende birden kendime geldim.Bir Tanganyikacı olarak korkulu bir mevsim olmuştur benim için.Havalar iyice ısınınca 28 ve sonrasında kendinden geçiyor balıklar.Fakat yinede ısıtıcı çıkartmak için çok erken.Çok yakın zamanda ısıtıcılardan biri bozuldu.Sıcaklık 20-21 e kadar düşüyor.İstnabul için erken görüşüne katılıyorum.

18. Desert Falcon

Desert Falcon

İzmir -Bergamadayım.Bugün 21 dereceydi.Gece 15 falan oluyordur heralde burda çıkarma zamanı değil ama 32 dereceye geliyorsa sorulur mu hiç,tabii çıkar...

Sayfayı Paylaş