1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Jagler 1032 kumu kullanan var mı ?

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 27 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Selamlar arkadaşlar

Yeni tankta yeni tecrübeler edinmek için arayışlarıma kumda devam ediyorum.. Dere kumunu bir türlü bulamadığım için akvaryumcularda jagler 1032 bordo kuma yönelttim.. Bu kum hakkında bilgisi olan yada kullanan arkadaşların yardımını rica ediyorum..

Teşekkürler

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka istediğin dere kumu olsun... Biz temin edelim sana...

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ya zaten kanka nefret geldi bakırköy'den bana.. sabah puğaça bulamazsın işe giderken akvaryuma vitasand dışında kum bulamazsın :) yanlız senin kuma takıldım ben söyliyim :) reis akvaryumda 25 kg'lık kum buldum ama dere kumumu midye kırığımı anlayamadım.. ordada vitasand yazıyor.. kanka 20 kg kum git gel sizin orası zor bana ya :(

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    İnşaat kumu abicim en güzeli ;) iyi yıkanacak sadece bu kadar, aylardır kullanıyorum bitkiler coştu o kumdan sonra, gübre kullanmıyordum gübre vazifesi gördü

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sağımda solumda satan yer olsa denerim senin dediğini Emrahçım ama yok yani :( Kum kalınlığı konusunu bulamadım.. kaç kg kum gider şimdi ?

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi kumu inşaattan bedava alıcan memo dayıyı tutucan kolundan emimoğlu bana kum verirmisin az lazım desen bi çuval verirler :D

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Buralarda da yok Volkan Abi.Metropolleşmenin getirdiği dezavantajlar işte.Eski kumları çevirip çevirip kullanıyorum.Akgün beyden 10 kilo aquaclay aldım geçenlerde,yeni akvaryuma onunla takviye yapacağım.1 torba da torf koyacağım en alta.En üstte de Datça'dan getirdiğim çakıllar olacak.Umarım dolar huh:

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bizim burdan bulacağımız inşaat kumundanda hayır gelmez zaten :) Akgün beyin aquaclay sattığını bilmiyordum bilseydim ondan alırdım.. Otuz.com'a verdim tüm siparişlerimi.. Torf başına iş açmasın dikkat ette pişman olma sonra.. Ben 100 tane misket gübre yerleştiricem , aralara lav taşı üstüne 10 kg bu kumdan en üste 10 kg aqua koyucam bakalım.. Aynı merak bendede var bakalım istediğim gibi olucak mı kum yetecek mi hiç bilmiyorum. :)

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    100 misket çok değil mi Volkan Abi? :hink:
    Elinde az bir miktar vardı,onu aldım Akgün Abi'den.

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem boşuna akvaryuma torf koyma :)

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Fındık büyüklüğünde olucak gübreler zaten bugünde onları yapıcaz.. Bu arada Otuz.com bir rekora daha imza attı :) Bu gece 02:00'de verdiğim tüm siparişler yarım saat önce elime ulaştı :))))) Firma kaçta açılıyor bilmiyorum ama taş çatlasın 4 saatte siparişi alıp evime getirdiler.. Vallahi helal olsun , otuz.com'a.. Akvaryum hazırlanıyor.. Geriye altlık ve kapak kaldı.. Unutmadan Jagler kum hakkındada bilgi vereyim.. Çok ince ve bana kalırsa tam bir taban malzemesi , en alt katmana rahatça yerleştirilebilir.. Rengi bordo diyor ama kahverengiye çalan bir bordoluk.O yüzden aquaclay'larla tam takım oldular güzel oldu :) Bakalım ne kadar verim alıcaz , hep beraber görücez ;)

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Gübreyi nasıl yapıyorsun Abi?

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İsak'ta Tunç Sönmezoğlu varya Yasmut ondan alıyorum.. Hem misket hemde diğer sıvı gübreleri hem çok ucuz hemde acaip iş görüyorlar.. Macun şeklinde alıyosun misket haline getiriyorsun 2 gün kuruduktan sonra seriyosun akvaryumun tabanına sonra gelişimi izliyorsun ;) Tavsiye ederim.. Abdullah abinde tanıdı bayağı konuştuk gübre almaya gittiğimizde..

Sayfayı Paylaş