1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Jako papağan

Başlığı 'Diğer Evcil Dostlar Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 23 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir ara heveslendim aldım bir jako papağan. Evdekiler papağandan korkmaya başladı. Isırma eğilimi çok fazlaydı. Daha sonra çekirdek, fıstık derken verdiğimiz şeylerin parçaları salonun diğer ucundan toplamaya başladık. Çok fazla ilgi isteyen bir kuş türü. Konuşmayı öğretmek için göbek çatlatmak lazım. Kafes içerisinde ben anlamı olduğunu düşünmüyorum bu kuşu beslemenin. Kanatları traşlı almıştım ve tünekte besliyordum, zinciride vardı alışana kadar. Fakat bir süre sonra tüylerini yolmaya başladı, tabi evden şikayetler çoğalmaya başlayınca esnaf arkadaşa geri verdim. Temsili bir fotoğraf yayınlayayım size.

Bu görüntü hiç hoş bir görüntü değil arkadaşlar. Kesinlikle sabırlı olanlar ve zaman ayıracak arkadaşlar beslemeli. Ancak bu tür en çok kelime öğrenen ve rahat konuşan türdür. Yavru almak çok önemli yoksa alışması çok zor oluyor. Eğer tam anlamı ile alıştırılırsa iyi bir arakadal olacağına şüphe yok.

Saygılar...

Kızıldeniz Akvaryum bunu beğendi.
  2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    1. Resimdeki papağan çok tatlı abi yaa. Bir de sanki bir tüy dağılımı dengesizliği var. :D Keşke uygun ortamımız olsa da balıklarımızın yanında bir de bu tür kuşları da beslesek. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;bu suda yaşarmı yaa? :D

Benim beslediğim hayvan suda yaşamazsa olmaz :D

Böyle bir kuşum olsa,onuda akvaryumda beslemeye kalkardım herhalde :D :D :D

Şaka bir yana bu güzel paylaşım için teşekkür ederim hocam.

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Çok güzel bir papağan türü bu bizimde bir tanıdığımızda vardı.Kaç tane bu türden papağan gördüysem çoğunluğunun ismi Yakup'tu bu hep enteresanıma gitmiştir. :) Bende çok isterim böyle bir papağan beslemeyi ama kediler gibi kuşlarada güvenmediğimden tırsmıyor değilim.

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi güzel kuş ama bunlar hem agresif, hem çok tüylü bakımı zor olmazmı ? Buluşma günü Pendikte paktığımız sarı boğazlı kuş daha güzeldi, hem küçük hem daha canlı hayvanlar, papağan beslesem onlardan beslerdim adını bilmiyorum onların cennet papağanı herhalde ;)

6. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Biz bu kuşun yavru olanından alıp 5-6 sene besledik ve geçtiğimiz sene beklenmedik şekilde evden çıkardık. :( Kuş artık insan gibi konuşmayı sökmüştü. Bu kuşları televizyonun yanına koyunca ilginç kelimeler öğrenebiliyor. Mesela bizdeki, maçlarda sipikerlerin taklidini yapıyordu. :D vuruyor...(arada bir kaç saniye bekliyor) ...ve goool!, bunlardan birisiydi. :D Bakımına gelirsek hakikaten çok zor. Hayvanın üzerinde sürekli beyaz toz vardı. Okşayınca elimiz bembeyaz oluyordu ve araştırdığımızda ağır bir polen olduğunu öğrendik. Elden çıkarmadan 2 sene önce bir kaç doktor ve bu kuşu besleyenler mutlaka evden çıkarılması gerektiğini söylemişti ancak biz bunu aldırmamıştık. Meğersek astım hastalığına çok kötü etkisi varmış ve bu hastalığın kardeşim üzerindeki etkisini git gide çoğalınca anladık mevzuyu. Kardeşimdeki astım hastalığı etkisi artıyordu. Ancak bu kuşu evden çıkardıktan sonra kardeşimin hastalığı hızla düzeldi ve şu anda hastalığından eser yok. Özet olarak evinizde çocuk veya hastalık bakımından bünyesi zayıf olanlarınızdan varsa uzak durun derim. Bunların dışında dünyada eşi benzeri olmayan papağan türüdür bu.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Emrah o papağan türü güzel evet, ancak kötü bir bağırmadan başka bir ses çıkarmıyorlar malesef. Yoksa renkleri harikaydı gerçekten.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Onlar konuşmazmı temel abi ?

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kargadan beter bağırırlar sadece yanlış bilmiyorsam, cennet papağan türüydü.

10. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Güzel bir paylaşım olmuş, abi bununda çok kötü bir bağırması var. Hele de kafesine yabancı biri yaklaşırsa. Bu arada bende iki gün önce eve iki çift kuş getirdim :basardim: bir çift muhabbet kuşu bir çiftte malta cinsi kanarya. Evdekiler daha önce hiç sıcak bakmıyodu. İki gün önce berber dönüşü kuş getiricem dedim sen bilirsin dediler gidip kaptım geldim.

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Emrah hocam,yavrudan alınmış çoğu evcil hayvan konuşmayı öğreniyor.
    Ortaokul yıllarımda kendime muhabbet kuşu,arkadaş ise yavru kanarya almıştık.6.ayda kanarya konuşmaya başladı.Komşumdaki van kediside anne diyordu.Yani anlayacağın olmaz diye kaide yok.

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kedi mi? :hink:
    Yanılmıyorsam malezyadaki bir karga türünün papağan gibi konuşabildiğini biliyoruım ama kedininki insan sesinin taklidi değildir herhalde :hink:

13. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Arkadaşlar papağanlar konusunda birazcıktecrübem vardır ;) İsteyen olursa her türlü sorunlarda elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim.Temel bey öncelikle bu canlıları diğer türlerden açık bir şekilde ayrı tutmak gerekiyor bunlarla uğraşmak hiç büyümeyen bir çocuğa bakmak gibidir çok sağlam hisleri ve karakterleri vardır. Herzaman için patronun kendileri olduğunu çok iyi bilirler çok geniş kapsamlı canlılardır anlatmakla sayfalar yetmez.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğan Bey, çok haklısınız, aynen katılmakla birlikte, kendilerini patron sanmalarına ve sizinde büyük ihtimalle katılacağınız bir olay gerçekleşti, tecrübe ettiğim 6 aylık sürede bana aşık olmasıdır. :D

Zaten ömürlerinin uzunluğuna bakılırsa çocukluk dönemleride bir hayli uzun.

15. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey , 15 yıldır papağan beslerim bu sürede ilk öğrendiğim şey bunların asla büyümeyen çocuk olmaları her saat ilgi alaka isterler onları bırakıp hiç bir yere gidemezsiniz sizi otomatikman kitler kendisine ve tesbitinizde çok haklısınız bunlar aile içinde birine aşırı bağlanırlar diğer aile fertleri onlar için düşmandır. Oysa ne bileyim evin hanımı daha çok alakadar olurken veya evdeki çocuklar onu deli gibi severken o kendi beğendiği kişiyi seçer ve diğerleri ağzıyla kuş tutsa lafine :)

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Neymiş bu papağan böyle ya.. :D Yap et uğraş o istediği birisini sevsin olucak iş mi :) birde kediye nankör derler :D

17. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    İlk resimdeki sizin papağanınızmı Temel abi? Çok tatlı duruyor. :D

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Değil, benim papağanın fotoğraf çektirecek hali kalmamıştı. Çektirirdi ama pek fotojenik olmazdı sanırım. Çünkü yolmaktan tüyü kalmamıştı. :D

19. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Benim Ara ( Macaw ) papağanım vardı. Brüksel' de bir kuş çiftliğinden almıştım.
    Onu ev ortamına alıştırana kadar neler çektim neler..
    Ara Papağanı nın konuşma yeteneği yoktur. En iyi ihtimal le avaz avaz bağırmasını bastırabilirsiniz :D :D

Geldiğinde 1 ay süre ile 2 yan komşuda rahat bırakmadı bizi ( ki evler villa )

Baktık ki evde beslenmiyor bu canlı sattım.

Bence salınacak ortamı olmayan insanların papağan beslemeleri doğru değil ufak türler dışında. Ama her kuş türünün mutlaka serbestce uçmaya ihtiyacı var.

O karga sesi çok iyi bilirim Temel abi :) Tüy yolma sorununu da ..

20. filizcima

filizcima

Öncelikle selamlar benım evımde 2 akvaryumum var bunun yanında muhabbet kusu ve kedım var bunlar normalde aynı ortamda beslenmez dıyenlere ıyı bı cevap verdım gayet mutluyuz Neyse sureklı alısverıs yaptıgım pet ım ıkı tane jakoba papaganı getırmıs ıkısıde aynı dukkanda ayrı kafeslerde ama dukkanda seslerımızı duymak mumkun degıl.Karga nekı..Bi tanesını aldık eve getırdık papagan uyum saglarsa alırım dedım ama kedım korkudan kusa yaklasmıyo muhabbetler devamlı serbest boyuna papaganın yanına gıdıyolar,bagırmaya basladımı karsı sokaktan dınle sesı neysekı komsular tanıdık sorun etmedıler.bır hafta bızde kaldı goturmek zorunda kaldım muhabbetımın ayagını koparıyodu az daha.ve saga sola fırlattıgı yemek artıkları hatta kakası bıle annemı son demıne getırmeyı basardı. Bıde konusturmak zor dıyenlere not duseyım Kus bır hafta kaldı ama bır hafta boyunca kedımın sesını taklıt ettı,annemın ona ettııgı azarları tekrarladı burda yazsam aklınız durur dukkanda gelene gıdene kufur edıyo sımdı:D:D em34:

Sayfayı Paylaş