1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

JAPON BALIĞI

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde Ottoman tarafından 1 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu
    Japon balığı, sazangiller ailesinden bir balık türü. Çarprazlama yöntemi üretim ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir. Japon balıkları soguksu da yaşayabilirler bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derece üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4.5 kg ağırlığa ulaşabilirler.

YAŞAM ALANI

Anavatanları Asya'nın az akıntılı ve durgun nehir ve gölleridir. Yabani olanlar renkli, gösterişli renklere sahip değildir. Uzakdoğu ülkelerinde büyük miktarlarda üretilerek tüm dünyaya ticareti yapılmaktadır.

ÜREME

Gerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üretilmesi mümkündür. Yumurta dökerek ürerler.Solungaç kapaklarının kenarı beyaz olursa bu erkektir. Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar ve sürekli dişiyi anüs bölgesine vurarak kovalar. Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır. Balıklar izlenmeli yumurtlama bittikten sonra eşler hemen başka akvaryuma alınmalıdır. Tankın dibine misket döşemek yumurtlamadan sonra çiftlerin kendi yumartalarını yememesi için uygulanan bir yöntemdir. Yumurtaların olduğu tanka uygun miktarda metilen mavisi eklenerek, havalandırma sürekli çalıştırılmalı yumurtaların mantarlaşmasına izin verilmemelidir. Çok küçük boyutlarda yumurtadan çıkan yavru balıkları büyütmek özen ve tecrübe ister.

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: JAPON BALIĞI

Hadi ilk tartışma benden:Isıtıcısız yaşarmı yaşamazmı ?:D
    Bence yaşamaz.Arkadaşlar, soğuk suda yaşayan canlı diye ısıtıcı koymayın demek yanlış.Mesela ben odamda bakıyorum ama kışın odamda yatmam, salonda yatarım.Çünkü odamda soba falan yok. 15 derecelere kadar düşüyor oda sıcaklığı.Peki niçin suda bu denli ısı değişimleri olsun?Isı değişimleri beyaz benek gibi hastalıklara sebep olur; hayvanı sersemletir,öldürür...Isıtıcı ısıyı sabitler ve ısıtıcının hayati önemi vardır.
    Saygılar...

3. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

:D

4. mavihuzur

mavihuzur

Isıtıcısız bir akvaryum düşünemiyorum.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Konu aslında çok karmaşık değil. Eğer ısıtıcı olmadan kesinlikle yaşamaz dersek, o zaman bu balıkları bahçe havuzlarında uzun süre besleyenlere ne diyeceğiz. Madem konuşacağız bunun üzerinde de duralım bence.

Tabi koi balıkları besleniyor, gibi bir yanıt gelebilir ama, bunların yanında normal japonlar olduğunuda biliyoruz.

Buyrun bakalım ?

6. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Ben çiftlikteki süs havuzuna atmıştım bendekileri ve açık yerde çok rahat bir şekilde yaşadılar ve uzun süre yaşadılar.Isıtıcı yok soğuk,ayaz birşey olmadı 6 taneydi epeyde büyüdüler en son ama kazların saldırısına dayanamadılar hayvanlar her türlü hava şartında yaşıyorlardı ama kazlar sağolsun kurban etmişlerdi gittiğimde...

7. bettacı

bettacı

:horon: :horon:

Temel abi bu koi için soğuk su sorun olcağını sanmıyorum.Eeee bu hayvan doğasında ne yapıyor? Hayır sever arkadaşlar ısıtıcımı bağmıyor onlara _?  :D Koinin vatanını bilmiyorum.Ama soğuk suda yaşayabildiğine göre o gölde kışın soğuk oluyordur. Zaten koi soğuk suda kış uykusuna yatıyor.Sorun olcanı sanmam.

8. Desert Falcon

Desert Falcon

Bizim orada bi pasaj var 3 yıldır koiler yaşıyor oradaki havuzda görseniz etrafıda orman gibi ama bende japon beslemeye çalıştım öncden havuzda suyun üstü buz tutuverdi kış gelince balıkları kaybettim.
    Bence Japonlar değilde koiler beslenmeli havuzda besleneceklerse...
    Ordaki koilerin ve havuzun fotoğrafını da beğeneceğinizi sanıyorum yakında koyarım fotoğrafını çekip...
    Isıtıcısız yaşamaz diyorum yada olmamalı diyorum çünkü ısı değişimlerinden çok çabuk etkileniyorlar ve sanıyorum beyaz benek bunları diğerlerinden daha çok seviyor :cekingen:

9. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Koi bir havuz balığıdır suyun üzeri buz tutsa bile bişey olmaz. Japon balıkları türlerinden olan oranda,tül kuyruk,rykin,ryhicu bu soğuga dayanmazlar ama comet,şubukin gibi japonlar 4 derece ye kadar dayanabildikleri duymuştum, ama ani ısı düşmeleri her balık için tehlike oluşturur. Saygılarımla.

10. Desert Falcon

Desert Falcon

Zaten koi koydum demedim Japon balıkları vardı büyük büyük onlardan koydum.

11. furkan

furkan

Alın birde burda yakın sadrazamın ikramı. :D Hayatta yaşamaz demek pek doğru olmaz. Aslında serin su balıklarıdır. Bilirim yıllarda ısıtıcısız yaşıyan japonları. Sağlık açısından derseniz Hayır. Yaşam bakımından Evet.

12. bettacı

bettacı

Evet Sedat abi.Bizim bir tanıdık var.Onlara ziyarete gitmiştik.Kıştı.Konu balıklardan geldi.O soğukta bizi balkona çıkardı.Ufak bi havuz vardı balkonda.25 litre felan.Orda su vardı ama üstü buz tutmuştu.Buzu bir kırdı balık var.Ama hareket etmiyor.Sanırım kış uykusuna yatmışlardı ve onlar bir koiydi.O gün çok şaşırmıştım.Ama şimdi bana notmal geliyor.

13. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Koi'ler kış uykusuna yatarlar ama bir koi yi 25 litrede bakmak eziyetten başka bişey değildir.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Başlığın başlangıcına tartışmayı ben başlattığıma göre bir açıklama yapma zamanı geldi sanırım.

Havuzda koi balıkları besleniyor, gibi bir yanıt gelebilir ama, bunların yanında normal japonlar olduğunuda biliyoruz.

Buyrun bakalım ?

Demiş ve bu şekilde konuya giriş yapmış devamını sizlere bırakmıştım. Görüyorum ki, havuzlara Jopon balığı ekleyen arkadaşlar aranızda çıkmış. Kiminiz sorunsuz yaşadı, kiminiz öldü demişsiniz.

İşte tüm bunların belki açıklaması şudur;
    Eğer havuzlarda koi yanında Japon besleyeceksek, ekleyeceğimizde mevsim yaz olmalıdır. Yaz olmalıdır çünkü bu zaman diliminde balıklar ortama uyum sağlar ve havalar yavaş yavaş soğumaya başladıkça balıklar adaptasyonlarını gerçekleştirir. Kışın soğuna kendilerini hazırlarla ve buna bie anda değil yavaş yavaş alışarak yaparlar.

Yaşamadı diyenler acaba buna dikkat etmemiş olabilir mi?

Ottoman bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş