1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

japonumun karnı şişti

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde acemi akvarist tarafından 28 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. acemi akvarist

acemi akvarist

Japon balığımın son günlerde karnı şiş.Acaba çok mu yem veriyorum?Yoksa bir hastalık mı?Fakat keyfi yerinde,yüzüyor.Yanında bir japon balığı daha var.Yemden dolayı ise ne yapmalıyım?Bana fikir verebilir misiniz? :(

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Resim ekleyebilirmisiniz?

Resim olsaydı daha iyi anlayabilirdik nasıl bir şişlik olduğunu.

3. acemi akvarist

acemi akvarist

Resim eklemeye çalışırım.Şişlik karın bölgesinde.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dışkılama normal mi, Beyaz ve ince bir halde mi, dışkılama yapıyor mu?

5. acemi akvarist

acemi akvarist

Yapıyor fakat yem kahverengi olduğu için kahverengi yapıyor.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğraf yayınlarsanız güzel olacak.

Gövdesindeki Pullarda kabarma var mı?

7. acemi akvarist

acemi akvarist

Kabarma filan yok.Herhalde yemlemeyi çok yaptım.O yüzden karnı şişti.Yemlemeyi azaltırsam sizce düzelir mi?Resim eklemeye çalışacağım. şaş: ;)

8. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Akvaryumunuz hakkında detaylı bilgi veriniz. Ayrıca yem ve yemleme şekliniz nedir?

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bu kadar açıklamayla fikir yürütmemiz oldukça zor. Daha detaylı bilgiler yahut resim koyabilir misiniz?

10. batmaz

batmaz

Japonlarda sıkça kabızlık sorunu görülür yemlemenin etken olduğu bir olay karın şişliğininde sebebi bence bundan dolayıdır.Bir parça ıspanak yaprağını suda kaynatıp japonlara yem şeklinde veririseniz bence sorun ortadan kalkacaktır.Şişlikte buna rağmen düzelme olmazsa o zaman üstadların mutlak başka önerileri olacaktır.öncelikle bu tedaviyi kullanmanızı öneririm...Saygılarımla.

11. acemi akvarist

acemi akvarist

Ispanak yöntemini uygulayacağım.Son günlerde dışkıyı azaltmaya başladı. İnşallah düzelir.

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ayşe Hanım size bir önerim var.İtina istemeyen balıklar ile ne kadar ilgilenirseniz o kadar kötüye giderler.
    Yanlış anlaşılma olmasın,japon balıkları itina istemiyor demiyorum ama mesela bir discus kadar da değil hani.Demek istediğim şu;yanına gittiğinizde muhakkak eliniz yem kabına gidiordur.Ya da ne bileyim,kumun şurası bozulmuş,düzelteyim bari deyip elinizi veya bir çubuğu akvaryuma sokuyorsunuzdur.Ya ben bu dekoru beğenmedim dediğiniz de olmuştur.
    Bırakın hayvanlar biraz kendi başlarına kalsınlar,akşamdan akşama uğrayın yanlarına.Hastalıklarının ve sorunlarının azaldığını göreceksiniz :)

13. acemi akvarist

acemi akvarist

Teşekkür ederim Cem bey.Haklısınız.Galiba onlarla çok ilgileniyorum.Daha dikkatli olmaya çalışacağım. :)

14. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş.
    Yemlemeyi az yapınız,korkmayın balıklar açlıkdan ölmez.Akvaryumcuları baz alın kendinize.Haftada 1 gün balıkları aç bırakınız.
    Ispanak veya salatalık yedirebilirseniz,balık midesini boşaltacaktır.

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Madem japon balıklarından bahsediyoruz,eski bir akvarist olan ve evine akvaryum kokusu sinen biri olan eniştemin dediği birşeyi aktarmak istiyorum;Japonlar için önemli olan tabandaki kumdur,kumun ne kadar kalın ve sağlıklı olursa japonların da o kadar sağlıklı olur.O yüzden yeme değil kumuna dikkat et.Merak etme,sen yemlemesen de japonlar besinlerini kumdan alabilirler.
    Yemlemediğim zamanlar japonların kumu ağızlarına alıp,çevirip,geri bırakmaları artıyordu.Sanırım doğru bir yaklaşım.Siz ne diyorsunuz?

16. acemi akvarist

acemi akvarist

Hepinize teşekkür ederim.Balığım iyileşiyor.Dediğiniz her yolu denedim.Sonuç;mükemmel.Sizin sayenizde balığımın karnındaki şişlik indi.Güzelce yüzüyor.Bundan sonra yemleme konusunda daha dikkatli olacağım. Teşekkürler hepinize. :basardim: :helalolsun:

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Cem,2 günlük seyehatın arkasından evime dönmüştüm.Balıklar yani 2 gün aç kaldılar,geldiğimde akvaryum berbat bi haldeydi kumu ordan oraya dağıtmışlar.Söylediklerine katılıyorum.Kumdaki ve dekordaki bakterilerden balıklar beslenebilir.
    Farklı bi olayda,9 cm makrakanta almıştım.Tam tamına 1 ay yem yemedi.Balık şuanda gayet sağlıklı.

18. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Japon balıkları küçük canlılar değildir ki küçük mikro organizmalarla beslenebilsinler belki küçük bir etkisi olabilir ama yetmez. Taban kumu önemli bir faktördür. Japon balığının yutabileceği kadar küçük olmamalı ama rahat karıştırabilecek kadar kalın olmalıdır ve kumum suya salınım yapmaması önemlidir. Kum önemlidir ama bir bütünün parçasıdır. Bu bütünün içinde mesala düzenli dip çekimi yapılmadığı vakit sorunlarla karşılaşılır.

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    BALİNA

Denizde ve karada yaşayan hayvanların en büyüğü olan balinalar genelde 25-30 ton olmalarına karşın bazen 100 ton gibi inanılmaz bir ağırlığa erişirler. Boyları da 30-50 metreye kadar çıkar. Ayrıca yetişkin bir balina ağzını açtığında ağzının genişliği 2-3 metreyi bulur. Balinalar, böylesine bir cüsseye sahip olmak için, örneğin köpek balıkları gibi her türlü canlıya saldırarak, karşılarına ne çıkarsa (bu insanda olabilir) yiyen bir hayvan mıdır? Genel kanı budur ama yanlıştır. Peki bu balinalar nasıl beslenip de bu yapıya sahip olabiliyorlar? Cevap gariptir. Balinalar denizlerde bulunan, gözle görünmeyen ve plankton denilen hayvani veya bitkisel mikroskobik canlıları yiyerek geçinirler. Genelde hemen her balık bu planktonlar ile beslenebilir. Ancak bunun yanında her balık mutlaka başka balıkları, denizlerdeki artıkları da yer. Yalnızca planktonlarla beslenen, denizlerin tek büyük balığıdır balinalar. Solunum için ağzına aldığı sudaki oksijen solungaçları kanalı ile kana karışır. Bu arada suyun içinde bulunan planktonlarda püskül gibi dişleri arasından süzülerek midesine gider. Karada ve denizde yaşayan tüm hayvanlar aşağı yukarı kendi vücutlarına eşit, bazen de daha büyük canlıları yiyip beslenirken (bir aslan bir bizona, kofana kendinden büyük balıklara saldırır) bu canlıların en büyüğü balina da işte böyle gözle görülmeyen mikroskobik canlılarla beslenir.

Alıntıdır:http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=815

20. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Balinaların yalnızca platonla beslediğini ilk defa duyuyorum ve benim bildiğim tuzlu su canlılarından olan mercanlar platonlarla beslenir. Ama ordaki ifalerde başka canlıları diğer balıkları yiyerek gereksinimlerini karşıladığını söylüyor. Konumuz japonlar, yalnızca suya bakteri kültürü atmakla japon balığının gereksinimlerini karşılayabileceğimizi mi düşünüyorsunuz. Japon balıkları için 2 gün hiç bişey dir aç kalabilirler ama bunu 1 haftaya kadar çıkarıldığında zayıflamalar mutlaka görürsünüz ve diğer türler ise 15-20 gün civarında ağızlarında yavru olduğu için aç kalabilirler.

Sayfayı Paylaş