1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Java Moss Türleri

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde atlantis tarafından 16 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Akvaryumcu ve bazı akvarist dostlarımın bilerek veya bilmeyerek java moss adı altında chistmass moss,pellia,macar yosunu türevi yosunlar alıp satmalarını,hatta ismi lazım değil bir akvaryumcu kardeşimin bana javamoss diye mossball satmaya çalıştığını gözlemledim.Aradaki farkları göstermenin ve sizlere bu yosunları tanıtmamın faydalı olacağını düşünüyorum..Bu arada en çokta macar yosunu java diye satılıyor..Arasındaki en büyük ayrım java moss kökü belli olmayan karmaşık yapıdadır, macar yosunu ise belirli dallardan oluşur .Budallar lastik türevi bir şeyle tutturularak ağaçmış formu verilerek satılır.
    İşte akvaryumumda bulunan yosun türleri benzerlikleri ve birbirinden ayrılan özellikleri.Yaprak ve dal yapılarına dikkat!Resimlerin diliyle buyrun mosslar.

Java moss
    Ana gövde sayılacak dallar ve onlara bağlı minik dalcıklardan oluşur.Macar yosunundan ince,christmas mosstan ise kalın formdadır.

Christmass moss
    yaprak ve dalları en ince formda olan yosundur.

Pellia
    Yaprakları daha çok ricciayı andıran şekilde kalın ve dallara ayrılır formdadır.

Macar moss
    Yukarıda bahsettiğim gibi dal ve ağaç formu verilerek satılır.

Mossball

Riccia

2. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    En üstteki resmime benzeyen bir yosun çıpa yosunu diyerek aldım ama anlaşılan gerçek javamoss muş. Paylaşım için teşekkürler.

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Murat Bey özellikle bitkilerde görsel kaynak çok kısıtlı. Tropica'nın kötü grafik çizimlerinden fikir sahibi olabilmek neredeyse imkansız. Çalışmanız çok güzel olmuş, devamını biran evvel bekleriz. Ellerinize sağlık.
    Saygılar...

4. Desert Falcon

Desert Falcon

Abi benim bildiğim Java Moss'la en üstteki Moss çok farklı
    Benim bildiğim bu ...

5. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Şahin sendekide Javamoss..Benimki çekim :)

Sayfayı Paylaş