1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Java Moss Tankı

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 23 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Dün Cem (Ruptur) ile beraberdik, akşam üstü gibi kütük topladık... Bana da getirdiği Java Moss'ları hediye etti... Şimdi belli bir özelliğe göre topladığım kütükler Java Moss bana bir ilham verdi... Şimdi eve dördüncü akvaryumu koyacağım... Çok güçlü ışığı olan bir tasarruflu floresan ampül kullanacağım... Bu bağlamda akvaryumda ciddi manada yosun oluşacaktır... Bunun önüne geçmek için akvaryuma vatoz koymayı düşünüyorum... Ama normal büyüyen vatoz mu, cüce vatoz mu, ya da bulursam leopar vatoz mu koyayım emin olamadım... Tabii bir de koyacağım vatozlar java Moss'ları yer mi? Çoğunlukla aç bırakmayı düşünüyorum da.... Veyahut kiraz karidesi mi daha iyi olur?

Yorumlarınızı bekliyorum....

2. Kadr1maN

Kadr1maN

İnşallah gerçekleştirirsin düşünceni Abdullah abi, bizlerde görme şansını yakalarız.

Cüce vatoz kullanmanı tavsiye ederim.Zaten cücelerle pek ilgilisin, çalışmalarına kolaylık sağlayabilir.
    Cüce kolonini bu tankada taşıyabilirsin.Hem cücelerin için ayrı bir tankın olur hemde yosunları önlemiş olursun.3-4 kiraz karideste renk katar akvaryuma.

Canlıların yaşamları ve birbirlerine uyumları üzerine teknik bilgim çok az malesef, önerilerimi dış görünüşe katkı olarak kabul edin.

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Abdullah Hocam,

Karides akvaryumumda tasarruflu ampul kullanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Osram 24 watt.
    Çok nadir yosunlanma problemi oluyor. O da su değişimleriyle düzeliyor bana kalırsa. Kullandığım tasarruflu ampulun çok fazla yosun sorununa neden olduğuna şahit olmadım. Ama bu olmayacağı anlamına da gelmiyor elbette...

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abdullah Abi sana kesinlikle cüce vatoz öneriyorum. Java mosslarına zarar vermeyeceklerdir. Yeterince yosun sağlanırsa zaten başka yiyeceğe ihtiyaç dahi duymazlar. Habitatlarında da durum böyledir. Cücelerin JawaMoss yediğini ne gördün ne de duydum. Şimdiden hayırlı olsun. Ayrıca JawaMoss u dekoratif taş yahut kayalara da tutturabilirsen çok güzel görünüm yaratırsın. Kiraz karideside ayrı bir hava katar. Bir kaç tane de ondan edin.

Saygılar...

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kadir,

Önerilerin için çok sağol... Ama heralde cüce vatozlarımı taşımak yerine yenilerini alacağım... Biliyorsun cüce vatozlar bir yere taşındıkların en az 1-1,5 ay sonra tam anlamı ile adapte olabiliyorlar ve üreme iç güdüleri tetikleniyor... Zaten kısa süre önce 80 lt'ye taşınmışlardı... Şimdi bir daha ellersem onları iyice huzur olacaklar...

Türker,

Ben de Orsam 15 veya daha yüksek bir ampül kullanmayı düşünüyorum...

Sen filtrasyonu nasıl yapıyorsun? Benim kafamdan yapmamak gibi bir düşünce geçiyor... Hava motoru da bağlamayayım diyorum... Ama yosunlaşma olur diye ödüm kopuyor... Buna alınabilecek en iyi önlem cüce, normal veya leopar vatoz olabilir... Yemleme de yapmazsam az sayıda vatoz bu yosunları yiyerek hayatta kalabilir gibime geliyor... Ama işte vatozlar aç kalıp da Java Moss'ları yerler mi, o sorun...

Kiraz karidesleri fotosentez ile oluşacak O2 ile hayatta kalır... Az miktarda Java Moss'da yeseler sorun olmaz... Ama gel gör ki yosun patladığında başa çıkamazlar... Çıkarlarsa da ben bilmiyorum...

Filtrasyon yapsam mı acaba?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hüseyin,

Öncelikle çok sağol... Ben de cüce vatozlar yemezler diye biliyorum ama aç kalırlarsa yiyebilirler de... Ben -gözümle görmedim ama- cüce vatozların aç kaldıklarında salyangoz yediklerini biliyorum... Böyle bir halt edip cüce vatozlarımı çok uzun zaman önce ciddi anlamda aç bırakmıştım ve tanktaki salyangozların sayısında çok ciddi bir azalma olmuştu...

6. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Abdullah Hocam,

Filtrasyonu düşük debili bir iç filtre ile yapıyorum. Onuda yanlış hatırlamıyorsam - şuan göremiyorum - 350 lt/saat idi. Debisi biraz daha düşsün diye içine kendi süngerini değil, elyafı dolduruyorum. Sadece su yüzeyinde hareketlilik sağlıyorum.

Kiraz karidesleri yosun savaşçısı olarak tanımlanıyor ama akvaryumumdakiler öyle dğeil pek. Yada ben pek iyi gözlemleyemiyorum hocam. Bitkilerde ki yosunları tüketselerde camlardaki yosunlara dokunmuyorlar.
    Sadece bitkilerin fotosentez ile ürettiği O2 vatozlar için yeterli gelir mi hocam?

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Öncelikle bilgile riçin sağol Türkerciğim...

Bu ayrı problem... Vatozların bir kısmı havadan da oksijen alabiliyor ancak Türkiye piyasasındakiler bunlardan mı değil mi onu araştırmam lazım... Sanki leopar vatozlar alabiliyordu diye hatırlıyorum ama... huh:

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benim vatozum alıyor Abdullah abi.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Camda ki nokta yosunlanmalara müdahale ettiklerini bende göremedim açıkçası.. Cam temizleme aparatım hep akvaryumun içerisinde ve üstü yemyeşil olduğu halde cüce vatozda karideslerde pek ilgilenmiyolar açıkçası.. Hiç o2 takviyesi yapmadan sadece bitkilerle denemek lazım.. Geçen bakırköy'de bir akvaryumcuya gittim bomboş akvaryumda sadece bitkiler vardı vede bitkiler kendi kendilerine fotosentez yapıyorlardı.. Yanılma olmasın diye sordum ne zaman koydunuz akvaryuma bitkileri diye sorunca bayağıdır ordalar dedi.. Bende ki vatozlar arada bir su üstüne çıkıyorlar... Bence sendekilerde çıkıyordur başka bir davranış sergileyeceklerini zannetmiyorum.. Sana belki denk gelmemiştir kanka..

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sadece bir çift kılıçkuyruk at içine Abdullah Abi.Bana sorsaydın ya birlikteyken,hemen cevap verirdim :D
    Yosun sorunun olmayacak çünkü zaten yosun besliyorsun akvaryumda.Sudaki fosfatı java kullanacaktır ve hatta takviye yapmak bile isteyebilirsin benim gibi.Söylediğin Watt şimdilik iyi.Önemli olan camlara fazla yaklaştırma,akvaryumun üstünün ortasında kalsın.Java'yı melekler çok güzel yiyor,onun dışında görmedim yiyen balık.Vatos ile uğraşmana falan gerek yok bence.

Bu arada yakın zamanda çektiğimiz fotoğrafları yayınlayacağım.Şu anda bilgisayardaki bütün parçaları kasadan çıkarıp masanın üstünde birleştirdim.Tam masa üstü oldu anlayacağın.İdareten bir işletim sistemi kurdum.Bozulan parça olursa hepsi elimin altında :D

11. Desert Falcon

Desert Falcon

Yosun sadece camda oluşmayacaktır.Bence 7 kadar kiraz karidesi işinizi görür ama cüce vatozda iş görmez değil.

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şahin kardeş,cam dışında her yerde yosun olabilir.Olmasını istiyoruz zaten.Adı üstünde moss tankı.Ama sakal yosunu olmazsa iyi olur.Işıklandırmayı iyi ayarlamak gerekiyor...

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Işıklandırma iyi ayarlamak derken?

Bu arada içinde yaşayacak balık belli oldu... Aphanius mento... Hakan Abi'nin katkıları ile... :cicek:

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Işık güçlü olmalı ki sakal yosunu barınamasın.Genelde düşük aydınlatmalı sistemlerin belası oluyor Abdullah Abi.

15. Desert Falcon

Desert Falcon

Ben JAVA Moss tankı yazdığını gördüümden öyle dedim.Demek konuyu kavrayamamışım kusura bakmayın.

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Terbiyesizlik yapıp her yere baktim Şahin kardeş ama bir kusur göremedim yazdıklarında huh: kalp:

17. Desert Falcon

Desert Falcon

Konu başlığı Java Moss tankı ya... Bende sadece Java Moss üretimi istiyorsunuz sanıp yosun oluşturur falan demiştim.Sizde zaten yosun olsun istiyoruz demiştiniz.Yani ben sadece JAVA moss olarak düşündüm.

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Java Moss tankına hala Moss'u koyamadık... Ama tankta artık Tetra Black'ler de var... A. mento'lara ek olarak... 2 adet de leopar vatoz ile 2 minnacık SAE'yi de unutmayalım...

Tetra Black

19. Desert Falcon

Desert Falcon

Abi sende 1 tane mento yok muydu ya ? Mümkünse mentoların fotoğrafını paylaşır mısın Abdullah abi :horon:

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bende 1 tane dişi mento ve 4 tane erkek mento var Şahin... O zaman da sana "İçlerinde sadece 1 tane dişi var..." diye yazmıştım... Zaten önemli olan dişi, erkek üretmek çok kolay... Suyun pH'ı biraz yüksekse yumurtaların %70-80'inden erkek çıkıyor...

Sayfayı Paylaş