1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Java Moss

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde rappier tarafından 17 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Arkadaşlar bugün Cem kardeşim sağolsun bana bir miktar java moss verdi. Konuşma fırsatımız olmadı.
    Şu anda gevşek bir şekilde mangrov kökünün üzerine sabitledim. Bildiğim kadarıyla bu bitki yavaş gelişiyor.
    Bu bitkinin diğer özellikleri ve dikkat edilecek hususlar nedir?

2. taygun

taygun Guest

Mecit Bey,

Merhaba. Bitkiyi gevşek olarak değil, misinanın kesmemesi şartıyla sıkıca bir şekilde sarmanız gerekirdi. Aksi halde sargıdan kurtulup dağılacaktır.

Bununla birlikte sarma işleminde kullanmanız gereken misina olması daha iyi. Aksi halde ip kullanırsanız gözükecektir. İnce dikiş ipliği kullanırsanız da çürüyecektir. En incesinden bir makara - yaklaşık 100 metre eder- misina alırsanız 2-3 tly sorunu çözersiniz.

Benim tankımdaki mosslar ayda 2 cm kadar uzuyorlar. Bence fena değil.

Hoşçakalın

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Mecit Abi,evde arkadaş betta akvaryumunu hazırlamamı bekliyordu o sırada.O yüzden konuşamadık,kusura bakma.Java'yı öbek şeklinde değil de azar azar kütüğün tüm ışık gören yüzüne sararsan daha iyi verim alırsın.Uzaması biraz yavaş evet ama benim evde öyle değil.Maşallah,sarıyor hertarafı hemen :)
    Güle güle büyüt...

4. kolibasily

kolibasily

Sağolsun cem bey banada java moss konusunda yardımcı olmuştu :heyo:
    Ben javayı dekor olarak kullandığım kristale sardım misineyle.
    Arada lepistes yavrularım gelip gelip tırtıklıyorlar. Henüz daha ufak bir parça ama akvaryum içerisinde doğal bitki görüntüyü birden değiştiryor. Java mossun içindende bir kaç parça su mercimeği çıktı. su mercimeğide arıyordum aslında tam oldu danso:
    İşallah sayıları artar mercimeklerin.

5. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    O zaman yeni aldığım 2 kütüğüde yıkayıp eldeki moss'ları azar azar 3 kütük üzerinde paylaştırayım. Elimdekini 6-7 parçaya bölsem yeter herhalde.
    Ayrıca Cem kardeşim önemli değil. O kadar olay arasında bana vakit ayırmış olman yeter.

Sayfayı Paylaş