1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

JEBO 825 Kullanıcı Yorumları

Başlığı 'Akvaryum Malzeme Rehberi' kategorisinde GKARE tarafından 11 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

1. GKARE

GKARE

İsim:
    Gürel Göçer
    Cevap: JEBO 825 Kullanıcı Yorumları

4. Ayında başlayan tıkırdı dah da arttı... Vınlama da başladı...

Havasını çok iyi aldığımı düşünüyorum. Havasını almak için bastırılan düğmeye havası alınmışken bastırdığınızda su sızdırıyor.

Tıkırdama ve vınlama hava motoru düzeyinde ve rahatsız etmeye başladı. Bir yılını doldurmadan ses rahatsızlığına ilave olarak acaba su sızdırmaya başlar mı diye de korkmaya başladım.

Tavsiyesi olan var mı? Filtreyi bir yere götürüp baktırabileceğim birileri var mı?

2. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Kuzenime internetten aldik. Kuzenin yattigi odada olmadigi icin ona gore sorun teskil etmiyor ancak teyzemlere misafirlige gittigimizde malesef o odada yatmak zorundayiz ve ses muthis rahatsiz edici. Bence alinmamasi gereken bir filtreymis. Aldik artik yapacak bisey yok aksamlari yatili misafirlige gidince mecburen cekiyorum fisini.

Biz alali bir sene oluyor ancak su sizdirma yapmadi. Ses disinda da memnuniyetsizlik te yok. Ama filtre bende olsa, katlanmam kesinlikle degistirirdim yani. :)

Bence sizde elden cikartip baska markalara yonlenebilirsiniz. Benim kendi tankimda kullandigim marka tetratec ex-600 ve cok memnunum. Kesinlikle tavsiyemdir. Eger dusunurseniz tetratec alin derim.

Saygilar.

Sent from my Blacberry

3. mihraç

mihraç

İsim:
    mihraç bekiroğlu

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ilk kez büyük akvaryuma geçtim ve mecburiyetten bende jebo 825 aldım herşey iyi güzel bi şikayetim yok tek merak ettiğim konu ben evde yokken elektrik kesilirse ne olacağı , su devirdaim yapmadığı için su taşar ve dışarıya akarmı yerler parke böyle bi sorun olursa evdekilerle papaza olmaktan korkuyorum..:D elektrik kesildiinde herhangi bi problem olup olmayacağı konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirm şimdiden çok teşekkür ederim..

4. BassKiller

BassKiller

İsim:
    mehmet yılmaz

Elektirk keslirse hiçbirşey olmaz kaldığı yerden devam eder :ay:

5. cixanil

cixanil

İsim:
    anil

merhabalar ben jebo 825 kullanıyorum ve sepet dizilimim şöyle;
    en üstte sepette biyolojik sünger altında elyaf
    bir altında yani orta sepette elyaf altında aktif karbon
    bir altında yani enalt sepette elyaf altında seramik.

sizce bu dizilim doğrumu ? birde ben ekstra seramik alıp ekledim fakat bu seramik nekadar çoklukta olmalı bilmiyorum? yardım ederseniz sevinirim iyi günler...

6. GKARE

GKARE

İsim:
    Gürel Göçer

JEBODA su en üst sepetten girer en alt sepete doğru süzüldükten sonra sepetlerin üzerindeki/ortasındaki/içindeki deliklerden yukarı çıkıp tank'a geri basılır.

Genelde tavsiye edilen su akış yönünde kalın daneli malzemeden ince daneliye geçiştir.

Uzun süredir temizlik yapmıyorum ama hatırladığım kadarı ile dizilimim aşağıdaki gibi;

en üst sepet - Biyolojik sünger altı seramik
    orta sepet - biyolojik sünger altı elyaf
    alt sepet - elyaf altı spetin yarısı karbon diğer yarısı lav kayası gibi bir malzeme ama ismini net hatırlamıyorum şu an...

Bir sonraki temizliğimde dizilimi aşağıdaki gibi yapacağım;

en üst sepet - Biyolojik sünger altı seramik
    orta sepet - (daha ince) biyolojik sünger altı (daha kalın) elyaf
    alt sepet - (daha kalın) elyaf altı "lav kayası gibi bir malzeme ama ismini net hatırlamıyorum şu an...:D"

Bu seramik ne kadar çoklukta olmalı demişsiniz;

Filtre'nin içine konulacak malzemeyi sepetler serbest bırakıldığında rahat bir şekilde üst üste geçecek kadar doldurulmalı. Sepeti çok doldurursanız sepetler üst üste oturmaz su filtre olmak yerine aralardan akar (su akıllıdır kolay yolu tercih eder). Sepeti az doldurursanız daha az alan olduğundan daha az bakteri yaşayacaktır filtrasyon kalitesi daha az olacaktır diye düşünüyorum.

7. cixanil

cixanil

İsim:
    anil

bilgileriniz için teşekkür ederim.

8. @AY

@AY

İsim:
    @AY
    Arkadaşlar bende jebo 828 var. Dun kurdum. Fakat. Çok az nır ses var sanki suyun seramige carpis sesi gibi..ben seramiği en üste koydum .
    Varmı bi öneriniz. Ayni zamanda mili çıkarıp mili miknatis tarafini filan sıcak suyla yikadim. Bu yeterli olmus mu yoksa oraya daha iyi çalışması için birşey surulmesi gerekiyormuydu..belki de çıkan o ses oradandır biliyorum kafam karışım arkadaşlar..

9. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Merhaba suyla fırça ile temizlemek yeterli bir şey sürülmüyor...

10. @AY

@AY

İsim:
    @AY
    Çok tesekkur ederim bilgileriniz icin

Sayfayı Paylaş