1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Köyceğiz Gölü

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde ciklet1 tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. ciklet1

ciklet1

Köyceğiz Gölü, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan bir göldür. 52 km²'lik tatlı su gölüdür. Derinliği 20-60 metre arasında değişir.

Her türlü tatlı su balığı bulunur. Ayrıca güneyinde nesli tükenmekte olan Nil Kaplumbağası bulunur. Göl içerisinde dört adet irili ufaklı ada mevcuttur. Etrafı dağlarla çevrili olup en yükseği Ölemez Dağı'dır. Sazlıklarla kaplı doğal bir kanalla göl Akdeniz'e bağlanır. Bu tür göllere yani denizle doğal bir kanal vasıtası ile birleşen göllere ayaklı göl adı verilir. Dünyada bu tür göllerin sayısı Köyceğiz Gölü'yle beraber sadece yedi tanedir. Yani dünyadaki doğa harikası yedi ayaklı gölden birisi de Köyceğiz Gölü'dür.

Köyceğiz Gölü Akdeniz Bölgesi'nin batı ucunda, ilçe hudutları içerisinde, suyu hafif tuzlu ve çevresindeki kaplıcalardan karışan kükürtlü bir göldür. Gölün, önü alüvyonlarla tıkanmış eski bir körfezden türediği sanılmaktadır. Hemen her zaman sakin olan gölde, yılın 8 ayında su kayağı yapılması mümkündür.

Gezilerden resimler

haritası:

Genel bakış:

Dünyaca ünlü karetta karetta:

göl:

Yaklanan sazanlar:

Gölün kıyıdan görünüşü:

Yakalanan killifishler:

[img=http://www.hizliresim.com/2008/12/27/3800.jpg]

http://farm4.static.flickr.com/3169/2753216336_10e90484e5.jpg

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Köyceğiz Gölü

Güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz. Karetta karettalar benim çok sevdiğim bir canlıdır. Umarım ortamları bozulmaz ve daha çok uzun yıllar mutlu yaşarlar bölgelerinde.

Teşekkürler...

3. ciklet1

ciklet1

Ynt: Köyceğiz Gölü

Sağol Temel abi, inşallah dediğin gibi olur.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Güzel yermiş Harun Kardeş... Her türlü tatlı su balığı derken birkaç örnek verebilir misin? Bir de acaba killifishlerin hangi türü acaba resimdekiler biliyor musun?

Ellerine sağlık...

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Aman Aphanius villwocki olmasın sonra topa tutar birileri :D
    gerçekten çok güzel bir yer ülkemiz doğal güzellik bakımından çok zengin korumasını bilmek ise bizlere düşüyor

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Abi, A. villwockilerin nerede olduğunu biliyorum... Orası değil bu yer...

Dur bakıp da geleyim bakayım bunlar hangisiymiş...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ben anladım onu sen bi bak gel :) ama sakın ban söyleme yerini ha :hink:

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çok büyük ihtimalle Aphanius fasciatus... Ama A. anatoliae de olabilir... Gerçi Harun gölün suyunun hafif tuzlu olduğunu yazmış... Bu da A. fasciatus olma ihtimalini artırıyor...

Desenlerden anlaşılabilir gerçi... İkisinin de resimlerini koyuyorum aşağıya...

Aphanius fasciatus

Aphanius anatoliae

Artık desenlerine bakarak Harun bize söylesin hangisi olduğunu... Haruncuğum dikkat çizgilerin kalınlıkları önemli...

9. ciklet1

ciklet1

Aphanius fasciatus
    diye biliyorum ben arkadaşlar

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ne yer ne içer ?

11. ciklet1

ciklet1

Ben cichled yemi ile besliyordum arkadaşıma verdim şuan onda ama yemi iştahla yiyorlardı

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    peki hangi tür balıkların yanında besliyor onları

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Harun, agresif balık mıdır? Canlı doğuranların yanında bakabilir miyiz? Yavruları yerler mi?

14. ciklet1

ciklet1

Yavrular yer tabiki.Ama agresif bir balık değildir.Ben bir ay kadar lepisteslerin yanında besledim en ufak bir sorun bile olmadı.Sakin balıklardır.Akvaryumcularınızda bulabilirsiniz.Rafya yavru kaybını önleyecektir.

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benim üstü kapalı sorduğum şeyi sen niye pat diye soruyosun :D napıcan abi bi senelik balığı bırak doğasında kalsın

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolasın Haruncuğum... Çok teşekkürler bu değerli bilgiler için... İstanbul'da hiç Apanius'a rastlamak nasip olmadı bana... Rastlayan varsa bunlardan edinmek isterim... Cüce vatozların yanına koyacak balık arayıp duruyorum da...

Emrahcığım... Merak ettiğin cevabın ilk kısmı yukarıda... İkincisi vardır belki bir genetikçinin yapacakları... ;)

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    yine neler var kafanda frankestein

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bizim köyde (Giresun-Çamoluk-Bayır Köyü) belki A. danfordii bulabilirim... Bilmiyorum... Araştırayım bakayım... Bana da köye gitmek için bir bahane çıkar... :D

19. ciklet1

ciklet1

:D :D :D Allah iyiliğini versin Abdullah abi :D :D :D

20. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    1997 yılında görev icabı Dalaman da 3 ay kadar kaldım.Tabii Köyceğiz gölü, Dalyan, Fethiye oraları gezme fırsatı da buldum.Hakikaten güzel yöreler.Köyceğiz gölü ve canlıları da ayrıca hoşuma gitti.Fotoları görünce gölü anımsadım.
    Paylaşım için teşekkürler.

Sayfayı Paylaş