1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Küçük ama mutlu

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sarayda hasta ve mutsuz yaşayacağıma, çadırda sağlıklı mutlu yaşarım.
    Bu başlığın amacı, malesef artık net olarak gördüğüm, maddi sıkıntı ve ikamet edilen şehirlerde canlı , ekipman temin zorluğu yüzünden, bir çok genç kardeşimizin, istedikleri sadece iki percula, tomato clown olmasına ramen, malesef deniz akvaryumlarını çok çok zor gösterek korkutmuş ve soğutmuş olduğudur. Elbette bir akvaryumun haddini bilmez ve aşırı yüklersek zordur. Bu tatlı su içinde geçerlidir. Bu başlık mütavazi ama eğlenceli bir akvaryum yaratmanın dışında, bu sistemde iki yılı aşkın bir süredir bu balıklar çok sağlıklı yaşamaktadır. Bu akvaryuma, ilave olarak ps ve akıntı motoru eklenince, bakımı kolay omurgasızlardan ekleyerek görünümünü çok cazip hale getirmek mümkündür. Unutulmaması gereken böyle akvaryumlarda su değişimleri çok önemlidir. Su değişimleri aksatılmaz ise, balık sayısını yine küçük balık türlerinden eklemek suretiyle artırabiliriz. Bu akvaryumun üzerine uygun armatür piyasada çeşitli markalar altında satılmaktadır. Bu akvaryuma henüz bağlanmamıştır.

Aşağıdaki akvaryum 40-45 litredir.

Yukarıda görüldüğü üzere akvaryuma kumunu koyuyoruz. Kum 4 kg cıvarıdır.

Bu aşamadan sonra kullanılacak damacana suyu akvaryuma dolduracağız. Kayalar eklenirken su yükseleceğinden tamamen değil biraz boşluk bırakarak su dolduracağız.

Şelale filtremiz.

Kullanacağımız şelale filtrenin iç malzemelerini tamamen çıkarıyoruz. Biz bu bölmede elyaf, gerekirse aktif karbon kullanabiliriz. Akvaryuma 30 litreye bir kg tuz ilava edeceğiz. Oran 1000.22 cıvarı olmalıdır. Bu aşamadan sonra filtremizle birlikte akıntı motorunu çalıştıracağız ve tuzun su berrak hale gelene kadar erimesini bekleyeceğiz. Bu akvaryumun suyu hazır olduğundan tuz eklenmemiştir.

Devam...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Küçük ama mutlu

Canlı kaya ilavesi.

Tuz tamamen eriyince akvaryuma canlı kayalarımızı ekleyebiliriz. Bu akvaryumda altı kilo kaya kullanılmıştır. Kayaların kaliteli olmasına dikkat edin. Bu konu ilgili başlıklar forum içinde mevcuttur.

Akvaryumun suyu hazır olduğundan ben balıkları erken ekledim. Sizler biraz sabırlı olmalısınız. Diyatom (kahverengi yosun ) dönemini beklemeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Başlıklarda yine bu konu anlatılmıştır. İsteyen ve esnafın kabulüne göre akvaryumcudan hazır su ile balıklar satın alınabilir. Tavsiyem suyu kendinizin hazırlamasıdır. Değerleri tam bir su bu şekilde elde etmek daha kolaydır.

Akvaryumun genel hali.

Buda süpriz video. Müziğe laf yok ona göre.
    Sarayda hasta ve mutsuz yaşayacağıma, çadırda sağlıklı ve mutlu yaşarım kampanyası.

[GOOGLE]-733676234547132878&hl=en[/GOOGLE]

Saygılar...

3. jonerr

jonerr

Gerçekten çok güzel tebrikler :alkis:
    Bu tuzlu su canlılarını çok seviyorum.Bende kurucam birtane ama hala parayı denkleştiremedim :(
    Sağlıklı balıklar...

4. avşarbeyi

avşarbeyi

Abi ellerine sağlık.Ama bir sorum olacak.Bu tür bir akvaryum için lazım olan başka materyaller var.Yem, test kitleri,tuz, gerekirse ilaçlar...Bunları da dahil edersek fiyatı tahmini ne olur?
    Burada serçe parmağım kadar perculaya 60 ytl diyorlardı.Kayseri gibi bir yerde bir tek akvaryumcu var bu iş üzerine... :bilmem:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hocam, bu tarz akvaryumlar herkesin elinde zaten var. Kısaca mevcut akvaryum kullanılabilir.
    Şelale filtre : 25.00ytl
    2kg deniz tuzu: 16.00ytl
    Isıtıcı: 15-20 ytl
    Tuz ölçer: 10-15ytl
    Canlı kaya: 5kg 40 ytl
    Kum :3kg 15ytl
    TOPLAM; 120-150 arasına mal olur.

Omurgasız ve su değişimlerini azaltmak için;
    Ekstralar:
    porotein skimmer :50-75 ytl arası
    Akıntı motoru :15-20 ytl
    Toplam: 80-90 ytl cıvarı.
    Saygılar...

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Çok güzel bi akvaryum ya ben bi şelale filtre (Asma Filtre) almıştım hiç çekmiyor pislikler ağzına kadar geliyor alttaki çubuğun yine çekmiyor.Bunun markası,gücü nedir?Lepistes akvaryumum için kullanmak istiyorum diğeri feci akıntı yaptırıyor.Ordaki uçtaki pamuk mu?
    Unutmayım müzik güzel :) Kim söylüyor bende Limewireden indireyim

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Atman marka şelale filtre kullanılmıştır. En büyük boyudur. İçinde ki ise, elyafdır. Katı atıkları tutmada etkili bir filitre elemanıdır.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Temel abi,bu akvaryumda süper olmuş.Başlangıç bazında çok arkadaşa yardımı olacaktır konu.

9. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

İşte bu göz korkutmadan diğer insanların söylediklerinden ayrı bir mini nano akvaryum kurulumu ellerine sağlık abi.Biz bir nano kurmaya kalktık bize bin kafadan değişik sesler çıktı geçen sene bende kurdum ama kendi bilgi birikimimle ve son zamanlarda sizlerin arkadaşlar ve sagolsun teşekkür etmek istiyorum Temel beyin sayesinde.Yeni güzel bir tuzlu su akvaryumu kurmayı planlıyorum çok yakında :) Reklam gibi oldu hepinizin bilgisine ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum tekrar ellerine sağlık çok şık bir akvaryum Temel abi...

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Deşme İhsan bu konuları, internet nedir bilmeyen ben, insanlara çekinecek bir şey olmadığını anlatmaya çalışırken az tenkit almadım. Biz hobinin bu yönünün de dikkat edilmesi gerekene ve belli kurallarına uyunca hiç de zor olmadığını anlatmaya devam edeceğiz.

Arkadaşımın ısrarı üzerine kurduğum akvaryumun yeni video eklentisi ile yayınlamak istedim tekrar. Sana da yakında kuracağız nasıl olsa, cesaretin gelsin.

Üçüncü yılında
    [google_video=425,350]-733676234547132878&hl=en[/google_video]
    Saygılar...

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi emeğine sağlık dediğin gibi küçük bir akvaryum ama içindekilerin mutlu olduğuna eminim.

Saygılar...

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;yıllardır içimde uhde olan deniz akvaryumu kurma hayali,senin bu tanıtımlarınla dahada derinleşiyor. :) Aslında gözüm karadır.Kurmaya karar versem anında kuracağımda,benimde bi kötü huyum varki,acemilik dönemlerinde bir balığım ölsün,heleki ilk balığımsa çok değer veririm,deli olurum. :mad: Bi türlü cesaret edemiyorum deniz akvaryumuna.Ama şimdilik küçükte olsa bi akvaryum kursakkmı ne yapsak. :dusunceli:

13. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu
    Çok teşekkür ediyorum Temel abi ellerine sağlık tekrar... :alkis:

Sayfayı Paylaş