1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Küçük dünyamm sizi seviyorum...

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde sadri01 tarafından 13 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. sadri01

sadri01

Canlılar:1 çift sarı prenses 4-5cm, 1çift mücevher4-5 cm, 1 çift rainbow 8-12 cm RESİMLERİN TARİHLERİNE BAKMAYIN ONLAR YANLIŞ YENİ ÇEKİLMİŞLERDİR.

Boyut (cm):70*25*35
    Kapasite (litre):60 litre

Malzemeler:1 adet sobo 15 watt iç filtre 1adet shark hava motoru 1 adet floresan 1adet t5 beyaz floresan 1adet mor t5 floresan
    ARKA FON KENDİM YAPTIM VE AKVARYUMUN İÇİNDE DEĞİLDİR SADECE ARKASINDA DURUYOR ÖYLE..
    Akvaryum Bakımı:hafta %30 dip çekimi ve su değişimi

Kullanılan Yemler:açık dip yemi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: ilaç kullanmıyorum elimden geldiğince kimyasal madde kullanmıyorum

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  2. sadri01

sadri01

iyi kötü yorumlarınızı bekiyorum birde sarı prenseslerimin cinsiyetlerini anlayan biri varsa bu arda söylerse sevinirim

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Öncelikle aramıza hoşgeldin Sadri kardeş.. Ayağının tozuylada tankını bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz.. :cicek: Tankında ilk dikkatimi çeken sol tarafta ki yuva oldu.. Pimaştan yapmışsın zannedersem.Üzerini kumla kaplayıp doğal bir görüntü sağlamanı ve testi kullanmamanı takdir ettim.. ;) Balığında sevmiş anlaşılan ki ordan bize bakıyor. Arka fonunda ilk yapımın olduğundan fena değil ama eminim zamanla daha iyisini yapabilirsin.. Emek harcamışsın em34: Emek harcanan her işin yeri bizde ayrıdır her zaman.. Tek uymayan görüntü ise oyuklu taşlardan yaptığın kayalık görüntüsünün 2 yanında ki düz taşlar.. Hem renk olarak uymuyor hemde ha yıkıldı ha yıkılacak gibi bir görüntü sergiliyor. Kendi düşüncem ; o oyuklu taşlarıda sağ köşeye gene yuva olacak şekilde üst üste yerleştirir oraya girip çıkacak balıklara sağdan soldan boşluk ayarlardım.. Düşündüm düşündüm ama o 2 yatay taşa bir yer bulamadım açıkçası tankında.. Hiç olmasa daha güzel olabilir diye düşünüyorum.. Yada kuma eğimli bir şekilde saplayıp üstüne kum serpebilirsin.. Tabii bu benim zevkim.. pala.gif Beslediğin balık türünden anlamadığım için ben anca tankına yorum yapabilirim.Bu türle ilgilenen arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır fakat balıkları yakından ve daha net fotoğraflarsan daha faydalı olur..

Arkadaşlardan cevap gelene kadar en basitinden bu linke tıklayıp inceledikten sonra kendi balığına bakıp cinsiyetini tayin edebilirsin.Yada portal ana sayfamızda ki tür ve cinsiyet belirleme kısmından daha detaylı araştırabilirsin.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  4. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Öncelikle foruma hoşgeldiniz inanıyorum ki burada ulaşmak istediğiniz bilgilere ulaşacaksınız. Akvaryumunuzla ilgili yorum yapmaktan kaçmak istiyorum. Anladığım kadarıyla bu işe yeni başlamışsınız ve zaman içinde en doğru iç dekorasyonu bulacaksınız. Deneyerek görmenizde yarar var. Size tek tavsiyem balıklarınız canlı bitkileri pek rahat bırakmayacağından suya salınım yapmayan yapay bitkilerle akvaryumun seyir zevkini arttırmanız olacaktır.

Cinsiyet olayına gelince açıkçası fotoğraflardan pek srçilemiyor. Ancak görebildiğim kadarıyla sol taraftaki dişi olabilir. Eğer daha yakın ve net fotoğraflar koyarsanız size daha fazla yardımcı olabiliriz. Volkan Beyin verdiği linkteki çizimler size biraz olsun yardımcı olacaktır sanırım.

5. sadri01

sadri01

yorumlarınız için teşşekürler daha yeni başladım...5 ay oldu...sarı prenseslerimin fotografalarını en yakın zamanda ekleyeceğim...o taşlara gelince 2 tanesini sonradan ekledim malum kayalık alan oluşsun diye ama olmadı galiba delikli taşlardan gelene kadar bunları kullanacm sonra deliklilerden geledcek tşkler..

6. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Forum gerçekten bir bilgi hazinesi. Bunu sıkıntılarla karşılaşıp devasını burada buldukça anlayacaksınız. Bu arada ben ısıtıcı göremedim.

7. sadri01

sadri01

Evet akvaryumu yeni kurdum, yaz ayı olduğu için ihtiyaç duymadım malum adana baya sıcak ama kışa girmeden mutlaka temin edeceğim. O konuda da yardımcı olusanız sevinirim kaç wattlık öneriyorsunuz hangi maka dayanaıklı mesela.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerinize sağlık akvaryumunuzu bize açtığınız için. :helalolsun: Arka fon ve dekor müthiş güzel olmuş. Benim dikkatmi çekenlere gelirsek, tek çeşit yem ve dip yemi olması yanlış. Balıklarınızı en az 3 çeşit yem ile beslemeniz daha doğru. Bu size görsellik yanında daha sağlıklı ve üremede istekli balıklar olarak geri dönecektir.

Sera floran, Sera kril ve Tetra bits olabilir ilave olarak. Yem çeşidini artırın balıkrınızı da, kendinizi de, bizi de üzmeyin. öp:

9. sadri01

sadri01

yorumlarınız için teşekürler en yakın süre zarfında yem çeşitlerini artıracağım;)

10. sadri01

sadri01

Başka yorum yapanınız yokmuu???? :basardim:

11. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    :helalolsun: Sol taraftaki mağraya bayıldım,küp galiba.Hindistan cevizinden yapılan modelide çok güzel oluyor.Akvaryum dekorunuz çok güzel ama balık sayısı az gibi.

12. sadri01

sadri01

mağarayı plastik pet şişeden yaptım..balık sayısını az tutuyorum çünkü fazla olunca malum akvaryum çabuk kirleniyor...

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mağra güzel olmuş gerçekten. Hidistan cevizi kabuğundan da güzel mağra olur. Zaten balıklar hemen benimsemiş ve kabullenmişler göründüğü kadarıyla.

14. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Ben şöle bi yorum yapım 60 litrelik bi akvaryum için bence çok fazla bi balık türü çünkü
    1 çift sarı prenses 4-5cm, 1çift mücevher4-5 cm, 1 çift rainbow 8-12 cm
    1.sp çift olarak beslenmez
    2. rainbow da bence o tanktan çıkartmanız lazım derim
    3. sadece sp yapın 3 d 1 e ama akvaryumun litre bakımından uymuyor sp için en az 100 litre uygun dur işllah kırcı konuşmamışımdır sadece fikirlerimi söledim saygılar ...

15. sadri01

sadri01

slmlar arkadaşım bu akvaryum gitti yeni akaryum kurdum türler felan değişti hep :)

Sayfayı Paylaş