1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kükürt tozu tedavisi

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde TalhaBLC tarafından 7 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

  1. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Arkadaşlar merhaba forumda denk geldim ve araştırdım kükürtün tatlı su akvaryumları üzerindeki etkisi çok ciddiymiş (iyi yönden) balıklara zararı olmayan bu madde tüm asalak canlılara yani parazitlere tam bir düşman malum tatlı su canlıları su ihtiyacını vücut emilimi sayesinde gideriyor bu yüzden madde vücutlarında her hangi kötü etki göstermiyor hemde maliyetsiz bir ilaç olan bu kükürt 100gr 3tl aktardan bulabilirsiniz sarı bir toz dün gece ve bu sabah 100Lt akvaryumuma 1er çay kaşığı attım ve balıklarda hareketliliği gözlerlebiliyorum.
    İlk atıldığında suyun üstünde kalıyor ve 20-25 dakika içersinde dibe çöküyor değdiği yerdeki parazitlere ve yosun oluşumuna mezar oluyor suyun berraklaşmasınada katkısı var kullanmaya ve gözlemlemeye devam edicem farklılık ve bilgi edindikçe sizlerle paylaşacağım eğer daha fazla bilgi sahibi olan varsa mutlaka yazsın benimde bilginize ihtiyacım var. Bu ve bu gibi kızarıklık oluşturan yaralarla uğraşıyorum hemen hemen her balıkta var iştah problemleri yok allaha şükür :)

    Mutlu Hobiler sağlıklı balıklar dileğiyle. :)
     

    Ekli Dosyalar:

  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sorulması gereken soru suyun rengini sarı yapıyor mu, suda çözünen bir madde mi? Sorunun yanıtı ne yazık ki hayır.

    Bu yüzden akvaryum kısmına bakacak olursak, balıklar su ihtiyacını emilim veya solungaç yolu ile yapsın yapmasın onlara tozunu yutma vb olmadıkça fayda veya zarar vermez.


    Yosun ve parazit etkisi rastgele tozların düştüğü tabandaki milemetrik yerlerle ilgili demektir. Ayrıca tatlı su akvaryumlarında ağır metal kısmen fazladır tepkimeyle sülfür çıkarma ihtimali var. Tuzlu suda da Sodyum karbonat ile olan etkileşimi yüzünden işlevi sonlanır.

    Bir yere varamadık gibime geliyor. :)
     
  3. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Öncelikle saygılarımı sunuyorum Temel abi sizler artık işin profesörleri ve doktorları olmuşsunuz bizde maalesefki kafasına göre antibiyotik kullanan türk halkı :) gerçekten benim için 6 sene tıp bitirmiş doktordan farkınız yok ama balıklarımı iyileştirmek için uğraşıyorum ve alternatif deniyorum kaya tuzu vücutlarında oluşan yaraları açıyo Örn: kabuk bağlayan bir yarayı sökmek gibi. Deep fix marka acrifix çözelti (yeşil damla) kullanıyorum onunda sanki bir etkisini göremedim ama ne hikmetse kükürt kullanımımdan sonra vücutlarında oluşan yaralarda iyileşme belirtileri fark ettim. Yeşil damla kullandığım için dış motor çalıştırmıyorum bana bir çıkar yolu bulun hastalık başlayalı 1 hafta oluyo 3 balığımı kaybettim ve daha fazlasını kaybetmek istemiyorum hepsi kendi kolonimin yavruları büyüdüler ve yavru vermeye başlayacakları dönemde hastalıkla savaşıyolar onların ölümü beni üzüyo kendimi sorumlu tutuyorum.

    Şimdiden teşekkürler...
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Öncelikle rica ederim hepimiz aynı veya farklı yolları deneyerek belli bir kazanım elde etmeye çalışıyoruz. Söz ettiğin şekilde devam etmez elbette, akvaryumda bir sorun var bit yerlerde. Akvaryumun kum, kaya, filtresi, kullanılan su, balık türleri ve sayısı, akvaryum hacmi ve kısaca yaptıklarını derleyip yazman gerekiyor. Bu şekilde söylenecek herşey havada kalır.
     
  5. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Abim akvaryum 80*35*40h ölçülerinde 112Lt, kum silis, kayalar marmaradan toplanmış ölü deniz taşları, filtre iç ve dış iki motor kullanıyorum iç motor atman dış motor Quick Expro 1200, balık türleri ciklet 23 tane yunus, 3 makrakanta, 1 leopar vatoz, 7 yavru imparator, 8 yavru mavi prenses, su olarak banyoda her daim hazır tuttuğum 3 damacana dinlenmiş su kullanıyorum, birde 220-240v Çelik ısıtıcım var, ışık olarak 60cm dalgıç lamba kullanıyorum tam olarak tank bilgileri bunlardan ibaret Temel abi ne eksik ne fazla :/
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ölçülere göre bir kere balık sayısı çok fazla. Bence eleme yapmalısın ilk olarak, yunus sayısı çok örnek olarak azaltmak iyi olur. Bu kadar balığın yemlemesi ciddi yem demektir. Bunu belki tolere ettiğini düşünüyorsun ama ne yazık ki etmiyor ve en küçük fırsatta patlıyor.

    Kum çöpe atılmalı, mercan kırığı 3-5 mm 3 cm taban kalınlığı olacak şekilde eklenmeli. Biyolojik döngü silis kumda zayıf gelişir, ilave olarak kapalı yüzey taşları da tercih ettiğin için toksit madde pinklemeleri çok oluyor, bugün idare eden balıklar yarın düşüyor, ertesi gün toparlanırken 2 gün sonra tekrar maruz kalıyor.

    Dış filtre içinde hiçbir biyolojik malzeme olmasın, tamamen mekanik ve kimyasal filtreleme yap ve ayda bir temizle çeşme suyu altında. Aktif karbon veya zeolit ilavesi yapabilirsin, sünger ve elyaf ekleyebilirsin örnek olarak. Oksijeni ne sağlıyor bilmiyorum ama mutlaka artır bir miktar.

    Güzelce bu işlemler sonrası %40-50 su değişimi de yap görüşelim.;)
     
  7. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Şuan hastalık olduğu için balıkları eleme şansım yok kimseye hasta balık vermek istemem taşları çıkarıp filtreyi boşaltıyorum ve elyaf bırakıyorum sadece iç motordan oksijen sağlıyorum şimdi dış motoruda aktif hale getirip şelale sistemiyle oksijen arttırıcam kum biraz uğraş gerektireceği için şuanlık ellememeyi tercih ediyorum ve damacanaları sabah doldurdum bu dinlenme süresi muhtemelen yetmez ama şöylede bir durum var bazı zamanlar suları dinlenmeye bırakmayı unutmuş oluyorum ve su değişimini direk yapıyorum alışkınlar aslında dinlenmemiş suya ama seninde görüşün önemli abi :)
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tatlı su balıkları biraz da eskimişse dinlenmemiş su etkilemez, klor dezenfektandır aynı zamanda ve tanktan uçup gidecek olan da bir maddedir, diğer ağır metal vb tatlı su akvaryumunda aydınlatma koşullarındaki esneklik göz önüne alındığında çok da alg vb sıkıntı yaratmayabilir ama oksijen ile birlikte dinlendirmek ideal olandır. Hava motoru ile oksijen sağlamanı tavsiye ederim. İç filtreler tıkandıkça su seviyesi değiştikçe değişen oksijen oranları verir, bunun anlamı değişen pH değeridir.

    Kum çöp, hava motoru ve mekanik dış filtre düzeni ile balık azaltılması dışında huzurlu tank sende oluşmaz. Balıklar bir şekilde yaşarlar evet ama bir söz vardır ölmeden sadece kuyruk sallayan balıklar kimsenin ilgisini çekmez, huzurlu ve sağlıklı formda balıklar keyif verir. İstersen 500 balık bak, benim için keşke süper 2 adet olsaydı fikri asla değişmez.
     
    TalhaBLC bunu beğendi.
  9. TalhaBLC

    TalhaBLC

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Talha Balci
    Anlaşılan yunusları gene tek tür olarak besleyeceğim hava motoru taktım ama hava taşım hasar almış tek baloncuk atıyor yeni bir hava taşı alıcam dış filtrenin içinden biyolojik malzemeleri çıkardım sadece elyafla filtreleme yapıyorum şuan %40-45 civarında dip çekimi ile su değişimi yaptım sanırım mavi prenseslere gidicek yer buldum makrakantalarıda yavru akvaryumuna aktaracağım şimdilik 10 balık yolcu :)
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş