1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kırmızı Phantom Tetra

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Güney Amerika kökenli bir balıktır.
    Barışcıl bir balıktır. Etçil beslenirler.
    Discus, Melek, büyük boylara ulaşmayan tetra türleri ve hayaletler ile sorunsuz yaşarlar.
    Akvaryumlarda titiz bir bakım ile üretilebilirler; ( yeni paragrafa kadar olan bölüm üreme için )
    -Akvaryumun pH'ı 5.5 - 6.0 kadar olmalıdır.
    -Akvaryum ile fazla oynanmamalı, ışıklar yakılmamalıdır.
    -Akvaryumun bitkili olması üretimde önemli bir kuraldır. Balıklar bitkili ve köklerin bulunduğu bir bölgeyi sahiplenir. Diğer balıklara karşı burayı savunurlar. Erkek balık bitkinin çevresindeki toprakları bitkiye doğru taşıyarak bitki çevresinde hafif oval bir şekil oluşturur. Buraya yumurtalarını saçarlar.
    -Yavrular 2-5 gün arasında serbest yüzerler. En çok kayıp büyüme dönemlerinde verilir. Artemia ve toz yavru büyütme yemleri ile beslenmelidirler.
    -Üreme akvaryumunda kullanılacak kumun quartz olması önerilir.

Akvaryumda ki pH değeri karma akvaryumlarda 6.0 - 7.0 civarında olmalıdır. Suyu fazla kirletirler. Su değişimleri ihmal edilmemelidir.
    İki balık için 30-35 litre önerilir.
    Tüm tetra türlerinde olduğu gibi en az 8-10 grup halinde beslenmelidir.
    *** 3 ve daha az sayıda bakılan Phantom Tetralarda intiharlar görülmüştür**

www.akvaryumportali.com

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Kırmızı Phantom Tetra

Ellerine sağlık Murat, balıkları tanımamız karar vermemiz açısından önemli bir unsur.
    Saygılar...

3. taygun

taygun Guest

Ynt: Kırmızı Phantom Tetra

Teşekkürler Murat Bey,

Bir aralar beslemei çok istemiştim. Aradım ama bulamadım. Daha sonra da vazgeçtim.

Sürü halinde beslemek akvaryuma renk katacaktır.

Saygılar

Sayfayı Paylaş