1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

K+MOB Karışımı: Bitki Dezenfektanı

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bitkiler üzerlerinde balıklarımızda hastalık yaratabilecek birçok mikroorganizma ve paraziti taşıyabilirler... Bu nedenle akvaryumlarımıza eklemeden önce bitkilerimizi dezenfekte etmek yerinde olacaktır...

Bunun için uzun süredir kullandığım, bitkilere kesinlikle zararı olmayan ve büyük ölçüde salyangozları da engelleyen K+MOB karışımı ahakkında bilgi vermek istiyorum...

K+MOB yani Klorlu çeşme suyu, Metilen mavisi (tercihen Sera Costa Med F), Sera Omnipur ve Sera Baktipur...

Malzemeler:
    2-4 lt Klorlu çeşme suyu
    10 damla metilen mavisi
    5 damla Omnipur
    5 damla Baktipur

Uygulanışı: Uygun bir kaba bitkiler yerleştirilir... Bitkilerin tamamını su altında bırakacak kadar klorlu çeşme suyu (2-4 lt) eklenir... Klorun uçup gitmesi beklendikten sonra 10 damla metilen mavisi, 5 damla Omnipur ve 5 damla Baktipur damlatılır... Karışımın karışması ve bitkilerin her yerinin karışımla ıslanması için bitkiler birkaç defa su içine batırılır... Sonra bitkiler karışımın içinde 24-36 saat bırakılır...

Klorun çıkmasından kastım beyaz tortunun kaybolmasıdır...

36 saat sonra bitkiler akvaryuma eklenmeyecekse en az yarı yarıa su değişimi yapılmasını tavsiye ederim... Değişim suyu olarak yine klorlu çeşme suyu kullanınız.... >36 saat direk K+MOB karışımı içinde bitki tutmadım ne olacağını tam bilmiyorum ancak unutmayınız ki kloroplastlar ve mitokondriler bakteri orijinlidir ve anti-bakteriyel ajanların hücre zarını geçmesi durumunda ilk hedeftirler...

Saygılar...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Önemli bir konu Abdullah hocam, Bu dezenfekte aslında sadece bitkilerle alakalı değil, balıklar içinde aynı öneme sahip. Bilgilendirme ve bu önemli konuya dikkat çektiğiniz için teşekkürler.
    Saygılar...

Sayfayı Paylaş