1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kağıt Arka Fon

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde taygun tarafından 15 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Herkese Merhaba,

Bugün sizlere kağıttan arka fon hazırlanmasını anlatmak istiyorum. Bu elbette hepinizin bildiği bir şey ama farklı bir malzeme. Doğrudan konuya girmek gerekirse.

Malzememiz vitrinlere yapıştırılmış indirim ilanlarında kullanılan suya dayanıklı kağıt. Bu kağıdın satıldığı yer mahallemizdeki “tabelacı”

Mahhalenizdeki tabelacıya gidip arkası yapışkanlı olan bu kağıttan alın. Yaklaış maliyeti 7,5 – 10 ytl arası. Siyah, lacivert ve mazvi renkler kolayca bulabileceğiniz renkler. Öncelikle, akvaryumunuzun arka camını çok güzel bir şekilde temizleyin.Daha sonra kağıdı akvaryum ebatında düzgünce keselim. Daha sonra kağıdınızın arkasındaki kağıdı kaldırın. Akvaryumunuza yapıştıracağınızın kağıdın bir yüzünün yapışkanlı olduğunu göreceksiniz. İşte bu yüze “camsil” sıkarak kağıdın her tarafını ıslatın. Ve bu haliyle de akvaryumunuzun arka camına yapıştırın. Kağıt ıslak olduğundan cam üzerinde durmayacak ve kayacaktır. Bu nedenle kağıdınız akvaryum camına yapıştırmadan yapıştırıcı bantları hazırlamakta yarar var. Bu bantlar yardımı ile kağıdınızı arka camın dışına sabitleyin. Cam ise kağıd arasında camsil ve hava kabarcıkları bulunacaktır. Bunları yavaşca bir havlu ya da pürüzsüz bir cetvel ile yanlara doğru sıvazlayarak dışarı alın. Hiçbir hava kabarcığı olmadığına ve kağıdın kenarlardan da cam iyice yapıştığınıza emin olduğunuzda kurumaya bırakın. Garanti olması için bir gün bekleyin. Ertesi gün göreceksiniz ki artık suda etkilenmeyen ve pürüzsüz bir arka fonunuz olacak.

Saygılar

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Kağıt Arka Fon

Tamer abi, akvaryumlarda görselliği ön plana çıkarmada önemli bir unsur arka fon. Ben artık son akvaryumlarımı arka fonu boyayarak yapıyorum. Islanınca hem görüntü bozuluyor, hemde değişmesi gerekiyor. Fakat başlığın üzerine biraz araştırma yaptım. Önerdiğiniz fon kağıdına alternatif olarak bir çözüm daha buldum. paylaşmak isterim.

Sudan etkilenmiyor, yapı marketlerde satılıyor. Boy boy ebatlarını bulmak mümkün. Güzel olan diğer yanı ise, içinden çıkamayacağınız kadar desen ve renk seçeneği var.

water proff

Saygılar...

3. sedat1907

sedat1907

Arkadaşlar, ben en son Rize'ye gittigimde ikiz derenin resmini çekmiştim. Benim kayınço bir gün dedi ki, abi bana resim ver sana arka fon yapayım, ben de bu resmi yani dere resmini verdim. Akşam şok oldum yaglı bir kağıt ta basmış getirmiş. Kayınço ozalitçi tavsiye ederim güzel dere resminiz varsa deger. http://img397.imageshack.us/my.php?image=dscn2734uq6.jpg

4. tuyluoglu

tuyluoglu

O derede ne alabalık vardır :horon:

5. sedat1907

sedat1907

Çok ugraştım ama tık yok. Çok akıllılar nede olsa ikiz dere balıgı. :horon:

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

tamer bey ben grafik tasarımcısıyım o dediğiniz malzemenin adı ''folyo'' dur ama başarılı bir arka fon değildir çünkü yapışlkan kısmı akvaryumun içnden gözükecektir o malzemenin iç görünüşü hiçte hoş olmuyor bazen pleksiglass lara yapıştırıyoruz içten görünümü öyle kötü oluyorki kesinlikle hiç tavsiye etmem bunun uygulanmasını o malzemenin uygulanması hakkında profesyonel bilgiye sahibim ben bile yapışkan kısmı içerden görünecek bir uygulama yapsam kötü duracaktır o malzemenin pürüzsüz olan dış yüzeyidir asıl kullanım alanı yani iç tarafının kötü durması kaçınılmazdır saygılarımla...

7. taygun

taygun Guest

Emrah Bey,

Merhaba. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ama üzülerek söyleyeyim, hatta sevinerek söyleyeyim, bahsettiğiniz sorunlar benim tanklarımda olmadı. Siyah folyo her iki akvaryumumda da var. Ama bahsettiğiniz sorunların hiç biri ile karşılaşmadım. Ne bir dalga, ne bir pürüz ve de ne bir leke. Tertemiz.

Saygılar

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Allah Allah şunun bi yakından resmini çekermisiniz? İç taraftaki yapışkan camlarda iz yapar, yapışkanlı yerinden hoş durmaz.

9. taygun

taygun Guest

Emrah Bey,

Merhaba. Doğrusunu söylemek gerekirse siz bu kağıt için "çok kötü" deyince farklı şeylerden bahsettiğimizi düşündüm. Çünkü şu andan benim iki akvaryumumda kullandığım kağıdın camdaki görünümü ile siyah elişi kağıdının görünümü arasında fark yok.

Aşağıda 100 ve 300 litrelik akvaryumdan görünümler var.

100 Litre:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Bu da 300 litrelik akvaryumun ilk halinden. Resimde görülen bulanıklık dipde kullanılan perlitten kaynaklanıyor. Perlit tozlu bir madde olduğu için bu tozlu görünümün ortandan kalkması 1 - 1,5 ay aldı.

Saygılar

10. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Kağıt Arka Fon

Tamer abi eline sağlik teşekkürler. Bende yapicam bir arka fonda rengine karar veremiyorum,hangi renk daha güzel duruyor?. saygılar:gif

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kağıt Arka Fon

Eski ama güzel bir konu hortlamış. :) Tamer abi folyo bahsettiğin gibi çok güzel arka fon oluyor. Özelliklede mavi çok yakışıyor. Emrahın bahsettiği şey folyonun yapışkan izleri fakat folyoyu yapıştırırken sağa sola pek fazla itip çekmeden tek seferde güzelce yapıştırırsan o izler kalmıyor. Seninde folyonda bu yüzden izler belli olmamış. Yani güzel bir işçilik yapmışsınız. ;) Tabi Emrah adı üstünde grafiker. Ne anlar folyo ustalığından. :D ( Seviyorum seni Emrah can:gif )

Murat,mavi yi tavsiye ederim. ;) Arkadaşıma yaptığımız akvaryumda kullanmıştık mavi folyoyu.Gerçekten mükemel oluyor.

http://www.akvaryumportali.com/forum/empty-t2286.0.html

12. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Kağıt Arka Fon

Murat'cığım ne işin olur senin mavi ile, sen şimdi sarı balıkta koyarsın. olma:gif Siyah iyidir iyi. : gizli:

13. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Kağıt Arka Fon

İki rengide denicem olcay abi mavi diyo murat abi siyah :D Bi deniyim denemekden zarar çikmaz teşekkürler. saygılar:gif

14. Görkem ÇAKIR

Görkem ÇAKIR

İsim:
    Görkem ÇAKIR
    Kağıt Arka Fon

Bitki akvaryumlarında siyah, deniz akvaryumlarında mavi güzel oluyor.

Saygılar...

15. taygun

taygun Guest

Kağıt Arka Fon

Teşekkürler Murat,

Epey de eski bir konuymuş. Ama inan hep aklımdaydı biliyor musun? "Bu folyoya itiraz eden kimdi" diye aklıma takılırdı bazen. Merğerse bizim Emrah'mış. Ah Emrah Ah. haha:

Emrah mektepli ben alaylıyım Olcay. Olacak o kadar. :F :F :cicek:

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kağıt Arka Fon

Mavi iyidir Murat. burda:gif

Siyahı boşver. Ne o öyle kara yastaymışız gibi.Akvaryuma bakınca insanın içi kararır ya :hasta:

17. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kağıt Arka Fon

Bende maviyi çok sevmeme rağmen hiçbir akvaryumumda fon kullanmadım şimdiye kadar. Nedenini de bilmiyorum valla. :D

18. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Kağıt Arka Fon

Olcay abi Mavi yaptim çokda güzel oldu. :D Valahi yapıp ediyorum bir resimlerini çekemedim, neden dicen abi bende dijital fotoraf makinesi var,bu meret öle ucuz pille çalişmiyo bir pili 20tl :D Akvaryuma harcadım bi dünya para onada pil alcak param açıkcasi kalmadi ama en kisa zamanda alıp burda paylaşicam. saygılar:gif

19. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kağıt Arka Fon

O nasıl makineymiş öyle Murat bir pil 20 tl ? :hasta:

Cep telefonunla resmi çekip ekle bari vazgeçtik makineden. :D

20. Perihan

Perihan

İsim:
    Peri
    Merhaba bende bi ciktiyi akvaryum arka fonu olarak almak istiyorumda tam olarak nasil yapildigini anlayamadim detayli bilgi verebilir kisiniz yada yapabilecek biri bana ulasabilr mi

Sayfayı Paylaş