1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kablo deforme olmasına çözüm bulalım artık

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

Canımı çok sıkan bir konuyu açmak istedim. Yaklaşık 250 lira olan ps kafa motoru tuzlu içinde uzun süre çalışmakta ve bu kafa motorlarının bakımları vs derken ara sıra çıkarılmakta. Çıkarılmasa bile su içinde kabloları sertleşmektedir. En çok esneyen kısmı ve benim sinir olduğum tam kablonun kafa motoruna giriş noktasından parçalanmasıdır. Güzelim sağlam motorun kullanılamaması ve çöpe gitmesi demek.

Buna bir çözüm bulalım. Fikri olan var mı ?

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Olcay Abi'nin çamaşır makinesi motorunu modifiye ederken kullandığı elektrik kaçağını önleyen malzemeden kullanılabilir mi acaba?Kafa motorlarının çoğunun içi bu malzemeyle dolu çünkü.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olabilir Cem, ama sadece sanıyorum sözünü ettğim kısmı koruyacaktır. Ama yeterli bir çözüm olacaktır yinede. Güzel fikir.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Kabloyu içinden geçirebileceğimiz bir hortum ayarlasak abi. Daha sonrada kablonun motora bağlantı noktasından hortuma eriterek yada silikon kullanarak motora sabitlesek nasıl olur?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Muhammed ağzımdan düşüncemi aldın desem yalan olmaz. Benimde aklıma bu yöntem geldi. Kablonun tamamını güven altına almış oluruz. Zira su içinde kalan tüm kısım sertleşerek çatlıyor. Tecrübe ile sabittir.

Katılıyorum, en güzeli bu uygulama. em34:

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Hortumun sertleşmesi daha çabuk oluyor.Demedi demeyin :)

7. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Cem kardeş hortumlarla ilgili tam bir bilgim yoktur ama onlarında çeşitleri kalite kalite değişir. Hatta motorun yeri sabit kalacaksa eğer elektrik tesisatı için kullanılan borular bile olabir. Bence daha sağlamdır onlar.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem, sen de haklısın. :D Herkesin fikri güzel ve yerinde ben ne yapayım. Ancak;

Hortum sertleşene kadar biz bir hayli zaman kazanacağız ve sözünü ettiğin sertleşme gerçekleştiğinde yeni hortumla eskisini değişmek zor olmasa gerek. ;)

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi sertleşmeye çözüm bulalım diyoruz. Peki direk işe sert boruyla girsek nasıl olur huh:

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Silikonla yapıştırtmayı düşünüyorsanız bir kere baştan boru kullanmak hiç akıllıca değil çünkü silikon motorun üstüne doğru düzgün yapışmayacaktır ve boru herhangi bir şekilde hareket ettiğinde(ör:fişi takıp çıkarmak) silikon motordan ayrılacaktır ve borunun içine su dolacaktır.Boru kullanmak benim de aklıma yattı ancak şöyle:Kabloya boruyu geçireceğiz(herhangi bir boru) sonra içini termo plastik ile dolduracağız.Sertleşince sorun kalmayacaktır. ağla:

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olur tabi niye olmasın. Ancak ince olması lazım, bulunabilirse niye olmasın. Bir şekilde kafa motorlarının bu sorununu çözsün yeter. Ciddi sıkıntı arkadaşlar. Tuzlu su daha çabuk bozuyor üstelik. Bariz şekilde su içindeki ekipmanların kablolarının su içindeki kısımları sertleşmiş durumda, çatyacak buralardan. Yazık çözüm çözümdür. ;)

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İnce derken,bizim hava hortumlarının bir boy büyüğü satılıyor.Ben arıtıcıdan su aktarmak için kullanıyorum.Şeffaf,içine dolan termo da kolayca görülebilir.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Akvaryumcudan aldığımız hava hortumları sertleşiyor fakat eczanelerdeki serum hortumları çok yumuşaklar ve sertleşmezler onuda kullanabiliriz.
    Ben solvent bazlı dijital baskı makinesi kullanıyorum makinem biraz eski sık sık arıza yapar, makinenin boya basan hortumları sık sık tıkanırdı çünkü o hortumlar bildiğimiz sertleşen hortumlardandı makine ile uğraşmaktan illallah etmiştim en sonunda eczaneden serum hortumu aldım makinenin tüm boru tesisatını bununla değiştirdim hiç bir sıkıntı çıkarmıyor sertleşmede yok fakat içinden solvent bazlı boya geçtiği için biraz daha yumuşuyor ama suyun içinde kullanırsak sıkıntı çıkarmayacaktır

14. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Temel hocam inan bu işten en çok başı ağrıyanlardan biride benim. Kaç sefer elektrik kaçağı yüzünden elim akvaryumun içinde vaziyette gidiyordum öbür dünyaya. Su içinde elektrik çarpması baya kötü oluyor.
    Ben de bu soruna kendimce motorun kablo çıkışı yerindeki kapağı çıkarıp deforme olan yeri kapak arasına sıkıştırıp silikonluyordum ama bir zaman sonra çıkış kablosu aynı şekle geliyor.

Bir arada hava hortumu yöntemini deneyeyim sanırım o daha randımanlı olacak.

Sevgiler.

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Kablo dibinden çatladığında bu uygulama işinizi görür hocam. ;)

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Çak bir beşlik Olcay Abi :helalolsun: pala:

Sayfayı Paylaş