1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kablo Kanalından Akvaryum Ayıracı Yapımı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde farukocak55 tarafından 12 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. farukocak55

farukocak55

Selam değerli portal üyeleri.Geçenlerde sahip olduğum yavru balıklarımı büyük akvaryumda bakmak için.Bu yüzdende akvaryumu ayırma ihtiyacım doğdu.Bende bunun üzerine sineklik yaptırmayı düşündüm.Daha sonra hazır alana kadar kendim yapmaya karar verdim.Ordaki mantığı birkaç değişiklikle kendim tasarlayarak yaptım.Ortaya da çok güzel bir çalışma çıktı.

MALZEMELER
    1- Cetvel
    2-Maket Bıçağı
    3-Testere Laması veya Testere
    4-Nalburlarda satılan sineklik (akvaryumunuza göre uygun ölçüde alabilirsiniz.eni 80cm)
    5-Kablo Kanalı (Değişik ölçüleri mevcut)Ben 25*16 mm olandan kullandım.Bir boyu 2 m oluyor genelde.
    6-İğne-İplik

YAPIM
    1-ilk önce akvaryum iç genişliğini ölçüyoruz.Sonra kablo kanalının ortasını bulup işaretliyoruz.İşin püf noktası akvaryum iç genişiliğinden 2*kablo kanalı genişliği'ni çıkararak(mesela benim akvaryum iç genişliğim 37 cm,37-2*1,5 cm(kablo kanalı genişliği=15 mm)=34 cm) bulduğumuz ölçüyü kablo kanalının 2 tarafına bilerek işaretliyoruz ve işaretlediğimiz yerden kanal et kalınlığına kadar kesiyoruz.
    2- Sonra yukarıdaki şekle getirdikten sonra yukarı doğru boyunu işaretleyip 2 taraftan aynı şekilde et kalınlığına kadar kesiyoruz.
    3- Sonra üst tarafınıda alt taraf ölçüsünde işaretleyip kesiyoruz.
    4- Elimizde plastikten bir çerçeve oluyor.
    5- Sonra kablo kanalının üst kapağını aynı şekilde köşelerini 45 derece açılarla keserek etrafını dolanıyoruz.
    6- Sonra sinekliği plastik çerçevenin etrafını dolancak şekilde kesiyoruz.Kestiğimiz bu sinekliği kablo kanalına sokuyoruz ve üst kapağı kapatıyoruz.Ancak tüm sinekliği kanala soktuğumuzda kapak kapanmıyor.Çünkü sineklik kalın geliyor.Bende bu yüzden bir tarafını kablo kanalının içine soktum ve çevresinden iğne-iplikle güzelce diktim.

Ve ayracımız hazır.Herkese sağlıklı balıklar ve bol yavrular....

TencoMelih bunu beğendi.
  2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Güzel bir konu.Konu sabitlenmiştir.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Güzel fikir,temiz işçilik sonuç gayet verimli olacaktır,elinize sağlık

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Helal olsun Faruk.Güzel çalışma em34: em34: em34:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tebrik ederim temiz işcilik ve yavru büyültmek için mükemmel ortam. Ellerinize sağlık, gerçekten basit ve işlevsel olmuş.

Saygılar...

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Tebrikler. Çok basit ama bir o kadar da kullanışlı bir ayıraç ortaya çıkarmışsınız. Emeğinize sağlık.

Saygılar.

RuFKaD bunu beğendi.
  7. mbuna hayranı

mbuna hayranı

Çok güzel olmuş Faruk Abi.Aynısından banada yaptığın için ve burada paylaştığın için teşekkür ederim.İnşallah diğer arkadaşlara da faydalı olur.Sağlıklı balıklar.

8. Rockanday

Rockanday

Çok güzel bir çalışma olmuş. Kavga eden balıklar için ve yavrular için. vs. vs.

9. malatya_serdarı

malatya_serdarı

İsim:
    kabil gürsoy

Eline ve emeğine sağlık.

10. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Elinize sağlık Faruk bey.

11. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu

Çok güzel olmuş Faruk abi. Hemde kolay yapilmasi , Bir çok kişi soruyor yunuslarim yumurta aldi napicam yavrulayinca nereye koycam alin size bölme rahatlikla konulabilir :D

12. farukocak55

farukocak55

Herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim.Umarım herkes için faydalı olmuştur.

13. camfaus

camfaus

İsim:
    M.S.ÖZKAN
    Merhaba elinize sağlık güzel çalışma olmuş. Bende daha önce buna benzer bir şey yapmıştım ancak benim yaptığımda elektrik kablolarından oluşturduğum karkas çok esnek olmuş ve suyun içerisine girdikten bir kaç gün sonra silikonlardan atmaya başlamıştı sormak istediğim şu sizin yaptığınız ve akvaryumda görünür hali gayet düzgün ve sert görünümlü duruyor bunu nasıl yaptınız yoksa sizinkide esnekmi. Sormaya çalıştığım tam olarak şu pimapen pencerelerin dışına yapılan sineklikler kadar sert ve dayanıkllı olmuyorlar ve bir yerden sonra yumuşayıp gevşiyor ve dağılıyorlar siz bunun olmaması için ne yaptınız aceba ?

Saygılar.

TencoMelih bunu beğendi.
  14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Özkan bey bu kablo kanalları yeterince sert bir malzemedir. Kendiliğinden kolay kolay deforme olmazlar. Bu kablo kanalları hemen hemen tüm elektirikçilerde vardır. Size en yakın bir elektirikçiye gidip kanalı daha yakından görüp deneyebilrisiniz.:ay:

15. ziyakoray

ziyakoray

İsim:
    ziya koray
    Tebrik ederim Faruk Bey çalışmanız yapılabilirlik, maliyet kullanılırlık vs süper. Çalışmanızı gördükten sonra malzemeleri temin edip kullanılır hale getirdim ve kullanıyorum. Uygulamamda tek farklı olan kısım, sineklik olarak daha ince bir malzemeyi 2 kat yapıp, inğe iplik kullanmadan kanallara gergin bir şekilde sıkıltırmam oldu. Paylaşımınız için teşekkürler.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  16. 10.KÖY

10.KÖY

İsim:
    Alican TEKİN
    Bende zamanında böyle birşey yapmıştım.Milimetrik ve sadece 2 vantuzla çok sağlam durabiliyor.Aslında kuma gömerseniz vantuzada gerek yok.Ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

TencoMelih ve Erman Pehlivan bunu beğendi.
  17. arador88

arador88

İsim:
    Oğuzhan
    Cevap: Kablo Kanalından Akvaryum Ayıracı Yapımı

Yavruluk almaktansa yapılabilir bir çalışma. Ayrıca yavrulara daha geniş bir alan bırakmış oluruz :ay:

18. fthynn

fthynn

İsim:
    Fatih YENEN

Vakti zamanın da bende yapmıştım gerçekten çok işe yarayan bir çalışma fakat küçük bir ayrıntıyı belirtmek isterim eğer akvaryumun üzerinde armatür yada buhar camı yoksa baskın balıkların bir çoğu ayraç üzerinden atlayabiliyor dikkat edilmesi gerekir aksi takdirde fırlama balıkların kurbanı olur yavrucuklar :)

19. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Evet Fatih o ihtimal herzaman var. O yüzden ayıracı olabildiğince yüksek yapmakta fayda var.

20. Kemal Kardaş

Kemal Kardaş

İsim:
    Kemal Kardaş

Harika ...Ayakta alkışlıyorum sizi em34:

Fakat kafama takılan o kablo kanalı zamanla salınım yaparmı acaba ?

Sayfayı Paylaş