1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

kalabalık canlıdoğuran akvaryuma "Eheim 2227"

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 9 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Bi arkadaş eheim 2227 dış filtreyi uygun fiyata vereyim diyor. 300lt canlıdoğuran akvaryuma nasıl olur? Duyan bilen arkadaşlarım var mı?

2. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Bahsettiğiniz filtre 500-550 lt. lik akvaryumlar için uygundur. 300 lt. lik bir akvaryum için 2227 çok fazla gelir. Su sirkulasyonu fazla olacağı için de balıklarınız büyük bir ihtimalle rahatsız olacaklardır. Bence akvaryumunuz için en uygun filtre Eheim 2215.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Selçuk Bey,

Almayı düşündüğünüz filtre akvaryumunuz için uygundur... Su sirkülasyonunu düşürmek için filtreye elyaf ilave ederek debiyi iyice düşürebilirsiniz... Bu bağlamda sorun yaşamazsınız...

4. themurtt

themurtt

İsim:
    GÖKSEL DERİNPINAR
    Karar sizin tabii ki. Ama epeyce bir elyafa ihtiyacınız olacağı kesin :)

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Elyafta kurtarmıyor, su geliş musluğunu kısmak zorunda kalıcak. :) Olcay hocamın verdiği taktiği uyguluyorum bende , aksi takdirde akvaryumun içerisinde hatırı sayılır bir fırtına oluyor..

6. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Su çıkış kısmındaki delikli adaptörün çıkışlarını akvaryum tarafına değilde cama doğru verirseniz herhangi bir sirkülasyon sorununuz olmaz. Su cama çarptıktan sonra yavaşlayacak ve sorun çıkarmadan akvaryuma katılacaktır.

Asıl sorun çıkış değil filtre girişi olacak. Bu tipteki güçlü filtreler tüm yavruları çekebilirler. Akvaryum giriş borusunun ucunada tül tarzı yavruların geçemeyeceği birşey koyarak bu sorunu giderebilirsiniz.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mecit abi eğer tanka göre yüksek debili filtre alınca cama bile çevirmen çok bişey farkettirmiyor.. Tazyikten bitkilerin hepsi yan yatıyor vede balıklar sanki boğazda yüzüyormuş gibi akıntıyla mücadele ediyor.. Her yolu denedim yok yani musluğu kısmaktan başka çaren yok.. pişman:

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Fülüt gibi bir aparat var, filtrenin debisi ne olursa olsun o aparat kullanıldığında akıntıyı kesecektir bir kenara, cam dibine sabitlendiğinde akvaryum sakin sakin filtreleniyor

9. radenko

radenko

Fiyatı uygunsa kaçırılmıyacak bir fitre yıllarca sorunsuz kullaırsınız bence kacırmayın. Debi problemide yaşarsanız bunu önlemenin yolları var arkadaşlarda açıklamışlar mutlaka bu problemde çözülür.

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bencede uygunsa kaçmaz, yüksek debi düşürülür, düşüğü yükseltemeyiz iş görür bencede

11. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Volkan benim lifetech ile bende benzer sorun yaşamıştım. Balıklar akıntı ile uğraşmaktansa akvaryumun nispeten daha az akıntılı ufak bir bölümünde yüzmeye başladılar. Sonrasında flüt kısmını cama çevirdim ve akıntı sorunu tamamen ortadan kalktı. Cama çarpan su direk cama paralel şekilde aşağı ve yukarı hareket ediyorlar. Bu esnada pompanın gücünden dolayı oluşan basınç kırılıyor. Akvaryumun dibine ulaşana kadar basınç sorunu ortadan kalkmış oluyor.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla bende o flütvari aparat takılı ve yan cama dönük olduğu halde akıntıyı kesmedi.İçerde muazzam bir akıntı vardı.Demekki benim tanka bayağı fazla gelen bir filtreymiş neyse muslukla hallettik.. Fazla debi göz çıkarmaz ilerde illa ki lazım olur ilkesiyle muslukları kısma yoluna gittik :) Koca akvaryumun sadece belli bir kısmında yüzen balık keyif verir mi Mecit abi sorarım size öp:

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şu an dolphin c700'ü 60 litrelik tankta kullanıyorum,musluklar işe yarıyor :)

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konuya ben de dahil olmak istedim. gizli: Bence filtreyi almalısınız, filtrenin güçlü olması her zaman artı bir avantajdır. Canlı doğuranları belki güçlü sirkilasyon yorar doğrudur, ancak normal güçteki bir dış filtre asla bunu yapamaz. Debiyi düşürmeye bile gerek yok bana göre.

Saygılar...

15. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar..

16. auctor

auctor

Benim 200 lt canlı doğuran akvaryumumda Eheim 2226 var ve aldığım günden beri sorunsuz çalışıyor , iyiki almışım :)

Sayfayı Paylaş