1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kaplumbağa

Başlığı 'Paludaryum ve Amfibyum' kategorisinde tol-x tarafından 28 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Selamlar, sonuda oğlumun ısrarlarına dayanamayıp 2 tane kırmızı yanaklı aldım 30 cm'lik karantina akvaryumumu onlara hazırladım. minik filtre, ısıtıcı, derece, kum üzerine çıkmaları için kaya vs.

Akvaryumcu 30 derece demesine rağmen 28-29 dereceye sabitledim. Kendi çocukluğumdan hatırladığım kış uykusu durumları idi ama ısıtıcı ile sorun kalmaz dedim ancak 1 haftadır heykel gibiler. acaba ısı değilde zamansal bir döngülerimi var yani mevsimi gelince mi kış moduna geçiyorlar.

İkinci ve daha sıkıcı olan suda, taşların atrafında hatta camda, yosun gibi suda dalgalanan ama şefaf, sümüksü bir şeyler oluştu elime alınca görünmüyor ama kaygan sabunsu bir şey. garip bulanıp pis bir görünüm veriyor. kimyasal yada biyolojil olarak bir zararı varmı ilmiyorum.

Son soru :) içine iki tanede ufak kılıç koydum, hayvanların telaşı ve sık nefes alışları benim içimi sıkıştırdı dayanamayıp ertesi gün çıkardım. Suyu ana tankdan geldikleri yerden almıştım, diğer malzemeleri hep daha önce karantina yada yavruluk olarak kullandığım malzemeler, zaten tekrar yıkayıp koydum. Kaplumbağalardan korktular desem o iki arkadaş Bodrum'da havuz kenarındaki ikoncan misali kıpırdamadan ampulun altında güneşleniyorler, kendilerine bir hayırları yok balıkları korkutsunlar, anlayamadım yani?

yorumlarınızı bekliyorum...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kaplumbağa

İbrahim abi selamlar...
    Sanırım su Kılıçlar için su az geldi, sümüksü tabakanın bir zararı yok benim kaplumbağamın kabuğunda bile olur bazen suya şu senin su düzenleyici ilacından eklersin birde 10 cm lik iç filtreler var onlardan bi tane koy hafif akıntı yapsın suyu temiz tutsun.
    http://www.akvaryumportali.com/forum/kirmizi-yanak-yada-singapur-su-kaplumbagasi-trachemys-scripta-elegans-t2733.0.html
    linkte bakımları ile alakalı yazmıştım bir okur geçersin abim.

3. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Kaplumbağa

Sağol Emrah sanırım senin söylediğin filtre var bende de, dün taktım ve biraz ilaçladım :) bakalım akşama temizlenecekmi?

dediğin linki okudum yazmadan önce ama 29 derece çokmu? bu arkadaşaları nasıl hareketlendireceğiz? birde ilaç etkileşimlerini bilmiyorum; misal yosun/alg önleyici dokunurmu?

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kaplumbağa

Zamanında bende beslemiştim ama yemek yiyip lambanın altında güneşlenmek dışında başka bir aktivitelerini görmemiştim. :bilmem:

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kaplumbağa

Alg önleyicileri bikaç damladan fazla kullanma, derileride çok hassastır mantar olur

6. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Kaplumbağa

benimde vardı önceden ama elimden yer, halının üstünde dolaşırdı, evin kedisi gibi olmuştu...

Alg önleyiciler bakır içerikli değilmi? aksine mantara iyi gelmesi gerekmezmi? ben içinde bakır var diye çaya çorbaya kullanıyorum da :)

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kaplumbağa

Yok mantar alg önleyiciden dolayı olmaz zaten, su pisse mantar olur demek istedim, su düzenleyici kullanman iyi olur hani şu banada verdiğin iki ilaç vardı, onların vitamin olanı değil ilaç olanı yani.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kaplumbaa

Sakin durmalarini suyun sogukluguna bagaliyorlar genelde. Bildigim kadariyla kaplumbagalarin kalsiyum eksigi oldugu kabuk altinin yani alt kisminin yumasak olmasindan anlasiliyor.

Cep mesaj...

9. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Kaplumbağa

Tamam o zaman :)

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kaplumbağa

Bana çok hantal geliyor kaplumbağalar. Ama minik akvaristler de tercih ediyor kaplumbağaları.

11. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Kaplumbağa

Öyle deme, alışınca ve hareketli, sağlıklı tiplerse seyretmesi çok keyifli oluyor.

12. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Kaplumbağa

Bu arada Algicid koymuştum dün o sümüksü şeylerden hiç kalmamış diyebilirim.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kaplumbağa

Hadi geçmiş olsun o zaman kıvır:gif

14. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Kaplumbağa

Hareketli olanları çok sevimli.Akvaryumun üstüne çıkıp yemlerini alanlar var.beslenme çok önemli kaplumbağalarda.Bende aldım bir ara hiç hareket etmedi çabuk sıkıldım.Nasıl hareketli yapıyorlar bunları anlamadım.

Sayfayı Paylaş