1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karışık Tanganyika ve öneriler

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde james_34 tarafından 24 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Selamlar,

420 ltlik tankımda calvus ve macrops beslemekteyim. Şuan itibari ile 3e-9d calvus , 1e-1d macrops bulunmakta.
    Ancak ben birkaç tür daha akvaryuma eklemeyi düşünüyorum.Tabi bu düşüncelerim 7 Mart tarihinden itibaren faaliyete geçecek.Ancak bu süre zarfında da az çok aklımda bazı şeyleri tasarlıyorum.
    İlk olarak kumu komple değiştirmeyi düşünüyorum.Ya silis kum ya da mercan kumu(sıfır numara).
    Tabana biraz strafor ekleyeceğim.Onun üzerine kumu koyacagım.Ve kayalarla magara oluşturacagım.Her ne kadar frontosada haz almasamda akvaryumda sırf renk olsun diye 1e-1d koymayı düşünüyorum.Diğer koyabileceğim türler; leleupi,brevis,leptosama,kum kelebeği olabilir.Bulabilirsem Furcifer'da ekleyeceğim.Tabi ilk etapta calvus sayımı azaltmam gerekiyor.Çok fazla da akvaryumda nüfus olması iyi birşey olmaz.Öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.Kısacası akvaryumda biraz çeşit ve renk artsın istiyorum.Artık üretimden öte biraz da gözüme hoş gelmesi düşüncesi agır basıyor.

Saglıklı balıklar...

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Can hocam;akvaryumuna eklemeyi düşündüğün frontozalar,calvuslarından aşırı büyük olmasın sakın.Benim damızlık frontozalarımın yanına 11 tane 4-5 cm black kamerun koymuştum,iki gün sonra 3 tane kalmışlardı :D Frontozalar aman aman bir avcı olmasalarda,ağzına sığabilecek büyükükteki bütün balıkları yutar :hink:

Bu katil frontozam

Buda kurban giden calvuslarımdan birisi :(

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Olcay Abi, sağol ilgin için. Valla frontosadan haz almıyorum. Sırf renk olsun diye iki adet koyabilirim işte.Bu söylediğini dikkate alacağım ;)

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Can abi son gözdem Lamprologus ocellatus. Küçük boyuyla senin akvaryumunda olmaz büyük ihtimalle ancak yeni açılımlar yapıyoruz :)

Buyrun Lamprologus ocellatus;

Tahmin edebileceğin gibi sana önerebileceğim leptosoma türü, jumbo kigoma :) Küçük bir koloni eklenebilir belki akvaryuma abi. Daha fazla renk katsın diyorsan da kitumba olabilir elbette. Yarın vakit bulabilirsem leptosoma jumbo kigomalarımdan bir kaç kare paylaşırım başlığında, iznin olursa.

Saygılar.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Türker,

Bu söylediğin ve benim aklımda birkaç kabukçu var :) Ama calvuslarda kabukçu işte :)

O yüzden leptosamaya kalacagız sanırım :)

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Can,aklımdaki tüm balıkları yazmıssın zaten.Leleupi,brevis,leptosama,kum kelebeği.
    Frontasa konusu çok araştırdım.Eğer damızlık alırsan erkek dişiyi çok rahatsız edecekdir.Bu tehtitler ölüme kadar gidecekdir.Dişiyi en az 2_3 yaparsan olur aslında.

Kolay gelsin.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Calvus devri kapandı :) Tanganyika karmasındanda vazgeçtim. Nickime geri döndüm :)

Tropheus Moori Moliro dönemi başladı. 2e-5d damızlık koloni sahibi oldum.

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Hayırlı olsun abi, özüne döndün demek :)

Macropslar n'oldu abi?

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Takas yaptıgım abi daha önce alışveriş yaptıgım sevdiğim bir abiydi.Yavrulara kadar herşeyi verdim.

Sayfayı Paylaş