1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karınca Dostlarımız beslenebilir mi ?

Başlığı 'Diğer Evcil Dostlar Forumu' kategorisinde *KONT* tarafından 28 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. *KONT*

*KONT*

Merhaba,bir yandan lepistes,bir yandan zebra,bir yandan da karides beslemek istiyorum smiley18.gif
    Şuanda zaten lepistes, ve zebra beslemekteyim.Lepisteslerim gayet sağlıklılar ve güzel bir şekilde ürüyorlar. :hepiniziseviyorum: Yavrularını da yemiyorlar. O yönden rahatım. :basardim:

Zebralarımda ise büyük bir talihsizlik yaşadım.Aldığımda bana 1E 1D diye sattılar ama maalesef 2D çıktı... mız mız:gif
    Şuanda maalesef zebralarımdan nefret eder durumdayım. montz:
    Ama balıkların ne suçu var...Suç satanlarda...
    Ben de zebraları satıp karides beslemek istiyorum.Bu konuda kararsızım. foto:
    Onun için zebra ve karides hayallerimden ayrılmak istiyorum.
    Onun için de karınca beslemek istiyorum.

Ne yer?

Ne içer?

Naapabilirim onları beslemek yaşatmak ve çoğaltmak için???

BESLENEBİLİR BİR HAYVAN MIDIR KARINCA ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Konu diğer dostlarımız katagorisinde olduğundan ve karıncalarda dostlardan sayıldığından beslenir sanırım. Ancak onları kendi haline bıraksan daha iyi olur diye düşünmeden de edemiyorum. Mesela bahçedeki yuvalarında besleyebilirsin değil mi ?

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    O hayvancıkları cam kareye koymak bence çok saçma kardeşim sakın yapma bence, git bahçedeki, sokaktaki yuvalarına ekmek kırıntısı bırak, çekirdek ye :D ama eve konmamalıdırlar bilimsel araştırmalar haricinde karıncaları akvaryumda görmek beni üzüyor.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Karıncalar için uygun ''doğal'' şartlar sağlanmazsa ev ortamında üretemezsin Sait kardeşim. ALLAH korusun ürettin diyelim. Evi karıncalardan kurtaramazsın. Zebralardan fazla yavru yaptıklarına emin olabilirsin. Bence başka canlı türlerine yönel.

5. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Türkiye' de karıncaları profesyonel bir şekilde besleyen ve üreten bir kişi var diye hatırlıyorum. Çeşitli boyutlarda ki tüplerde tek tek ve koloniler halinde besliyordu sanırım. Şekerli su ile beslenmeleri sağlanabilir.

Sanıldığı kadar kolay bir iş olmadığını, hatta çok uğraş gerektiren bir iş olduğunu biliyorum :)

6. *KONT*

*KONT*

Alınacak bilgi alındı bay bay:gif.Karınca dışında hangi hayvan olabilir akvaryumda beslenebilecek???

1.KÖPEK= dil:
    2.KEDİ= dil:
    3.KUŞ= dil:
    4.KARINCA dil:
    5.YILAN= dil:
    6.BUKALEMUN= :) AMAA çok pahalı 75 TL olmaz.
    7.Balık=Çok sıkıcı ve klasik bir hayvan... dil:
    8.Karides=Bence olabilir :) ama kesin değil.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık sıkıcı ve klasikse senin için kumda bir süre daha top oynamaya devam etmen gerek demektir ne dersin ? Karides, paludaryumda kurbağa, kaplumbağa yani sucul olanlar son şansın. Yoksa seçenek olarak geriye sana hayvanat bahçesini gezdirmek kalıyor. ;)

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hocam'a aynen katılıyorum. Sait kardeşim hevesini anlıyorum sen akvaryuma yeni bir soluk getirmeye çalışıyorsun ama şunu da kabul et ki akvaryuma en çok yakışan hayvan balık. Bence balıklarla uğraş. Bir müddet sonra balıklarına müptela olduğunu göreceksin. Hoşçakal kardeşim.

9. *KONT*

*KONT*

En çok beslemek istediğim balığı(ZEBRA)yı besleyemedikten sonra akvaryumun bence bir tadı yok.

Pladaryumda kurbağa beslemek ne demek?
    Kaplumbağa da suyun yüzeyinde çıkma ihtiyacı duyuyor.
    Ben üretebileceğim hayvanlar istiyorum.
    Zebra,karides gibi hayvanlar istiyorum.Pazar günü ablamla gidip 2 adet karides alacağız.

10. *KONT*

*KONT*

124 LT bir akvaryum 60 TL'ye satılık sizce fiyatı uygun mu ben fiyatlardan pek anlamıyorum da.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fiyatı uygun Saitcan bence. Ancak cam kalınlığına ve işciliğine dikkat etmeniz gerek. Fiyatlar bu bu açıdan yanıltıcı olabilir. Bazen güvenlik fiyatlardan önce gelir.

12. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Kesinlikle Temel Hocama katılıyorum...Cam kalınlığı uygun mu, su kaçırıyor mu dikkat etmek lazım...
    Sadece 2 adet karidesle üretim yapmak biraz şans...Erkek-dişi ayrımı yapabilecek misin?
    Ayrıca eğer 124 lt'lik akvaryumda besleyeceksen 2 adet karidesi, birbirlerine kavuşamaz onlar.
    Kaybolurlar akvaryumda smiley18.gif

13. *KONT*

*KONT*

Karidesler bölge ayrımı yapan ve çok bölge isteyen yaratıklar değil mi? huh:

14. *KONT*

*KONT*

Cam kalınlığı 14 mm imiş Temel abi.Su kaçırma durumu da yok zaten alacağım kişi şuanda o akvaryumun içinde balık besliyor.Ve besleyebildiğine göre sorun yok demektir.

15. *KONT*

*KONT*

Ben yapmam çünkü yapamam ama tanıdık bir akvaryumuz var 3 yıldır ordan alışveriş yaparım.Ondan rica edersem eminim ki bana istediğim cinsiyette balığı çok uygun bir fiyata verir.

16. *KONT*

*KONT*

Babamın bana 124 LT'lik akvaryumu alma şartı,dershanedeki sınavdan 430'un üstünde almam,Sınavım bugündü ve gayet iyi geçti sonuçlar 1-2 hafta sonra açıklanacak,Buraya yazacağım ve sizi bilgilendireceğim. bay bay:gif

17. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Hadi bakalım anketör kardeş. Hayırlısı olsun. Kur şöyle büyük bir akvaryum. Resimlerini de abilerinle paylaş. Sağlıklı balıklar kardeşim. can:gif

18. *KONT*

*KONT*

İnşallah sınavsonuçlarından sonra büyük, 124'lük bir akvaryum kuracağım ve fotolarını da sizinle paylaşacağım inşallah.

19. dr_glicocalix

dr_glicocalix

İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER

124 litre akvaryum cam kalınlığı 14mm ne yaptın yahu bi yanlışın olmasın. 4 mm ya da 6 mm olmasın sakın. 14 mm ise o akvaryum kalkmaz yerinden gavur ölüsü gibidir smiley18.gif

20. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

14 mm'mi. Ben yanlış okudum heralde. Uyku da var ya... aha:gif

Sayfayı Paylaş