1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karadeniz'e Gel

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 4 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Trabzon'un sulak alanlarından bir kaç kare. Araştırmaya açık olması ve gidenlerin geriye asla boş dönmeyeceği bir güzellikler şehri.

Kara göl.

Hamsi köy.

Karadeniz, suyun rengi karadır ancak verimli bir çeşitliliği vardır. Karadeniz ve o denizde yakalanan dikenli balık.

Trabzon, Uzun göl. Gölün suyundan faydalanılarak ala balık üretimi yapılıyor.
    Bir doğa harikası olan uzun gölde balık avlamak yasak.

Gölün kışın çekilmiş hali.
    YIKIKTEMO,
    Saygılar...

2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ynt: Karadaniz'den bir kaç köşe

Güzelliği dışarıda aramaya gerek yok. Gülüyorum, yurtdışında güzellik aramaya gidenlere... ;D ;D ;D
    Saygılar...

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ynt: Karadaniz'den bir kaç köşe

Memeleketimizin her köşesi bir güzel, her karışı farklı güzellikler saklıyor. Mehmet abinin de değiği gibi dışarıda güzellik araynlara gülüyorum bende, dünyanın hemen hemen her köşesinden bir parça ülkemizde mevcut. 4 ikliminde farklı farklı yaşayan bir bölgedeyiz, ama kıymet bilen pek yok.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Karadeniz'e Gel

Özledim bak şimdi. Gideyim bri ilk fırsatta. Bıldırcın avına çıkayım zamanıda geldi. Üç gün dönmem eve, gezerim dağ, tepe. Karnımız açınca ateşi yakar çevirmeye başlarız sopada bıldırcını.

Deltada, Türkiye'nin en büyük nehir sistemi olan Kızılırmak ile taşınan kil ve kumun oluşturduğu bir dizi killi ve kumul sırtlar deniz kıyısına paralel uzanır. Bunlar arasında mevsime bağlı olarak subasar ormanlann yanı sıra, hafif tuzlu kıyı lagünleri ve boylu/kısa boylu bataklık bitki örtüsü gibi çeşitli sulakalan ve sucul bitki örtüsü tipleri gelişmiştir. Kumul bitki örtüsü ise kıyıda dar bir kum bandı üzerinde yer alır.

Karadeniz sahili boyunca Yıldız (ıstranca) Dağlarından Karadeniz’e doğru akan dereler, denize ulaşmadan göllerde ve bu göllerin bataklık alanlarında son bulur. Ancak önlerindeki kumul barikatı nedeniyle denizle irtibatları kesilen göl ve bataklıklar, ilkbaharda fazla gelen sularla şişerek geriye doğru taşar ve düz araziyi kaplarlar. Bu taşkın alanlar Longoz (su basar) alanlarını ve birbirinden farklı deniz, göl ve orman ekosistemlerini oluştururlar. Her mevsimde taban suyu seviyesi oldukça yüksek, organik madde bakımından zengin olan bu asidik topraklar, üzerinde gelişen ormanları tropikal ormanlara benzer bir şekilde süsleyerek, biyolojik zenginliği arttırmaktadır.

Tıpkı bizim çocukluğumuzda olduğu gibi, Hacı Mehmet deresinde balık tutmaya devam.

Bu yılanı gördüklerinde, tıpkı bizim korktuğumuz gibi korkacaklar. Ama ertesi gün yine gidecekler.

Saygılarımla...

5. legend

legend

Ynt: Karadaniz'e Gel

Bayılıyorum şu Karadenizin güzelliğine canım Türkiyem eşsiz güzelliklere sahip Temel bey paylaşım için teşekkürler. :horon:

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

İşim gereği edirneden karsa,memleketi karış karış gezdim.Türkiyede gitmediğim en fazla 2-3 vilayet kalmıştır.

Memleketimizin her karış toprağı ayrı bir güzel.

Ama hiçbiryerde karadenizin güzelliğini göremedim.Özellikle Ordu / ünye. Anlatsam anlatsam bitirmemem.Resmen karadenizin incisi.

Bu arada özlemişim oraları. :(

İzninizle Ünyeden birkaç kesit.

http://www.ordu52.com/ordu/fotogaleri/kiyi/kucuk/3.jpg

7. veyko61

veyko61

İsim:
    Recep sarı

Düşüncelerimi yukarıdaki cümle hakkında aktaramadım. Bir Karadenizli olarak, bizi anlatan bir cümle olduğunu söylemek ile yetinebilirim.

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hep merak etmişimdir Karadeniz'i. Acaba bu doğa harikası bölgeyi ziyaret kaç liraya mal olur. :( Malum öğrenci adamız.

Neyse paylaşım için teşekkürler Temel Abi. Gerçkten resimlere bayıldım.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş