1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karantina veya üretim akvaryumum yok diyenler

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde sconat tarafından 11 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Selam Pratik Ozan. super:gif super:gif super:gif

Bazen balıklarımız hasta olduğunda ayrı bir yere alın derler bunu hep duyarız veya yavruları yiyen türler olduğunda yavruları bir süre tutacak yer ararız.İşte buna pratik olarak çözümü ve son noktayı koyalım diyorum. can:gif

Plastik bir çamaşır kabı alıyoruz,buluyoruz,düşürüyoruz,kapıyoruz.Sonrasında üst kapağında suyun hazneye düşeceği kadar bir delik açıyoruz.Kapak üstüne oturtup etrafını silikonlayacağımız uygun bir kab içine filtre malzemelerimizi koyuyoruz. Küçük bir kafa motorunun su çıkışına bağlauacağımız hortumla suyu filtre için yaptığımız kaba üstten veriyoruz.Su malzemelerden geçiyor ve akvaryum olarak kullanacağımız kabımıza su havalanmış olarak düşüyor.hava motoruna gerek yok. ;)

Nasıl arkadaşlar ? yorumlarınızı beklerim. super:gif super:gif super:gif

Tüm hocalarıma saygılar.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kendinden filtreli birde ha .Ş. mükemmel ama yavruları kafa motorundan korumak gerekecek bunun yerine ufak bir pipo filtre yapsak oraya bu sorunuda atlatmış oluruz, pipo filtreyle yukarı basılacak su 2 kere filtrelenmiş olacak.

3. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Pipo verimi düşürür, motorun su emişine iç filtre süngeri takarız olur biter. super:gif

Ben bunun çizimiyle yarışmaya katılacağım,fikrimi yürütmez kimse umarım. :D Faydamız olsun yarışmayı kaybedelim değil mi ? kazansam da fena olmaz. :D

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benimde güzel bir projem var ama ne yazıkki yönetim katılamıyor yarışmaya mız mız:gif olmassa bende portalda paylaşırım .Ş.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Süpersin Ozan helal olsun sana. :helalolsun: Filtresi kendinden Emrah'ın dediği gibi. Pipo filan değil bu şekilde çok daha etkili filtrasyon sağlar. Su emişte Ozan'ın dediği gibi Sünger kullanılır veya su emişi gizli motor kullanılır, var piyasada bu tarz motorlar.

Ellerine emeğine sağlık Ozan, harika gerçekten, tam adına layık kendinden filtreli pratik bir karantina ve üretim akvaryumu özür haznesi olmuş. :helalolsun: Harikasın...

6. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Yorumlara teşekkür edirim, sizlerden bu övgüleri almak şevk katıyor açıkcası.Bu iş baya zevkli tavsiye ederim.Üretmek ve yorumları okumak güzel umarım arkadaşların işine çok yarar. super:gif super:gif

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Övgüde bulunmamak münkün değil Ozan. :helalolsun: Kendinden filtre sistemini sabitlemek ve çok pratik olarak karantina veya bazı türlere üretim akvaryumu olarak kullanılacak bir projeye imza attığın için tekrar teşekkür ederiz. Ellerin dert görmesin ve tabi sana da nazar değmesin. naz:

8. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan
    Ellerinne sağlık Ozan bey,zeka ürünü olmuş tam.kutalarım aklımda olacak bu fikir. toka:gif

9. Desert Falcon

Desert Falcon

4 4 lük ne diyeyim abi sana pratik yakışmıyor dahası lazım :)

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yaşasın plastik ürünler ve pratik Ozan. em34:

Ozan; bir malzeme ancak bukadar güzel değerlendirilir. Harika bir çalışma olmuş tebrikler. :helalolsun:

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Olcay hocam dikkat et bak Ozan kardeş seri ataklarla önünüze geçmeye hazırlanıyor. aliye:gif Eline emeğine sağlık Ozan kardeş.. Gayet pratik ve kolay bir yapım olmuş.. em34:

12. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Saygılar pratik Ozan kardeşinizden. :cicek:

Teşekkür eder aha bu yorumların üstüne ben bide filtre yapmazsam ne olayım. kıvır:gif

13. sansarim

sansarim

İsim:
    berat üstüner
    Proje gerçekten müthiş Ozan abi kutlarım seni. Ayrıca sizlere bir sorum olacak ben yeni bir akvaryum kuracağım ben bu projeyi akvaryumumda kullanabilrim dimi bende bi hava motoru var yani kafa motoru yerine bende hava motoru kullansam olurmu kafa motorunun görevi suyu alıp pompalamak bildiğim kadarıyla hava motoruda akvaryumdakı suyu alıyor yine akvaryuma verıyor.Bende hava motorunun su çıkışına bağlasam hortumu olurmuki ?

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hava motoru içine su alıp bırakmaz Berat. Kafa motoru farklı bir ekipmandır. Bu sistem cam akvaryum üzerinde farklı şekilde belki kullanılabilir ama senin yapmak istediğinle uyuşmaz.

15. sansarim

sansarim

İsim:
    berat üstüner
    Peki Temel abi bendeki hava motorunu nasıl daha değişik bi hale getirebilirim ? mesela alt tarafında pislikleri tutması için bir sünger varya o süngeri çıkarsam içine filrte malzemeri koysam.Mesela elyaf sünder seremik gibi şeyler koysam daha yararlı olur mu ?

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    sansarim bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş