1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karbonlu İç Filtre Süngeri

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde Akgün Cem tarafından 13 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
    Arkadaşlar; tankımda nitratın biraz arttığını farkettim ve bu nedenle yakınımdaki bir akvaryumcudan karbonlu siyah sünger aldım ve evde kullanmadığım bir iş filtreye takarak akvaryuma koyup çalıştırdım. 1 saat sonra akvaryumun ışığının azaldığını farkettim, kapağı açtım baktım 2 adet floresanda yanıyordu ama tankda bir kararma vardı, anlam veremedim... 15 dk sonra tankın içi iyice kararmaya başlayınca jeton düştü... yeni aldığım karbon sünger suyu boyamış, bunun normal olduğunu düşünmüyorum, bu salınım yapan karbonlu iç filtreyi hemen çıkardım ve tankda zaten halen çalışmakta olan iç filtre ile filtrasyona devam etmekteyim.
    Tankdaki lepisteslere, cüce vatozlara ve çöpçülere bir zararı olacakmıdır acaba?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Akgün bey vatoz ve çöpçüler bu tip şeylere karşı aşırı duyarlı oluyorlar.. Yerinizde olsam hiç riske girmem çıkarırım onları...

3. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem

Asıl önemli olan karbon filtre süngeri böyle yaparmı? yoksa o aldığım siyah boyalı bir süngerden başka bir şey değilmiydi?

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Akgün bey daha önce hiç kullanmadım karbon filtre süngerini ama suya salınım yaptığına göre bu işte bir terslik var.. Aktif karbonun kendisi suya bir salınım yapmazken böyle bir ürün boyuyorsa eğer heralde o süngerde bir dandiklik vardır diye düşünüyorum.. Belki kullanan arkadaşlar vardır onlarıda bekleyin isterseniz..

5. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
    Şimdi % 30 luk bir su değişimi yaptım, atık suyu lavaboya döktüm görüntü gerçekten kötüydü... Balıklarda bir gariplik gözlemlemiyorum, şimdilik beklemedeyim.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Akgün Abi,karbonlu sünger sipariş vermiştim 8 tane.Ambalajındaki uyarı şöyleydi:
    Kullanmadan önce mutlaka temiz su ile yıkayınız,özel yöntemle süngere emdirilmiş aktif karbon suyunuzu boyayabilir dikkat:

Sanırım aldığın yer bu konuda seni uyarmadı :(

Bu arada balıklara birşey olmayacaktır.Aktif kömürün toksik etkisinden ziyade zehir uzaklaştırıcı etkisi bulunmakta.

7. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem

Cem daha öncede karbon sünger kullanmıştım bu derece bir salınım olmamıştı akvaryuma...  akvaryumcum uyarmadı ama ben zaten tankıma koymadan önce iyice yıkamıştım, hatta siyahlık çıkıyormu diyede kontrol etmiştim, bir sorun yoktu, demek ki zamanla karbonu salıyormuş... ama çok saldı :)
    Şu an su değişiminden sonra suyum toparlanmaya başladı, sanırım bir sıkıntı olmayacak.
    İlgilenenlere teşekkürler.

Sayfayı Paylaş