1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kargoyla Balık Gönderimi

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar bikaç kişiye bu konuyu danıştım fakat hem başkalarına kolaylık olması hem benim kafamdaki soru işaretlerinin gitmesi açısından bu konuyu açmayı faydalı buldum,aynı düşünürmüsünüz bilmem.Forumumuzdan bi abimiziden Aphanius mento alacağım haftaya inşallah.Ona büyük miktarda Adanadan gelecekler.(Adana-İstanbul) o da bana 6 tane balığı İstanbuldan gönderecek (İstanbul İzmir)
    Adanadan balıklar gelirken içine oksijen basılacak öyle gelecek.Acaba su bekletilip sonra 6 balık içine konup mu gönderilsin yoksa aynı suyu mu kullanalım,yolda suyun da değişimiyle ölmesinler? Köpükten balık taşıma kapları var.Bulunduğu yerde Tuzladaymış ve buradan bulmanın biraz zor olacağını söyledi.Kaç litrelik bir kap içinde olsun en az sizce bu balıklar gelirken.Bildiğiniz şeyler varsa yada önerileriniz lütfen paylaşın,bekliyorum...

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    İlk olarak yapılması gereken balıkların iki gün önce yemden kesmektir.Bunun amacı balıkların sindirim sistemlerini tamamen boşaltarak yolculuk esnasında balıkların dışkılarıyla suyun bozulmasını önlemektir.
    * Akvaryumun suyu en az bir gün önce %20-%30 oranında değiştirilmelidir.
    * Balıklar mümkün olduğunca büyük poşetlerde poşetin 4 te 3 ü oksijen olacak şekilde ve bir poşete sığacak kadar balık değil, poşette rahat rahat yüzecek sayıda balık konulmalıdır.Poşete koyulacak su akvaryum suyu olmak zorundadır bu suyun rengi değişmiş gibi nedenlerle dışardan su ilavesi yapılmamalıdır.
    * Seyehat esnasında basınç değişimlerinden etkilenmeyi azaltmak için bu poşetin dışına daha kalın bir poşet daha geçirlimeli ve bu iki poşet arasında hava boşluğu bırakılmamalıdır.İkinci poşetin bir avantajıda ilk poşetin köşelerinde oluşabilecek katlanma ve buna bağlı olarak balıkların sıkışıp ölmeleri gibi durumlarıda ortadan kaldıracaktır.
    * Poşetlenen balıklar hiç bekletilmeden uygun boyutlarda strafor kutulara koyulmalıdır ve sıcaklık kaybı olmasına müsade etmeyecek şekilde sıkıca kapatılmalıdır.Strafor kutular haricinde bir kutu kullanılmamalıdır kullanılacaksada ısı yalıtımı yapıp yapmadığı önceden test edilmelidir.
    * Strafor koliye koyulan balıklar yine zaman kaybetmeden kargo şirketine veya otobüs firmalarına götürülerek hemen yolculuklarına başlamaları sağlanmalıdır.

Peki koliyi teslim alan arkadaşlar ne yapmalılar ?
    * Paketin ulaşma saatini firmadan tam olarak öğrenmeli ve paket gelmeden önce orada hazır bulunmalıdır.
    * Paketi teslim aldıktan sonra hiç vakit kaybetmeden balıklar için en az 1 hafta önce hazırlanmış olan akvaryuma götürülmelidir.
    * Balıklar poşetten çıkarılmadan poşetler akvaryum suyuna bırakılmalıdır.Akvaryumun sıcaklığıyla poşetlerin içindeki suyun sıcaklığı eşitlenene kadar en az 30 dakika beklenmelidir.
    * Balıklar poşetlerden kovalara alınmalı ve balıkların üzerine yavaş yavaş akvaryum suyu ilave edilmelidir. Bu işlem kovadaki su akvaryum suyuyla aynı olana kadar yapılmalıdır.Bu işlemde en az 30 dakikada yapılmalıdır.
    * Balıklar bir kepçe yardımıyla yavaşça yakalanmalıdır artık yeni yuvalarına bırakılabilirler.
    * Balıklar akvaryuma koyulduktan sonra 24 saat boyunca akvaryumun ışığı açılmaz. Bu süreç pek çok balık için hayati önem taşır aldığınız balıklardan baskın olanlar bu süreci kısa zamanda atlatırken baskın olmayanlar için bu süreç daha uzun olabilir.
    * Balıklara ilk 24 saat yem verilmez bunun nedenide balıkların yeni ortamlarına uyum sağlamalarını beklemektir uyum sağlandıktan sonra yem atılmalıdır.Korkmayın balıklarınız açlıktan ölmeyeceklerdir.

Şahin bu yazı yeterli olur herhalde

3. Desert Falcon

Desert Falcon

Aphanius mentoların ayrıca gereksinimleri yada hassasiyetleri var mıdır? Yeterli bilgi bulamıyorum internette.3 gün aç kalması gerekecek balıkların ... Bundan öncede sarsıntılı bir yolculuk.Poşet değil büyük cam kavanozla da gelme ihtimali var.Korktuğum durum oksijensizlikten yada sarsıntıdan dolayı ölmeleri... 6 balık için 35 lira + kargo ödeyeceğim ... O yüzden çok korkuyorum.1 gün içinde balıklar adanadan istanbula ulaşıcaklar.oradan izmire gönderilecekler balıklar,yani bana... Bu uzun yolculuk süresince sizce bi müddet istanbulda ,yani bu balıkları sürü halinde alacak olan abimizde kalmalılar mı ? Ve (bence çok farkedeceğini sanmıyorum ama) Adana'nın suyundan istanbulunkine,oradan izmirinkine (siyanürlü değil,ilçesindeyim:) ) geçmeleri zayıf düşürür mü,aphanius gibi hassas türlere bu durumdan dolayı vitamin verilebilir mi ?
    Çok soruyorum çünkü bu balıkları kaybetmek istemiyorum,hiçbir sorunla karşılaşmamam lazım.

Özgür abi bu arada çok teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı...

4. Kadr1maN

Kadr1maN

Şehirden şehire göndermek için bence otobüsleri kullanın. Oluşabilecek darbelere karşı güzelce paketlemenizi yapın. Muavinede sıkı sıkı tembihlerseniz kutunuzu güvenli bir yere yerleştirebilir. Alıcı kişide otobüsün varış saatinde gelerek, kutu elde gezmeden direk alabilir. Kargo şirketlerinde ise paket elden ele, arabadan arabaya dolaşır.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Şahin ; bence bu havalarda kesinlikle balık nakli düşünme. dikkat: Daha geçenlerde Konyadan Ercan abim bana demasoni yolladı.Balıkları üç gün aç bırakıktığı,poşetlerine oksijen tableti koyduğu ve strafor kutuda çok güzel bir şekilde paketlediği halde balıklar ölü olarak elime ulaştı. :hasta: Nekadar iyi şekilde strafor kutuya konsada balıklar soğuktan ölüyor. dikkat:

Eğer illada şimdi transfer edeceğim dersen, ozmaan bu işi otobüsle halledin ve muavine biraz sakal atın ve koliyi otobüsün içine, yani sıcak bir yere almasını sağlayın. ;)

Bu Tuzladaki arkadaş kim ? Bizim Farukmu ? Faruk ise ben onla konuşur yardımcı olurum. ;)

6. farukocak55

farukocak55

Evet Olcay abi arkadaşa balıkları ben vereceğim.Bende zaten kargoya sıcak bakmıyorum.burdaki otobüs firmasınada danışacağım.Ama direk arabalar İzmir e gidiyor.Şahin kardeşimiz Bergama da oturuyor.O yönden bir sıkıntı yaşanabilir.Tabi balıkların ölü gitmemesi için elimden gelen herşeyi yapacağımdan herkes emin olabilir.

7. stablizer

stablizer

Şahin bey hava taşımacılığını deneyebilirsiniz.Fakat 6 adet balığı 2 ayrı poşet ve tek strafor kutu yapsanız en az 15-20 tl ücret olacaktır.Balıkları Atatürk Havalimanına tarife saatinden 1,5 saat önce teslim edilmesi gerekli sadece.İzmir iniş,kalkış 40 dakika.
    Başarılar...

8. Desert Falcon

Desert Falcon

İşte orası zor abi.Otobüs direkt izmire gidiyor.orda olsam alırım tabii ama olmaz.Mecbur kargo yapıyoruz.Kargoda üzerine irice dikkat yazsak falan biraz dikkat edip sağlam koyarlar mı ki? Şubedekilere de iyi tembihlesek ? Yurtiçi kargo berbat yapıyor bu işi.en sağlamı mng diye düşünüyorum.10 litrelik bir şeyin fiyatı ne kadar olur sorarım yarın.Buralarda hava çok iyi ama bekleyelimmi sizce? 23 derece vardır heralde.zaten 1 gün yol.ama sarsıntı falan işimizi zorlar.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kargolar canlı hayvan taşıması yapmıyorlar diye biliyordum yanlış mı hatırlıyorum ??

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi canlı taşınıyor da gideceği yere canlı varıyor mu orası muamma işte :D Ben hiç cesaret edemedim. Denemek lazım :D

Saygılar...

11. Desert Falcon

Desert Falcon

Zaten o şekilde verilmiyor volkan abi.yani hayvan var içinde falan değil.biz güzelce paketleyip bırakıyruz onlara.Bakalım nolacak... olmadı izmire giderim 1 aya kadar faruk abi gönderir yine.

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Arkadaşlar; beni dinlerseniz bence bu işi enaz bir ay erteleyin. Yada dediğim gibi otobüs ile halledin bir şekilde.Bu şekilde balıkların öleceği kesin.

Şahin; hiçmi terminale gitme imkanın yok ? Birşekilde terminalden balıkları karşılayıp alırsan ve yanında bir kova ve pilli hava motoru götürüp balıkları arabada sıcak tutarsan hiçbir sorun olmaz. Ama muavine sıkıca tembihleyip,koliyi sıcak bir yerde taşımasını söylemelisiniz. ;)

13. Desert Falcon

Desert Falcon

Pilli motor mu ? Normalinin en adisini zor buluyoruz bergamada :) Evet biraz ertelemek lazım dediğin gibi ama hava sorun değil onu söyleyim abi bugün burası 25 ti.İzmire gidip otobüsten alırım en iyisi.

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Şahin; pilli motoru dert etme.Faruk gerekirse kolinin içinde sana bir tane yollar. ;)

Bugün orda 25 derece olabilir ama burda sel ortalığı götürdü. :D Yurt genelinde havalar iyice ısınmadan,yada ısı problemini halletmeden bu işe kalkışmayın. ;)

15. Desert Falcon

Desert Falcon

öyle olacak.1 ay erteledik.Belki almayabilirim yolda ölür diye çok korkuyorum zaten :) ama yinede para biriktiriyorum :)
    Şimdi burda da bayağı yağmaya başladı.Gök gürültüsünden ev sallanıyor :)

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hadi hayırlısı acele etme Şahin. Umarım en kısa zamanda kavuşursun balıklarına.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş