1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

'Karides Evi'm

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde turqer tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    30*30*30 ölçülerinde odamda ki küçük 'Karides Evi'm...
    Tabanında 4-5 cm yüksekliğinde dere kumu, üstünde de 1-2 cm siyah quartz kum bulunuyor.
    Aydınlatma 24 watt Osram tasarruflu ampul ile günde 12 saat. Debisi kuvvetli olmayan küçük bir iç filtre ve 50 watt'lık ısıtıcı akvaryumun ekipmanlarını oluşturuyor.
    Mayalı sistem CO2, iç filtre ile akvaryuma azar azar veriliyor. Su değişimlerinden sonrada sıvı gübre ilavesi yapılıyor.
    Dinlendirilmiş suyla, haftada bir %15-20 su değişimi yapılıyor.
    Akvaryumumda mangrow köküne misina ile sardığım java moss, pellia moss, 5-6 kök cryptocoryne wendtii green ve küçük öbekler halinde olan Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' bulunuyor.

2 cm boylarında olan bir kaç lepistes ve 1 tane de sarı üzerinde siyah kırçılları olan moli geçici olarak 'Karides Evi'min konukları.
    Yavru cüce vatozum, kiraz karidesler ile birlikte vazgeçilmezlerimin arasında...

Kiraz karidesler için Volkan abiye ( volkantr34 ) çok teşekkürler :cicek:

Bunlarda fotoğraflar... Umarım biraz beğenirsiniz

Pellia moss fotosentez işini abartmış galiba ;)

Şimdilik bu kadar... Herkese saygılar.

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Türkerciğim "Küçük Karides Evi"ne hayran kaldım... Çok güzel olmuş, ellerine sağlık diyip son zamanlardaki adetimi yerine getiriyorum...

Tüh tüh tüh, 41.5 kere Maaşalllah...

Bu da benden "Küçük karides Evi"ne acizane bir hediye...

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Teşekkürler Abdullah Hocam. Nazar boncuğu için ayrıca teşekkür ederim :)

Saygılar.

4. DuncaN

DuncaN

Çok güzel Türker, tebrik ederim.

5. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Türker Maaşallah, çok güzel bir bitkili akvaryum kurmuşsun :hink:
    Tebrik ederim, karideslerin sayısı ne kadar acaba ?

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah dileyim. Hayran kaldım Türker Bey. Bende şu malawilerin yanına bir de bitkili kurma çabası içerisindeyim bu aralar. Bakalım artık kısmet meselesi. Ama karides evine bayıldım. Tebrik eder can'ı gönülden kutlarım.

Saygılar.

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Ufuk Hocam teşekkür ederim.

Teşekkürler Murat abi. Karidesler şuan 13 tane [ Volkan abi sağolsun =) ] Ama 2 dişi karnında yumurtalarını özenle taşıyor. Hatta bir dişinin yumurtaları yeşil renk olmuş, yavruların çıkması yakın sanırım :)

Çok teşekkür ederim Hüseyin Bey. Akvaryumunuzu kurduktan sonra bizlerle paylaşırsınız umarım ;)

Saygılar.

8. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Türker tebrik ederim, yavru karides fotoğraflarını ve gelişim aşamalarının fotoğraflarını mutlaka bekliyoruz, sonra uyarmadılar haberim yoktu deme :uyari: :cicek: :cicek: :cicek:
    Saygılar...

9. ciklet1

ciklet1

bunlara filtre veya hava motoru gerekiyor mu?Bir ara bende düşünmüştüm böylr bişey

10. jonerr

jonerr

Maşallah ev değil şato olmuş.Ellerinize sağlık :)

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Teşekkür ederim Mehmet Hocam. İlk tecrübem olacak ama umarım yavru karidesleri görmede zorluk yaşamam ve fotoğraflayabilirim :)

Bu konuda tecrübeli hocalarım söyleyecekleri de önemli ama kiraz karidesler için en uygunu pipo filtre sanırım. Ben CO2 takviyesi yaptığım için iç filtre kullanıyorum.

Çok teşekkür ederim Caner :cicek:

Saygılar.

12. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Şu yavrular bir an önce doğsalar da yeni resimleri görebilsek :dusunceli:

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Türker'cim ellerine, emeğine sağlık çok güzel olmuş valla.. :helalolsun: Sende daha güzel duruyorlar karidesler :) Çok hoşuma gitti.. Niye bu kadar bekledin bakiyim resimleri paylaşmak için :) Siyah kum ve moss sentezini tuttum.. 3-4 aya kalmaz daha kalabalık bir resim bekliyoruz senden ;) Sağlıklı yavrular almanı dilerim kardeşim..

14. taygun

taygun Guest

Türker,

Merhaba. Ben de diğer arkadaşlar gibi çok eğendim tankını. Karideslerle cüce vatozlar çok sevimli canlılar. Umarım hepsinden de yavru alırsın.

Saygılar

15. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Teşekkür ederim Volkan abi. Kalabalık resimleri inşallah paylaşacağım ama o zaman bunlara yeni ve daha büyük bir ev yapmak gerekecek sanırım :)

Teşekkürler Tamer Hocam.
    Aslında arka kısım biraz boş duruyor. O bölge için arayış içerisindeyim hala :hasta:

Ayrıca filtremin turkuaz hortumu için herkesten özür diliyorum :cicek: Filtrede hortumun gireceği yer normalden biraz daha küçük olduğundan anca bunu uydurabildim oraya.

Saygılar.

16. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bir kaç fotoğraf daha eklemek istedim :cicek:

Yavruları merakla bekliyorum..

Fotoğraf delisi..

Saygılar.

17. taygun

taygun Guest

Maşallah diyeyim de nazar değmesin. Yavru karidesler yumurtadan çıkıca lepistesler yemezler mi?

Doğrusunu söylemek gerekirse sana özendim, bir - iki haftadadır ben de seninki gibi bir nano karides tankı kurmak istiyorum. Lepistes hos durmakla birlikte yavrular konusunda endişeliyim.

Saygılar

18. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Sağolun Tamer Hocam.

Lepisteslerin yavru karideslere zarar vereceğini sanmıyorum hocam. Büyük olsalar belki ama şuan akvaryumdaki lepisteslerim 2 cm civarı boydalar.

Tecrübe edeceğiz bakalım :) İnşallah acı bir tecrübe olmaz...

Sizin karides tankınızıda merakla bekliyoruz hocam.

Saygılar.

19. taygun

taygun Guest

Türker Merhaba,

Evde harıl harıl yer arıyorum ama bulamıyorum. 30*30*30 ebatlarında kuracağım ama yer bulamıyorum. Bu işte eşimin de etki yok diyemem. :(

Saygılar

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    nazar:

Türker tankın gittikçe güzelleşiyor... Karideslerin şahane... Yavrular ne yapıyor? Bu arada cüce vatozuna bayıldım, harika... nazar:

Sayfayı Paylaş