1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karides Uyum Tablosu

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde atlantis tarafından 24 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Birbirlerini kırıp kırmadıklarını tablodan takip edebilirsiniz.

Saygılarımla.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkürler Murat abi güzel bir tablo olmuş.Kiraz karidesçilerin dikkatli olması gerekli diyor tablo :) Acaba kırıldıklarında özellikleri karışık mı oluyor yoksa renk özelliğinden ödün mü veriyorlar ?

3. taygun

taygun Guest

Teşekkürler Murat Bey,

İlk başta meydana gelen heves ile birlikte karidesleri aynı tanklara doldurunca doğal olarak çaprazlama şansı da artıyor.

Tablonuzda ismini ilk defa duyduğum karides türüne rastladım. Mesela "Beyaz Arı". İnşallah bir gün bu karidesleri balık bulur gibi kolaylıkla buluruz Türkeye'de.

Saygılar.

4. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Caridina cantonensis sp. "White Bee" bilimsel adı Tamer hocam

5. taygun

taygun Guest

Tamam hatırladım. Ben onu "Snowball Shrimp" olarak biliyordum.

Teşekkürler

6. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Hocam snowbal diye bildiğini tür caridina türü değil neocaridina ..
    Bilimsel adı : Neocaridina cf. zhangjiajiensis var. white yani kartopu karides...

7. taygun

taygun Guest

Teşekkürler.

8. frkn94

frkn94

İsim:
    Furkan kaya
    gerçekten faydalı bir tablo teşekkürler.Katılıyorum umarım bir gün balık kadar kolay bulabiliriz temel2:

9. muratozturk

muratozturk

İsim:
    murat öztürk
    Murat bey benimde bir sorum olacak derelerde hayalet karidese benzeyen kocaman ancak onlardan çok daha büyük karidesler var ben bir müddet akvarumdada bakmıştım bu türün adı ve özellikleri nedir acab bazı yerlerde teke deniyor

10. ogiler

ogiler

İsim:
    OĞUZ URALER
    Evet onlar teke tuzlusuda da yaşıyorlar var.20 22 derece seviyorlar 10 cm falan olabiliyorlar genelde olata yemi olarak kullanılıyorlar.Ne bulsa yerler.

11. muratozturk

muratozturk

İsim:
    murat öztürk
    Oğuz yazımı okumadınmı derelerde yaşıyor yazdım bizim derenin denize uzaklığı yaklaşık 30 km

12. ogiler

ogiler

İsim:
    OĞUZ URALER
    Onların tuzlusuda yaşayan akrabaları var ben zaten tuzlusuda da yaşayan dedim yani tatlı suyada uyum sağlıyorlar.

Sayfayı Paylaş