1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karides ve küçük balık için anında tuzak

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde sconat tarafından 26 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Gene ben pratik Ozan. :cicek:

Karideslerinizi ve küçük balıklarınızı yakalamak istiyorsanız aşağıdaki yöntemi öneriyorum.Özellikle karidesler için anında tamamını toplamaya yarar. :D

Yapımına geçmeden önce önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum.Bu dıy yapımın riskli yanları var elinizi pet şişeyi keserken kesmeyin. haha: Yapımını dikkatli takip edin yoksa anlamayabilirsiniz. super:gif super:gif

Pet şişeyi ağız kısmından 8-10 cm aşağıdan kesiyoruz ve ağız kısmı tarafından diğer parçaya sokuyoruz. Tabi içine karideslerin ilgisini çekecek besin koymayı unutmuyoruz. super:gif super:gif super:gif

Karideslerim dolmuş bile içine çoktan... satıldılarda. :)

:cicek:

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Böyle bir çalışmayı bende denemiştim ancak tuzağa giren karides sayısı beni tatmin etmemişti. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ben bayağı şanssızmışım dön:gif
    İlginçtir, tuzağa giren karideslerin çok çok büyük bir kısmı dışarı çıkmayı beceremiyorlar...

Gerçekten pratik. Paylaşım için teşekkürler :)

3. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Asıl sorun cichlidlerde. Peki bu tesisat Malawilerde işe yarıyor mu? Deneyimlerinizi bekliyoruz.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bence malawide işe yaramaz çünkü şişe ağzı balık boyutuna göre küçük kalır. Karides ve küçük balılara daha uygun. Ançak malavi türleri için uygun paylaşımlar var katagoride.

Unutmadan Ozan teşekkürler paylaşım için. Kendine taktığın ad yalışmış. :F

5. Desert Falcon

Desert Falcon

Çok iyi bi fikir Ozan.Teşekkürler. :helalolsun:

Sayfayı Paylaş