1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karideslerin Şaşırtan Saldırganlığı

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde taygun tarafından 13 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Karides akvaryumunda giderek çoğalmakta olan Ramshorn Salyangozları için Katil Salyangoz olarak tanınan Anentome Helena adlı salyangozlardan iki tane alıp olup biteni görmek istedim. İlk anda gördüğüm şey beni çok şaşırttı. huh: Birbirlerine ve tanktaki salyangozlara karşı oldukça hoşgörülü olan Kiraz Karidesleri ile Amonalardan birer karides, salyangozlara karşı ciddi bir saldırıda bulundular. Salyangozlar bu sürede sıkıca kapandı ve ne zaman karideslerin gittiklerini farkettiler; o zaman açılmaya başladılar. Bunu da videonun son saniyelerinde görebilirsiniz.

[izlesene=432,344]1032036[/izlesene]

Saygılar

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Harika görüntüler yakalamışsın gene Tamer abi. :helalolsun: Karides deyip geçme abi göründükleri kadar narin değiller. Elden bir yem alışları var iannazsın. Bu arada iyi aklıma geldi tatlı su karidesleri elden yem alıyor mu ? Salyangozlar kendini kollayacak yoksa yem olacak döngü ve doğa işleyecek Tamer abi. canım.gif

Video için teşekkür ederiz harikasın ne diyim. ;) Sayende görsel ziyafet yapıyoruz. Her başlığımız görsellikle birlikte kalite kokuyor sayenizde. Hangi başlığı açsak karşımıza ayrı bir görsellik çıkıyor. Bu da birşeyleri artık ortaya koyuyor yavaşa yavaş. canım.gif

3. Bennety

Bennety

İsim:
    Murat Alemdar
    Teşekkür ederiz Tamer bey güzel akvaryumunuz var karidesler çok güzel. ben de tuzlu su akvaryumuna karides alacağım.aç gözlü oluyorlar diye okudum.

4. taygun

taygun Guest

İltifatların için teşekkürler Temel hocam. Stoklarımda birkaç tane daha açılmamış konu, yayınlanmamış görüntüler var. Onlara da inşallah sıra gelecek. gizli:

Temel hocam, benim böcükler elden yem yemiyorlar. Masaya servis istiyorlar. haha: Elden yeseler huylanırmıydım acaba? Sanmıyorum...

Murat Bey,

Karideslerle ilgilendiğiniz ve aramıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Deniz karidesleri tatlı su karideslerinden çok daha güzeller, renkleri daha parlak. İnşallah birgün onlardan da besleyeceğim.

Saygılar

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Videoyu seyrettim, benim karidesleride aynı hoşlanmadıkları canlıya rahatsızlık veriyorlar, koskoca sae ile bir ölü alık yüzünden çekişmeye girmişti bir tanesi sae ölü lepistesi almak istedikçe karides üzerine saldırıyordu ben böyle arsız karides görmemiştim :D

Sayfayı Paylaş