1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Karma canlıdoğuran mı sarıprenses mi?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde ciklet1 tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. ciklet1

ciklet1

Arkadaşlar yeni 100 lt tankım var.1 seneden beri canlıdoğuran besliyorum artık çok sıktı.Cichledlere geçmek istiyorum sarıprensesle başlıyacağım.Sizce doğru bir seçim mi Cichledlere geçmelimiyim.(Yeterince tecrübe edindiğimi düşünüyorum.)

2. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Ynt: Karma canlıdoğuran mı sarıprenses mi?

Ben cichled önermem. Tabi tamamen senin zevklerin ile alakalı bir konu. Ama bana sorarsan Tetra türleri besle (kırmızı burun, Neon, Siyah Neon, Phantom Tetra, Kırmızı Tetra) göze çok hoş görünür ve canlı doğuranlardan sonra fazla zorluk çekmezsin. Nasıl söyleyeyim 100 litre Cichled türlerine biraz az gibi geliyor bana.
    Karar senin

3. ciklet1

ciklet1

ya burada bitki satılmıyor.Tetralara bitki yakışıyor.İmkanım olunca büyük tanka geçicem 4 adet alıcam s.p zaten.Sizinde fikirlerinizi alıyım dedim.

4. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Bence sayısı fazla. Sarı prenses yerine Brichardi beslersen boyut bakımından rahat edersin. Çünkü 100 litre 4 tane sarı prensese dar gelir.

5. ciklet1

ciklet1

Ya ben zaten yavrudan alıp büyüteceğim onun için çok problem olacağını sanmıyorum. :hepiniziseviyorum:

Saygılar.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Tamamen sana kalmış bir olay.Burda bize sorarsan hata içinde olursun.Her hobicinin zevki ayrıdır.Farklı farklı balık türleri sayılacak.
    1 erkek 3 dişi şeklinde sarı prensese bakabilirsin.Akvaryumu bol kayalık yapmak şartıyla.Yavru alacaksan,koloni kurmak istıyorsan 10 adet yavru sarı prenses alabilirsin.İlerki günlerde fazla erkekleri ayırabilirsin.

7. ciklet1

ciklet1

saol özgür abi düşüncelerin için :hepiniziseviyorum:
    saygılar.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Harun kardeşim 1 yıl sanki biraz az gibi ilk akvaryumumu babam bana aldığında canlıdoğuranla başladım senin yaşlarındaydım o zaman şu an 24 yaşındayım o zamandan beri cıchlıd de besledim koca koca japon ve koi balıklarıda besledim ama yine canlıdoğurana döndüm tabiiki cıchlıdlerin yeri başka canlıdoğuranların yeri başka hepsi ayrı zevk...
    Eğer bu hobiyle uğraşacaksan akvaryumun monotonlaştığını düşündükçe farklı uğraşılara girmelisin bence mesela ben şu anda lepistes endler ve gambusyadan başka balık beslemiyorum (çöpçü ve vatozlarım hariç onlar baştacım ;)) lepistes endler ve gambusyalardan değişik varyeteler üretmek peşindeyim şu sıralar gambusyalarım erginleşti ve lepisteslerimle çiftleşmeye başladılar onların yavru vermesini beklemek yeni renk varyetelerini görmek ümidi ile heyecanlı bir bekleyiş içinde olmak bambaşka bir heyecan veriyor.canlı doğuranların hatta tüm türlerin bi müddet sonra monoton geldiğini kabul ediyorum yeni varyeteler peşinde olmasam bana da sıkıcı gelirdi sana hak veriyorum.Sen bence bi müddet daha canlıdoğuranlarla devam et ve içine uyumlu bir çok tür kullan çöpçüler vatoozlar vantuzlu çöpçüler kuhliler koy tankına eminim eğleneceksin cıchlıd le başka balık bakamassın unutma !
    Yinede karar senin tabii ve cıchlıd ler için 100 litre küçük boşuna eziyet verme hayvancıklara tankını büyütürsen cıchlıd koyarsın,
    sevgilerimle bol yavrulu gül gülistan şenlik akvaryumlar dilerim kardeşim...

9. ciklet1

ciklet1

Peki arkadaşlar hangisinin bakımı daha kolaydır?sarı prenses mi daha dayanıklı yoksa canlıdoğuranlar mı?

10. ciklet1

ciklet1

Burada tür imkanı çok kısıtlı bir tane üretimhane var.Oda melih abinin yani (legend).Onun için ben aslen izmirliyim babam 15 sene üreticilik yapmış.bende bu hobiyi ondan kaptım.Gerektiği zaman babam muhteşem yardımcı oluyor.Eğer onuda ikna edersem sarı prensese geçeceğim.(bırak kuhliyi canlı bitki bile bulamıyoruz.) :D

Sayfayı Paylaş