1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kartal Aydos Gölü

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evime yaklaşık olarak 300-400 metre mesafede ve yazın hafta sonları kahvaltı yaptığımız Aydos ormanının içindeki bir su gölü. Yaklaşık olarak 400-500 metre uzunluğu, yer yer genişliği 100-150 metre arası. Yazın özellikle kıyıları çok canlanıyor. Gambusya ve Blenny yanı sıra sazan bulunmkta. Gambusyalar yavruruluyor ve yavrular boylarına göre kıyı şeridini paylaşıyorlar. En küçükleri tamamen kıyıda oluyor. Az da olsa bir bitki çeşidi var. ağaç kökleri yer yer gölün içine kadar girmiş. Gölde yine ağzı aşağı bakan dipten beslenen adını ve türünü bilmediğim bir dip balığı var. Ayrıca olta ile sazan avlanabilmektedir. Yazın bu türleri kıyıda kolaylıkla görmek mümkün. Sanırım bu aylarda su soğuk olduğundan, daha sıcak olan derinlere iniyorlar.

İnsan oğlu her zaman güzel izler izler bırakmıyor galiba. Bu görüntü içinde bulunduğu ortamın kıymetini bilmeyenlere ait. Doğaya saygılı olmada alacağımız daha yol var gibi.

Düzenleme: 1 Haziran 2015
  2. DuncaN

DuncaN

Sanırım bahsettiğin balık bu abi (Cobitis taenia) Taş ısıran.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 1 Haziran 2015
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Kartal Aydos Gölü

Evet Ufuk aynen o balık. Soğanlık esnafından birinde balığın satıldığını gördüm. Akvaryumlarda sorunsuz yaşıyormuş. Temizlik gurubu balıkları arasına alınabilir gibi bir düşünce hakim.

4. DuncaN

DuncaN

TAŞISIRAN BALIĞI
    Cobitis Taenia,Steinbeisser, Dorngrundel,Loche De Rivi‚re
    Klasik yerli bir loach türüdür.
    Avrupadan doğu asyaya kadar yayılan bir yaşam alanı vardır.Kumluk alanlarda küçük kurtçuklar ve larvalarla beslenir.Kuma saklanma özelliğide vardır.Sakin ve barışçıl bir türdür.Akvaryumlarda yaşaması ve üretilmesi için çok soğuk sular gerektiği için karma tanklarda yaşamakta zorlanabilirler.
    Küçük organizmalar ve hayvanlarla beslenir, bu arada avlarıyla birlikte kumlarıda ağzına alarak çiğner. Nisan-Haziran arası ürer, yapışkan yumurtalarını taşlara, köklere, bitki saplarına bırakır. Taşısıran balıkları doğa dengesi yönü ile değerlidir.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Temel abi;Aydos ormanlarının her karesini gezmiş,burada defalarca ailemle mangal ve piknik yapmış,belki abartısız yüzlerce kez arkadaşlarımla eğlenmeye gitmiş biri olarak,bu gölü hiç görmedim. :hink: :hink:Allah Allah nasıl olduda bu gölü fark edemedim. :hink:

Temel abi resimlere bakarak gerçekte oraya hayran kaldım.Abi bir ara bir tanışma mı düzenlesek ne yapsak ? :)Aydos bana çok yakın bir yer ve ben bu gölü fark edemedim.Yuh bana yaa. :cekingen: :( :sopa:

Abi müsait bir zamanda buluşup,o göl kenarlarını gezelim.Ne dersin ?

Saygılar.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Olur yapalım tabi, yazın mangal yaparız. Fakat inanmayacaksın ama, mahallede bilmeyenler var. En kısa zamanda gezmeni öneriyorum. Ormana girdikten sonra tabelası bile var. :bilmem:

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Valla abi ben ne o tabelayı gördüm,ne o gölü gördüm nede duydum. :hink:Burnumun dibinde böyle bir güzellik var ve ben fark edememişim.Hemde oraya okadar gelmeme rağmen. :mad:

Abi ben bu güzelliği görmek için yazı bekleyemem. :) Bu tarihi biraz daha erkene alamazmıyız? :) ;)

8. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Abi emeğine sağlık bu güzel yeri bizlere tanıttığın için. Sizler gibi doğa severler haricinde bence pek fazla kimsenin bilmesi iyi değil, son resimde görüldüğü gibi tahribat yaratacak işler açarlar.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Memleketimiz çok güzel ya.. Gezip gören abilerimizin bu paylaşımları sayesinde bizde yeni yerler öğreniyoruz.. Benim gibi uyuşuk insanlar için bu tip kareler ve anlatımlar çok iyi oluyordur eminim.. Benim tek bildiğim yerler Riva ve Şarköy tarafları olduğundan bu tip paylaşımları severek okuyorum.. Teşekkürler...

10. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan
    Havalar iyi artık bu güzel yerde piknik yaparız.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Havaların ısınmasını zaten dört gözle bekliyoruz Sinan abi. Başka bekleyen arkadaşlarda var. :D Öyle bir tanıttımki favori bir yer oldu.

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Ben o bitkilere dalarım, toplarım, onlara soğuk su akvaryumu bile açarım... Cobitis de soğuk su içinde yaşıyormuş ondan bir-iki tanka koyarız... Yaparız bir Aydosaryum...

Ama bir havalarda ısınamadı gitti... Daha oraya gideceğiz gözümün önünde mangalda balık yapıp yiyeceksiniz ben de mangalda dana etlerini... İsteyene veririm ama Emrah ile Olcay hocam hariç... :D

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık yemiyorsun galiba Abdullah Hoca'm ? Et konusunda yanındayım. Bitkilerden alman serbest. Soğuk suda yaşıyorlar derken bunlar yazında sağlıklı olarak bu suda yaşamıyorlar mı?

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Doğadan toplanan bitkilerden akvaryumlarda verim alınamamasının ilk nedeni bitkiyi su süreli adapte etmeden doğruca ~23-25C'lik suya sokmaktır... Bitki ilk anda gelişim gösterse bile bu sadece hormonların kısa süreli aktivasyonundan kaynaklanır ki bitkinin bunu devam ettirmesi kesinlikle mümkün değildir... Sonra hızlı çöküş yani yaprak erimesi ya da dökülmesi görülür... Ben doğadan bitki toplayacağım zaman yanımda derece getirmeyi, aldığım suyun o andaki sıcaklığını ölçmeyi düşünüyorum... Uzun süre toplanmış bitkiye -mümkün mertebe- o sıcaklıkta bakıp bitki su değişimi şartlarına tamamen adapte olduktan sonra zamana yayarak derece artışları ile sıcak suya adapte etmeyi düşünüyorum...

Bitki rehberindeki bitkilerin anahtarlarını hazırlarken çok sayıda Crytocoryne ve Echinodorus türünün yabandan toplandıktan sonra benzer uygulamalar ile adapte edildiğini okumuştum... Gerçioradakiler daha farklı ama benim elimde o imkanlar yok... Yapabileceğim kadarını yukarıda yazdım... Bakalım deneyip göreceğiz...

15. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Gerçekten güzel bir paylaşım . Temel abi inşallah Pendik'teki şubemize bir ay içinde iş için gelmeyi düşünüyorum. Muhtemelen hafta sonu olucaktır. Olcay abi, Orhan abi ve senle tanışmayı çok isterim tabiki müsait olursanız ... :horon:

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Okan herzaman bekleriz başım gözüm üstüne.

Abdullah hocam; eğer bende Olcay sam, o piknikte enaz 10 kg balık mangal yapmazsam görürsün. :D

Aman arkadaşlar; bakın Abdullah hocanın sopasını elinden alın yoksa kazaya kurban gitmeyeyim haa. :D

Demek dana eti kızartırsın haa? Görüşürüz bakalım . :D

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bırak Olcay Abi,bunlar ağızlarının tadını bilmiyorlar :D
    Balık ızgara duruken kırmızı et mi yenir yahu,kim bilir kaç gün önce kesilmiş falan filan pehh... :D

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Cem; bizim Tuzla gölünden yabani lepistes toplayıp,zahmetlide olsa lepistes ızgara yapacağım Abdullah hocama inat. :D Görsün bakalım benle uğraşmak neymis. :D :D :D

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Görürüz bakalım... Canınız memeli eti çektiğinde ancak oturur birbirinizi yersiniz... :D

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abdullah abi :) ben yemeyecemmi o etlerden :D abi ben hem balık severim hem kırmızı et severim :)

Sayfayı Paylaş