1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kavgacı Ciklit ( Cichlasoma)

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 1 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Kavgacı Ciklit:

Amazon nehrinin Costa Rika bölgelerinin bir türüdür. Kavgacı yapıda olmalarından dolayı bu adı almışlardır. Bulunduğu akvaryumlardaki çakıl ve kumları oymayı, bitkileri söküp çıkarmayı çok severler. Kavgacı bir balık olduğundan ancak kendilerini koruyabilecek büyük balıklarla tutulmalıdırlar. Güzel görünüşlü ve dikkat çekici bir balıktır ve ülkemizde de tanınır.

[​IMG] [​IMG]

Bu güzelliği nedeniyledir ki kavgacı ve huysuz bir balık olmalarına ramen akvaryumlarda yetiştirilmektedirler. Diğer pek çok çiklit türlerinin aksine korkutulduğunda veya heyecanlandırıldığında çok parlak ve göz alıcı olan renklerinde her hangi bir değişme olmaz. Vucutları kahverengi ile siyah arasıdır. Dişiler yumurtlama döneminde 1000 kadar ortalama yumurta bırakırlar. İştahları oldukça iyidir. Üretimleri için akvaryumda yüzer bitkiler bulundurmak faydalıdır. 10 yıl kadar akvaryumlarda yaşayabilirler. Renklerini ve üremelerini teşvik etmek için canlı yemlerle ve kaliteli yemler ile beslenmeleri gerekir. Mükemmel ebeveyn olup, yumurtalarına ve yavrularına ihtimam gösterirler. Su şartları, 26 derece ısı, Ph 7 cıvarı yeterlidir.

www.akvaryumportali.com naz: bak:

Saygılar... ;)

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Temel abi,bilgiler için teşekkür ederim.Resimdeki balığı çok aradım ama bulamadım.

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Temel abi, bilgiler için sağol. Balık çok güzel benim beslediğim cins ile uyuşsa hemen alırdım.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mert kardeşim, zaten bazı türleri çok beğendiğimiz halde uyumsuzluğu yüzünden ekliyemiyoruz akvaryumlara ? Hobinin aslında gizli güzel yanı burası. Zaman içerisinde tür değişikliliğini yaptıran ve hobiye bizim açımızdan yeni heyecan katan işte bu gizli güzel yan değil mi? ;)

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Evet ben bu balıklarımı arkadaşlara verip

japon malavi amerika tangaika tetra balıklarının hepsinin lavrasını alıp büyütüceğim başka çözüm yok bizim arkadaş malavi pirana japon besliyor öyle.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mert söylediğin şey mümkün olamaz, balıklar büyüdükçe problem illaki çıkacaktır, örneğin yeni doğmuş lepistes yavruları ile beraber yeni doğmuş gambusyaları bir akvaryumda büyütürsün ama gambusyalar az büyüyüp gambusya olduklarını hatırlayınca :D katile dönüşürler,pirana piranadır japonda japondur farklı iklimlerin farklı suların balıklarını aynı akvaryumda besleyemezsin bu kurtla kuzuyu aynı yerde büyütmek gibi birşey sonuç hüsran olacaktır. bir laf vardır ''Kurt balası taa ezelden kurt olur'' derler

7. Joker

Joker

Resimdeki balıkar texas cichlid.Kırmızı olan yani kırmızı texas doğa bulunmayan hibrit bir tür.Bu balıklar Herichthys familyasına aittirler.Aşırı agresif yapıda olmalarına karşın uygun ortam sağlandığında diğer orta amerika cichlidleri ile birlikte bakılabilir.
    Saygılar...

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Güzel balıklar. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş