1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kaya Su Fışkırtıyor

Başlığı 'Forum Arşivi' kategorisinde 1_1_1_144 tarafından 1 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 1_1_1_144

1_1_1_144

Koylardaki kaya parçarın ince deliklerden şırıngadan çıkar gibi su çıkıyor 30 cmye su atıyor.Bunlar nedir anlayamadım ?

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Tam olarak ne dediğinizi anlamadım ? Fay hattının geçtiği yerlerden çıkan su gibi mi ? Dikili-Killik sahilinin 2 km güneyindeki bi sahilde denizin içinden sıcak su çıkıyor ama fışkırır durumda değil.Kimisi deniz içinde olmayan kayalıklardan akıyor büyük çoğunluğuda deniz kıyısından çıkıyor sıcak suyun.Su sımsıcak oluyor etrafını taşla çevirince. Bu gibi birşey mi sorduğunuz yoksa çok alakasız birşey mi söyledim huh:

3. 1_1_1_144

1_1_1_144

Yok su kayanın içinden çıkıyor suyun dışına çıkardığınızda farkediyorsunuz.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kaya Su F1_k1rt1yor

Fatih sanırım denizde inceleme yapıyorsun ve kayayı eline alıp su yuzeyine çıkıyosun kayayı sıktığın için süngerler icindeki suyu fırlatıyor. Dikkatli bak küçük veya büyük süngerleri goreceksin. Bulundugun bolge bu canlilarla dolu. Incele hadi merak ettim.

Cep mesaj,

5. 1_1_1_144

1_1_1_144

Peki bunlar susuz ne kadar zaman yaşar ? Kayanın üstünde böyle sarı kayaya yapışık 4-5 mm kalınlığında şeyler var.Ve gerçekten entrasan bir durum deliklerden dışarıya bariz 30 cm ye su çıkıyor.
    Ben incelemeye devam ediyorum Temel abi bakalım neler var.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kaya Su F1_k1rt1yor

Kaya uzerinde sari olur, kirmizi olur sunger onlar iste. Su disinda ne kadar yasar sorusuna cevabim ise, sorunun guzel oldugudur :)

Yaninda insallah fotograf makinan vardi tatildesin degilmi sonucta. Dondugunde yok cekmedim dersen yandin Fatih haberin olsun.:D

Cep mesaj.

7. 1_1_1_144

1_1_1_144

Resmen ufak bir kaya parçasında bile neler var neler.Bende yine fotoğraf makinesi yok.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kaya Su F1_k1rt1yor

Fatih, sen de fotograf makinasi olmamasi bilmeni isterimki onemli bir sorun. Bunun sebebi aslinda gayet basit. Bu gibi basliklarda merak uyaniyor ve tatil yoresinde arastirma yapip ve bazi merak ettiklerini sordugunda gerisinin gelmesi gerekir.

Cep mesaj...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş