1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kayalar konusunda görüşleriniz.

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 22 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar,
    Akvaryumumda az da olsa kaya var.Aralarında sizce canlı kaya varmı?^
    3 parca mercan kayası var zararı olur mu?ayrıca canlı kaya bir türlü fırsat bulup ekleyemedim herhalde satın alıcam sizce kaç kg yeterli olur.Akvaryumdan çıkarmam gereken kaya var mı.Videonun sonuna doğru perculalrın kısa görüntüsü var geldiklerinden beri aynı bölgedeler ps nin akıntısı o kenara vurduğundan o bölgede kalıyorlar bence.
    [izlesene=432,344]1170390[/izlesene]

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hocam aralarında taban üstünde duran birkaç parça Antalya kayası olarak tabir edilen kaya var onlar uygun değil. Tabi işlev olarak. Diğerleri uygun dururken mercan kırıklarının yapıştırılarak edinildiği kayalarda sanki gözüme çarptı onlarda olur sorun değil. Canlı kaya 10 kg kadar ilave edersen güzel olur bence. Taban ve kayalar çok beyaz henüz balıkların ürkekliğinin bundan olduğunda ısrarcıyım. :) Zamanla düzelir inşalllah. Balıklar temiz geldi bana sorun görünmüyor. burda:gif

3. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Temel Abim mercan kayalarını bir abim diğer arkadaşının akvaryumundan patlatıp almış yapıştırma değil kendisi öyle.En kısa zamanda canlı kaya ekleyeceğim.Kürlenmiş olanından almayı düşünüyorum fakat akvaryuma koyunca oluşum aşamasında balıklara zararı olur mu ondan çekiniyorum.
    Seninde dediğin gibi beyazlık fazla olduğu için aşğılarda gezinmiyorlar, abi bence kayaları ekleyince sorun ortadan kalkacak gibi.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kayaları ekledikçe ve diyatom ile birlikte alg kaplamalarıyla sorun kalmaz. Alacağın canlı kayalar bu süreçte aşılama için faydalı olacaktır. Canlı kaya ilavelerinde kayaların iç yapısında ve genel yapısında bazı ölümler gerçekleşebilir ve bir miktar atık ortaya çıkabilir. Ancak oturmuş bir akvaryumda bu zarar verecek yapıda değildir. Kayalarını ekleyebilirsin güvenle. Dikkat edilmesi gereken tek nokta altını çizerek, yeni kayalar geldiğinde mevcut dekoru bozmak, kayaları dışarı alarak sıfırdan dekor yapmak ve taban kumuyla oynak suretiyle bazı müdahaleler olursa sorun çıkar. Bunun sorumlusu ise yeni gelen kayalar değil mevcut biyolojinin bozulmasıdır. burda:gif

Sayfayı Paylaş