1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kendi pisliği ile kirlenen akvaryumlar en sağlıklı akvaryumlardır.

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde radenko tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Arkadaşlar burda bir beyin fırtınası yapalım. Benim tezim kendi pisliği ile kirlenen akvaryumlar en sağlıklı akvaryumlardır. Bu konuda fikirleriniz sormak isterim. Yani biraz söle acıyım diğer forumlarda da var gerçi ama ben bitki akvaryumlarında ve normal akvaryumlarda dip çekimi yapmam sadece su değişimi yapıyorum ve şu ana kadar bir olumsuz yönünü görmedim hatta bazı akvaryumlarım güneş bile görüyor ve suları hep sarı beslediğim balıklar genellikle tropical türler. Tek kötü yanı görüntü.Sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
     
  2. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Filtrasyonu olmayan bir tanktaki kirlenmeden ahsetmiyoruz sanırım?
     
  3. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    İlahi Cem tabikide filtre olucak.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Raif Hocam, bitkili bir akvaryumda dip çekimi zaten zor ve beslenen balıklar kısıtlı tür oluyor. Balık akvaryumlarında ise dip çekiminin bazı üzerine düşülmemiş önemli yanları var. Son günlerde bu konuyu birkaç başlıkta yazmış olsam da eklemek isterim düşüncelerimi. Dip çekiminde hedef tortuyu uzaklaştırmak olmalıdır. Uzaklaştırılmadığı akvaryumlarda vardır ve sorun yoktur değil mi ? Hiç sorun yaşanmadığını düşünün. :)

    Kum arasında, dekar arasında tortu zaman içinde çoğalır ve bunun akabinde ph salınımı kaçınılmazdır. Akvaryumdaki eskimiş balıklar etkilenmez ve kendini dalgalanma belli etmez. Sisteme yeni balık eklendiğinde belirti otomatik olarak beyaz benek ve sürtünmedir ve genele yayılan bir benek hastalığıdır. Birçok akvaryumun zaten genel sorunu budur. Çünkü hobici sağlıklı bir akvaryuma sahip olduğunu düşünür ve balık ekler. Tabi sıkıntı başlar. Bunun yanında tüm parazitik hastalıkların kistleri tabandaki tortu ve kum arasında akvaryum şartlarının bozulmasını bekler. Uygun an geldiğinde akvaryumda hastalık baş gösterir. ;)


    Bırakın pisliği sadece bu iki sebeb dip çekimin önemini ortaya koymaktadır. Ben yapıyormuyum ? Hayır yapmıyorum...Peki neden ? işte konuyu bağlayan noktada burasıdır. Tuzlu su akvaryumumda tabanımı aralarında yaşama müsade edecek boyuttaki mercan kırığından oluşturdum. Tabanım bir yaşam barındıyor ve bu yaşam tüm bu olumsuzluklarla hayatta kalıyor. ;)

    Tatlı su akvaryumları bu yaşamdan mahrumdur. Dip çekimi konusunu yeniden düşünmeli ve yazışmaları bu yaşamın tatlı su akvaryumlarında oluşturulup oluşturulamayacağı üzerine kaydırmak gerek. gizli:
     
  5. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Temel bey benim dediğimde su değiimi var. Yani şöle söliyim kumun üzerinden 1cm herhangi bir yerden haftada bir %20 civarı su değişimi yapıyorum. Yani öle pisliği alıyım diye bir kaygım yok yani. Ben bu güne kadar zararını görmedim. Beyaz benek konusunda zaten beyaz benek zayıf hayvanı vurur. Almış olduğumuz balık stresli ve zayıf düşmüşse bunu en sağlıklı akvayumda bile yakalan ma riski yokmu ? Bunlar benim düşüncelerim ama o kadarda dibi karıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
     

Sayfayı Paylaş