1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Keyiften Değil

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Keyfinden olduğunu sanmıyorum: :hasta:

Platformlarda bazı arkadaşların balıklarının akvaryumdan atlayarak öldüğünü, balığı sabah halının üstünde bulduğunu okuruz. Balıklar bunu hangi sebeblerden yapabilir.

Balıklar akvaryum suyunda aşırı amonyok, nitrit gibi toksit madde yoğunluğu olduğunda iç güdüsel olarak sudan kurtulmak isterler. Bu kurtulma isteği sırasında atlamak, sıçramak bunun bir parçasıdır. Aslında bu alanda bir araştırma yapılmamıştır. Tam olarak hangi türlerin bu hareketi yaptığı belirlenmemiştir. Yapılmış ise, ben denk gelmedim. Bu konuyu araştırmak istiyorum.

Balıklar yine aşırı balık sayısına sahip akvaryumlarda, aşırı agresif bir türün yoğun saldırılarından kurtulmak için yaptığı bir iç güdüsel harekettir. Bu konu bize aslında akvaryum tür uyumunun önemini de hatırlatmaktadır.

Saygılar...

www.akvaryumportali.com :)

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Keyiften Değil

Sudaki oksijen seviyesinin düşüklü veya geceleri uyumakta olan olağın aniden irkilip korkması akvaryumdan atlamasına sebep olduğunu okumuştum.

Bu konuda yapılmış bir test/deney olduğunu düşünmüyorum. Biraz mantıklı düşününce bu ve benzeri etmenlerle balık kendisni sudan dışarı atar.

Saygılar

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: Keyiften Değil

Benim baskın erkek yunusum yüzünden 3 tane dişim farklı zamanlarda akvaryumdan atlamıştı. :(

Şimdi ise akvaryumların üzerini straforla kapatıyorum.

Agresif balık,ve sudaki dengelerin bozulması sonucunda balıkların akvaryumdan atladığı bilinmektedir.Ama bende hiçbbiryerde bu konunun enine boyuna araştırılıp bir sonuca varıldığına rastlamadım.

Sayfayı Paylaş