1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kim Öldürdü

Başlığı 'Anket Forumu' kategorisinde hasanacar tarafından 8 Eylül 2009 başlatılmıştır.

?

Rasbora mı kim öldürdü?

1. Tek sorumlusu kendisi, atlamasaydı!

oy sayısı 0
    0,0%
  2. Akvaryumdaki diğer balıklar korkuttuğu için diğer balıklar öldürdü!

50,0%
  3. Akvaryumun kapağı yok. Para yetmedi. Milli Eğitim Bakanlığı maaşlara zaman yapmadığı için suçlu!

50,0%
  4. Ecel :)

oy sayısı 0
    0,0%
  5. Diğer

oy sayısı 0
    0,0%
  1. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Sahurda bir adet rasbora akvaryumdan atlayıp yere düşmüş ve ölmüş. Ben de bu balığın ölüm sebebi ile ilgili anket yaparak gerçeğe ulaşayım dedim. smiley18.gif

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kim Öldürdü

Oruç başınıza vurmuş sanırım :)

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kim Öldürdü

Bazen sudaki değerlerin bozulması akvaryumdaki canlıların kaçmaya çalışması ile sonuçlanabilir balıklar atlar karidesler ve salyangozlar firar eder ;) bu olabilir saat:gif

4. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kim Öldürdü

Can, oruç başıma vurdu sanmış ama ben bir amaç üzerine anketi açtım.

5. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Kim Öldürdü

Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş.Rasboranında eceli gelmiş demekki.

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kim Öldürdü

Amaç nedir acaba ?

7. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kim Öldürdü

1.si seçeneklerde akvaryum sahibi olan "BEN" yokum. Bu klasik kendini temize çıkarma durumudur. Çoğu insan kendini suçlu görmekten kaçınır. Bunun fark edilmesini dilerdim. 2.si Emrah'ın dediği nokta, yani balıklara rahatsızlık veren bir nokta olabilir. 3.sü Milli Eğitim Bakanlığı maddesi Türkiye şartlarında akvaryum sahibi olmanın maddi anlamda ne kadar yorucu olduğu. Gelir seviyesi yüksek ülkelerde bir hobi bu kadar zorlanarak yapılmaz. Bu durum gerçekten üzücü. Düşünebiliyor musunuz, bir motor ve plexiden bir miktar malzeme ile yapılan Protein Skimmer'in fiyatı ile maliyeti arasındaki uçurumu..4.sü ecel meselesi, yani hobiden soğumak yerine kabullenmek psikolojisi. Bu da önemli bence. İşler kötü gittiğinde de moral-motivasyon kaybolmamalı. Ölüm ciddi bir sorun, insanları soğutabilir.

8. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kim Öldürdü

Anket sorusu ve anket cevap şıkları bu anketin çok ciddi bir anket olduğunu göstermiyor.Açıkçası ilk bu başlığı gördüğümde bu anketi portalda Anketçi arkadaşın açtığını zannettim...Tahmin edebilirsiniz kim olduğunu.Ama o açmamış.

Cevaplar daha hobiye yakın cümlelerle oluşturulabilirdi.Bir de bu yönden bakmak lazım.Sanki dalga geçer gibi bir anket... Zaten son cümledeki gülüş ikonuda biraz olsun ip ucu veriyor insanlara...

9. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kim Öldürdü

Haklısın ;)

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kim Öldürdü

Hasan Abi eceli gelmiştir. Azrail tutup ruhundan yaradanına kavuşturmuştur. :D Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. İlginç bir anket. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın inşallah.

Saygılar...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kim Öldürdü

Ya Hasan hocam bu kadar derin soruşturmaya girmeyelim komser kolombo olsa bu cinayeti çözemez :D ama alacak verecek meselesi olabilir saat:gif belkide tetra blackle arasında kan davası vardır fakat cinayet olduğu belli intihar süsü verilmiş :F belkide katil sensin suçunu örtbas etmek için cinayeti aydınlatmaya çalışıyormuş gibi görünüyorsun hadi itiraf et bakamadım akvaryuma su bozuldu balık zehirlenmemek için kaçarken öldü, katil benim de :F ergenekonun bir numarası benim de hadi :D nitrat oluşturucu mühimmatı akvaryumun tabanında depoladım de :D

12. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kim Öldürdü

Bitkilideki dış filtreyi çıkarıp iç filtre taktığımı itiraf edeyim öncelikle. Ayrıca kapak yaptırmadığım için ikinci kere suçluyum. Akvaryumu yeterli miktarda gözlemediğimi de söyleyeyim tam olsun bari. Son bir haftadır zaman sıkıntısı başgösterdi.

13. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Kim Öldürdü

Bence meb az veriyor.Kapak olsaydı haliyle çıkamayacaktı.

14. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kim Öldürdü

Hadi olayı biraz sosyal boyutuyla ele alalım :) Büyük şehirde öğretmen olmak zor. Ev falan kiraysa... Ortalama bir öğretmen maaşıda 1500tlden aşağıya değil diye tahmin ediyorum.

15. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kim Öldürdü

Bizim okulda bir Müd. Yardımcısı ile bir hizmetliyi karşılaştırdık bugün. Hizmetli arkadaş 4-5 yıl sonra emekli olacak. Müd. Yardımcısı o hizmetki arkadaş çalışırken üniversiteye hazırlanıp ünv. okudu. İkisinin maaşı şu an aynı. Müd. Yardımcısı ünv. hazırlık ve ünv. için harcama yaparken hizmetli arkadaş hem emekliliğini dolduruyordu hem de maaş alıyordu.

İşte size sosyal boyut :F

16. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kim Öldürdü

Sosyal adaletsizlik tüm alanlarda var. Maddi yönden düşünüldüğü gibi öğretmenliği rahatlık yönünden de( Tatil hatta tatiller :) ) değerlendirmek lazım ama... Artı özel dersleride eklersek...Tabi bölüme göre değişir. Ve SIFIR VERGİ olayınıda düşündük mü :) o kadar da kötü bir meslek değil bence.

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kim Öldürdü

Balığı hangi meslek öldürdü anlamadım. :F Balığın ölüm sebebi sosyal statü ve maaşlara kadar inilerek mi aranıyor alemsiniz. :F

18. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kim Öldürdü

Cevap şıklarında MEB var Temel Abi :)

19. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kim Öldürdü

Meslek güzel gerçekten. Tatil noktasında da şanslıyız ama mesele göründüğü gibi de değil. Bilgi çağında güncel kalmak için öğretmen mesai dışında da çaba göstermek zorunda. Öğretmenlik aynı doktorluk gibidir. Doktor bir hata yapar insan ölür. Bu somut olarak hemen görüldüğü için kıymeti anlaşılıyor. Ama öğretmen de insanı fikren kalben öldürebilir. Bu daha tehlikeli olsa gerek.

Öğretmenlik para için yapılmaz. Sonuçta insanla uğraşıyoruz ve bu çok zor bir iş huh:

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kim Öldürdü

O zaman MEB diyorum. :F

Sayfayı Paylaş