1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kimliği belirsiz yosun ( ? )

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde turqer tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Uzun uzun araştırmama rağmen adını koyamadım bu yosun türünün. Tahminimce saç yosunu. Bir şeyler okudum ama ingilizce olduğundan dolayı pek emin değilim anladıklarımdan. Okuduklarıma göre saç yosunu gibi, onun bir kaç türü varmış. Thread algae ve Staghorn algae bunlardan ikisi. Bu iki alg türünden biri olabilir bitkilerimin üzerindeki alg.
    Alg'in ne olduğu hakkında ve akvaryumda oluşma sebeplerine dair yardımlarınıza ihtiyacım var.

Sadece çınarların üzerinde mevcut. Daha çok, yüzeye yakın ve yaprakların gövdeden filizlendiği yerlrde bulunuyor.

Ayrıca bir kaç tane yaprağın ucunda çok fazla olmasada sakal yosunu bulunuyor. Elimle temizleyebildiklerimi temizledim.

Akvaryumum 30 litre. İçerisinde 3 kök cryptocoryne, 4 kök çınar ve 2 kök saz mevcut.
    Aydınlatma: Osram'ın tasarruflu daylight ampulu. 20 watt. Yanlış hatırlamıyorsam 1175 lumendi. 1 saat ara ile 11 saat açık kalıyor. ( 6 saat + 5 saat )
    Su sıcaklığı sabit, 27 derece.
    Yemleme günde 4 kez, her öğünde çok az miktarda verilerek yapılıyor.
    Su değişimi: Haftada bir %10-15

İsmini koyamadığım yosunun fotoğrafları:

Bu hafta ki su değişimiyle birlikte düzeldi fakat daha önce su yüzeyinde şöyle bir görüntü vardı ( sanırım buda yosun oluşumuyla ilgili bir durum ) :

Saygılarımla...

2. taygun

taygun Guest

Ynt: Kimliği belirsiz yosun ( ? )

Türker Bey,

Merhaba. Sakal yosunu gibi. Ama yakın çekimlerini ilk defa görüyorum. Ve arada görüler tomurcuk gibi oluşumları ise daha önce hiç görmemiştim.

Ben araştırıyorum.

Saygılar

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Tamer Hocam merhaba,

Tomurcuğa benzeyen şeyler bildiğimiz bir toplu iğne başı kadar, belki ondan biraz daha küçük.

Not: İlk fotoğraf, 2 - 3 ve 4. fotoğraflardan tamamen bağımsızdır. İlk fotoğrafta ki başka, diğer fotoğraflarda ki başka bir yosundur. ( Mesajıma eklemeyi unutmuşum )

Saygılarımla...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Su yüzeyinde oluşan yağ tabakası, ışık kaynağını kötü etkiler, bunun sonucu düşen ışık veriminin bu yosun oluşumunda etkisi olabilir. Kullanılan yemlerin içeriğine dikkat etmek gerek. Bu yüzeydeki tabakayı kömür kullanılıyorsa, ilk eklendiğinde yapar. Akvaryumda önemli bir sorun görünmüyor. Araklıklı olarak yapılacak su değişimleri sorunu giderir gibi görünüyor.
    Saygılar...

5. mavihuzur

mavihuzur

Peki bu resimdeki lekenin neden kaynaklandığını bana açıklayabilecek bir arkadaş var mı ?Hiç bir şey çıkarmıyor ne sünger,ne jilet.Banamısın demiyor.

6. taygun

taygun Guest

Türker Bey,

Akvaryumunuzda kötü koku var mı? Bir de alglere ellediğinizde bir kayganlık var mı?

Saygılar

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Tamer Hocam,
    Akvaryumda kötü koku yok. Kayganlıkta yoktu.
    Su üzerinde ki yağ gibi görünen tabaka kayboldu. Fotoğraflarını verdiğim yosunlarda da artış yok. Bir kısmını temizlemiştim. O şekilde kaldılar. Önceden uzama eğilimleri vardı.
    Su değişimini hafta bir yaparken, çok az olarak 3 günde bir yapmaya başladım. Şuan için sorun görünmüyor.

Saygılarımla...

8. taygun

taygun Guest

Tamam. Geçmiş olsun. Sanrım su değişimleri ile bu sorun ortadan kalkacak. :helalolsun:

9. taygun

taygun Guest

Hasan Bey,

Sizi unuttuğumuzu sanmayın. ;) Gördüğünüz şey camda olmayıp suyun kendisi olabilir mi acaba? Yani suyunuz bulanık olabilir mi?

Saygılar

10. mavihuzur

mavihuzur

Kesinlikle suda değil.Maket bıçağı ile bir yere sürekli (10-15 dk.) sürtünce ancak bir kibrit çöpü uzunlığında bir bölüm eski halini biraz alıyor.
    Zaten dip çekimi yaparken su olmadığında hemen kendini orada belli ediyor bu buhar gibi şekiller.Çoğu arkadaşım olay yerinde inceleme yaptı.Kesin bir şey söyleyemediler. ;)

11. taygun

taygun Guest

Hasan Bey,

Resimde görülen kısım su içinde mi yoksa su dışında mı?

12. mavihuzur

mavihuzur

Su içinde. Suyu boşalttığım zamanda aynı leke camda öylece beliriyor.Sanırım akvaryum değişecek artık olmuyor çıkmıyor.

Sayfayı Paylaş