1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kiraz karides akvaryumunda midye

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde figenc tarafından 9 Eylül 2009 başlatılmıştır.

  1. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Üç ayrı akvaryumumda bir aydır birer midye bulunmakta. Dünden beri ikisi hareketlendi. Sanırım havalar serinleyince kendilerine geldiler. Ancak 40 cm lik küçük karides akvaryumundaki siperler kazdı ortalık savaş alanına döndü. Bitkilerin kökleri ortada kaldı. Faydası uğruna görmemezlikten mi gelmeliyim bilemedim. Sadece bir pipo filitre var bir de japon şemsiyesi bitkisi yeterli gelmez mi? Midyenin, karides bulunan akvaryuma ektra faydası var mıdır?
     
  2. taygun

    taygun Guest

    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Figen Hanım,

    Merhaba. Hiç midye beslemedim, ama size bu konuda duyduklarımı aktarmak isterim. öncelikle midyelerin suyu süzerek temizleme kapasitlerinin olduğu bilinmektedir. Bu uygulama doğal bir sistem olması nedeni ile midyeleriniz akvaryum suyunuzu sıfır maliyetle temizleyeceklerdir. Bununla birlikte, kiraz karideslerinize yer mi bilmem ama temiz suyun bu karides türü üzerinde çok iyi bir etkisi vardır. Kiraz karideslerinin üremeleri su kirlendikçe azalır, su temizlendikçe de artar. Bu nedenle, midyeniz karideslerinizi kapıp yemediği takdirde çok faydalı olacaktır.

    Akvaryumunuzun dağılmasına gelince, midyeler kendilerine besin akışı iyi olan bir yer bulup orada uzun süre kalarak suyu süzerler. Bu nedenle de sık sık yer değiştirmezler. Sanırım bir kere daha havalanan bitkilerinizi dikmeniz gerekecek. Bir sonraki kim bilir ne zaman olur?

    Saygılar
     
  3. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Hem midye hemde karides beslemiş birisi olarak midyelerin karides yemediği konusunda size garanti verebilirim.. Ama midyelerin pis bir huyu var onuda Figen Hanımda söylemiş zaten ara ara yer değiştiriyorlar ve toprağı karıştırıp kökleri çıkarıyorlar.. Akıntının olduğu yöne doğru çeviriyorlar kendilerini.Zaten bu hareketlerinide yapışkan dillerini toprağın içine sokarak titreme ve kasılma hareketleri ile yapıyorlar.. İlkini akvaryum hazırlanırken bakteri kültürünü fazla kaçırdığımdan diğerinide 32 dereceye çıkan sıcaktan dolayı kaybetmiştim.. Ama karides tankındayken karidesler midyenin üzerindeki tortuları ve ağız çevresini çok güzel bir şekilde temizliyorlardı yani gayet güzel anlaşıyorlar.. Midyede suyu süzerek onlara teşekkür ediyor..
     
  4. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Midyenin karides yemediğini biliyorum ama ortada hiç yavru yok, şüphelenmiyor değilim bu konuda.
    Filitreden uzağa konulması gerektiği söylenmişti, oysaki sabah filitrenin altına gelmiş. Ortadayken üç cam kenarı gezdiğine göre bitkileri ortaya dikmeliyim.

    Erişkin karideslerin hem sırtlarında hem ayakları altında yumurtaları görüyorum. Sorun nerde olabilir dersiniz? ıspanak, salatalık yemedikleri için vermiyorum, akvaryumcunun verdiği kırmızı adını bilmediğim dip yemini sabah akşam yiyorlar. Derece 26-29 bu aralar.
     
  5. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Figen Hanım midyeniz kendisini nerde rahat hissediyorsa bence hiç ellemeyin nerde istiyorsa orda kalsın.. Kendince uygun yeri bulacaktır o emin olun.. Baktınız uzun süre yerinden ayrılmıyor ondan sonra bitkilerinizi rahatça dikebilirsiniz.. Bende filtrenin su emiş kısmı hizasında dikmiştim.. Sebebi ise su sirkülasyonu , midyenin bulunduğu yerden su emiş kısmına doğru gidiyor.Midyede suyu süzdüğü ve akıntıyı sevdiği için oraya bıraktım sonra kendisini gömdü ve ağzını açıp yukarıya dönmüştü en son..

    Karideslerinizin doğurduğunu biliyormusunuz ? Yanlış hatırlamıyorsam siz daha yeni almıştınız yani 1 ayı ya geçti ya geçmedi.. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen.. Siz şimdilik yumurta tutan anaç karideslerinizi takip edin.. Ne zaman yumurtalar yok oldu bilin ki 2 hafta içerisinde yavruları göreceksiniz.. Çok ufaklar çünki gözle görmek bazen çok dikkat istiyor.. Şaşı bak şaşır durumları vardır ya o şekilde bir noktaya sabitlenip ufak hareketlerden yakalayabilirsiniz yada 2 haftayı bulduysa yumurtaların kaybolduğu kendi gözlerinizle rahat rahat görebilirsiniz..

    Saygılar
     
  6. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    evet bi ay oldu alalı sanırım. içlerinde bi kaç tane anaç vardı ve bir hafta önce toz zerreciklerini görünce havalara uçmuştuk hatta biri mikro karidesti. Bu sevincimiz iki gün sürdü ardından oralık sessizliğe büründü, karidesler sabah akşam yemeğe çıkmadılar in cin top oynuyordu akvaryumda. Ne olabilir diye kafa yorarken suyun sapsarı olduğunu farkettim. Aklıma, koyduğum mangrow kökü geldi. hemen çıkarttım, karidesleri de öbür akvaryumdan aldığım suyla kovaya koydum. beş tanesi ölmüştü. akvaryumu baştan kurdum bu arada yavruların yaşamadığına hükmettim. gerçekten çok üzülmüştüm yavrulara. Bu arada mangrow köküyle ilgili forumlarda araştırma yaptım. defalarca kaynatılmalıymış suyu değiştirilmeliymiş fırçalanmalıymış, sonra gidip akvaryumcuyla tartıştım. ben bişi satıyorsam mal hakkındaki bilgimi müşteriye aktarmak esnaf ahlakındandır. aslında bu konu bitmez...
    neyse
    sonuç olarak günah keçisini köke yükledim gerçi kökün canlılara zarar vermediği söyleniyor ama..

    demek sabırlı olmalıyım teşekkür ederim
    midye de sonunda filitrenin dibinde yarıya kadar kendini kuma gömdü dediğiniz gibi, keyfi iyidir umarım

    bi kaç karidesin sırtındaki yumurtalar beyaz veya yeşil, sizce anlamı ne olabilir?
    bir de her an yavruların olabileceği düşünülürse dip çekimi yapılmamalı mı?
    yavruların beslenmesi için elma salyangozu öneriliyor, dışkısı inferüzya -yanlış telaffuz etmiş olabilirim- oluşmasını sağlıyormuş, ancak öbür akvaryumumda olanı dibi çok kirletiyor diye ve de yemlerine ortak olacak diye koyamıyorum ne dersiniz?
     
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Merhaba Figen Hanım

    Yavru karidesleri görmeniz bile mucize diyebilirim.. Onları bir süre görüp bir süre göremediğinizde hemen öldüklerini düşünmeyin.. Tabii suda radikal değişiklikler yapmıyorsanız.. ! Kimi zaman karideslerinizi hiç ortalıkta görmeyebilirsiniz.. Biz forum olarak yeşil karides getirttik çoğunu ilk gün gördük sonra ölüsünü bile göremedik ne yazık ki :) Gören foruma yazdı.. Ama kirazlar öyle değil çabuk üreyen, büyüyen ve daha dayanıklı canlılar.. Midyenizi hiç ellemeyin o kendince en güzel yeri bulmuştur emin olun.. Suya hiç bir sıvı katkı ilaç , vitamin falan katmamanızı öneririm midyenizin sonu olur..

    Suyun renk değişmesinin sebebi mangrowdur.. ne yazık ki bahsettiğiniz sinir bozucu uygulamalardan geçmesi gerekiyor.. Karideslerin olduğu tankta dip çekimi yapmak en büyük hata olur.. Çünki karidesler zaten dibide tararlar ve yem artıklarını temizleyerek beslenirler.. Dip çekimi karides tanklarında yapılmaz dersek yanlış demiş olmayız. Elma salyangozunada hiç gerek yok.. Ondan sonra elma salyangozu yiyecek bişey bulamayınca varsa bitkilerinize sarıcak çünki sonra uğraşırsınız.. Gerekyok yani.. Figen hanım er yada geç sizin karideslerinize bahsettiğimiz gıdaları yedirteceğiz içiniz rahat olsun.. burda:gif

    Yumurtalara gelince yumurtalarda ki renk olayında benim bir düşüncem vardı.Acaba erkek yumurtaları döllemeyince mi o renge dönüşüyorlardı diye ama ispatım yok ne yazık ki.. Düşünce olarak kaldı kafamda.. Niye derseniz , en son benim karideslerime baktığımda sarı yumurtada gördüm, beyazda , yeşilde gördüm belki inanmazsınız ama en son maviye yakın bir renkte bile yumurta gördüm arkalarında.. Açıkçası o yumurta renginin neden öyle olduğuna dair benimde kafam karışık.. Hepsini ayırıp bakalım sonuç ne olacak diye izlemek lazım.. Ama onada ne yerim nede vaktim var.. Bekleyip göreceğiz..

    Tamer abide konuyu gördüğünde düşüncelerini yazacaktır.Kendisi bayağı araştırma ve gözlem yaptı karidesler hakkında.. Yanlışım var ise düzeltecek ve eklemeride yapacaktır.

    Saygılar
     
  8. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Evet yeşil karideslerle ilgili mesajları gülümseyerek okumuştum, çabaları takdir ettim. Canlıların ölümü beni her zaman üzmüştür. Öte yandan doğanların sevincine diyecek yok. Bu arada şaşı bak şaşı yaparak camdaki karides yavrularını farkettim, inanılmazdı :heyo:ama bu hobi keyif mi veriyor stres mi henüz emin değilim. Bildiğim bişi varsa bu bi hastalık.. Beşinci akvaryumu sınıfa kurmanın hazırlığı içindeyim ama evde bile karşısına geçip oturamadım henüz, hergün bi sorun çıkıyor tabi acemiliğimin payı büyük. Dün nasıl uzmanlaştığınıza dair anekdotlarınızı acı bi gülümsemeyle okudum, gerçekten hobiciliğin ilerlemesinde azmin ve deneyimin yeri yadsınamaz. Bize de hazır ders çıkıyor.

    Midyem bi tur daha atınca yan akvaryumdaki kıpraşmayanıyla yer değiştirdim, zaten avuç içi kadar akvaryum, yaramazlığa yer yok orda.

    Kırmızı toplu iğne başı kadar olan o yem de elodea, çam ve javamosların üstünde ya da yerde kalınca pamuklaşıyor, bitkiye de zamk gibi yapışıp ayrılmıyor. İlerde sazlarla yer değiştirebilirim. Bugün midyenin sayasinde tadilat yaptık

    Takipteyim iyi ki varsınız
     
  9. taygun

    taygun Guest

    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Tebrikler Volkan. Bir konu ancak bu şekilde nükteli, kısa ve öz bir şekilde anlatılır. Süpersin. öp:

    Ama ne yazık ki kendi karides tankıma bakarak yukarıda yazdıklarına katılamayacağım.

    Yaklaşık 60 litrelik karides takımda kiraz karideslerinin dışında birkaç Anentemo Helena Salyangozu ve üç tane Amano Karidesi var. Buna karşılık Tetrate Ex600 dış filtre ile filtreleme yapıyorum.

    Bundan yaklaşık 2,5 ay evvel “karidesler suyu/tankı ne kadar kirletebilirler ki” düşüncesiyle dip çekimleri ihmal etmiştim ki bir gün içinde karides nüfusun yarısını kaybettim. Tüm Arı Karideslerim öldü.

    Aynı gün kumların içi dahil dipten su çektiğimde hortumun ucunu kovaya tutan oğlumun kokudan midesi bulandı. Amonyak! Su inanılmaz derecede kirli ve ufak ufak partiküllerle dolu idi. Ertesi gün tekrar aynı şekilde dip çekimi yaparak suda amonyağı ya da kiri seyreltim. Ondan sonra da her BEŞ günde bir dip çekimini düzenli olarak yapıyorum. Su temiz kaldıkça da senin de belirttiğin gibi kiraz karidesler çoştukça çoşuyor.

    Suyun bu kadar çok kirlenmesine gelince. Nedir suyu bu kadar çok kirleten diye biraz düşünüp biraz da tankı gözlemleyince iki sonuca ulaştım.

    Birincisi, karidesler ufak olmalarına karşın sürekli yiyen canlılar olduğunu fark ettim. Siz de dikkatlice bakın ha bire yiyorlar. Camlardan, mossların üzerinden devamlı şekilde algleri temizliyorlar. Bu aralıksız tüketiminde aralıksız dışkılaması olacak ki bu da az bir şey değil. Hele bir de karides sayınız 50 – 100 gibi bir rakam olursa.

    İkinci sebep ise karideslerin kabuk değiştirmesi. O ufacık canlılar büyüdükçe kabuk değiştiriyorlar. Belki bir kısmı kendilerince tüketiliyor – ki bu konuda emin değilim. Çünkü böyle bir şeye tanık olmadım - olsa bile tüketilmeyen kısım su da kalıp çürümeye başlıyor. Karides sayınız çoksa ve atılan kabuklar su içinde çözüldükçe elbette su kalitesi bozulacaktır.

    Bir üçüncü sebep aşırı yemleme olabilir ki ben bunu kendi tankımdaki ölümlere bağlamıyorum. Çünkü ben kiraz karideslerimin yan camlar üzerinde oluşan algleri temizlediklerini gördükten sonra hafta 5 gün yem veriyorum. Diğer günler ise verdiğim yemi, dağılmasın diye kumun üzerine açık alana bırakıyorum. Böylelikle yem yoğun moss ortamında kaybolarak bozulmasını önlüyorum.

    Kısaca özetlemek gerekirse, durmaksızın yem yiyen karidesler düşünüldüğünden fazla dışkılama yapıyorlar. Buna atılan kabukların suda kalıp çürümesini de ilave edince benim karides tankımda dip çekmemek gibi bir şansım olmuyor. Sizlerde de aynı durum söz konusu olmalı. Ama filtreniz daha güzlü olabilir ya da canlı yükünüz daha az olabilir ya da başka temizleyici canlılar nedeni ile dip çekimine benim gibi sık ihtiyaç duymayabilrsiniz.

    Bunun cevabı sizlerde.

    Saygılar
     
  10. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    40 santimde 17 kiraz karidesim, bir midyem ve dün gördüğüm yavrular var. Suyu iyi filitre eder diye japon şemsiyesi bile diktim. Elma salyangozum kumda sümüksü bi madde bıraktığından öbür akvaryuma koymuştum.

    Şimdi;
    yem konusunda haklısınız açık alanda az verdiğim halde yenmeyenler bozuluyor gün bazında daha da az vermeliyim. kabuk ve dışlıkarı da var tabiki. Filitreye gelince; pipo filitre öngörülüyor. Dip çekimi de şart, kısmi su yenilenmesi de.. Ancak anlamadığım şu ki, toz zerresi kadar olan yavrularla- ki sürekli olacağını var sayıyorum- bu yukarda bahsettikleriniz nasıl olacak yoksa kalan sağlar bizimdir mi diyeceğiz!
     
  11. taygun

    taygun Guest

    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Figen Hanım,

    Merhaba. Dip çekimde değil yavrular, yetişkin olmayan gençler bile dip süpürgesinin içine giriyor. Bunun için olabilidğince dikkatli olmak lazım. Ben süpürge içine karides girdiğinde su akımını kesiyorum, kısa sürede karides geldiği yoldan geri çıkıyor.

    Yemlemeyi çok az yapınız. Camlarınızda yosunlaşmalar başladığında daha da azaltabilirsiniz.

    Saygılar
     
  12. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Tamer abi selamlar

    Benim karides tankımda elma salyangozu yok ben o bakımdan dip çekimini önermemiştim.. Karidesler dediğin gibi doymak bilmeyen yamyamlar gibiler ama benim tabanın bir kısmı beyaz kuartz olduğu ve aylardır tertemiz olduğundan yapma gereği duymuyorum.. Yavru karideslerde çekilebilir arada diyerektendi çünki yeni doğmuşları görmek bayağı zor oluyor.. O bakımdan pala.gif
     
  13. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Dip çekimi yapacağım kovanın içine hava hortumu koymayı bile düşündüm, sonuçta dış filitrede büyümüş yavrulardan söz ediliyor. Fakat burda ters bi mantık yok mu?

    Üstüne çorap geçmiş pipo filitrenin temizliğini de aynı nedenle yapamıyorum. (Çok mu inceliyorum ne! smiley18.gif)

    Yavru akvaryumumda yerli karideslerimi dip çekimiyle ister istemez çekip kovadaki su durulunca geri koyuyorum gülerek.

    Erkek ve genç kiraz karidesler ekmeklerini tabir yerindeyse taştan çıkarırken, anaçların meydanda yemin başında toplanmalarına dayanamıyorum. İki gündür anaç başına sabahları dip yemi atıyorum bitiriyorlar. Işık gece hariç tüm gün açık.

    Karma akvaryumumda da yerli karideslerin benim yamyamların arasından korka korka elleriyle yem kaçırmaya çalışmalarını seyretmesi de çok keyifli.

    Zavalı hayvanlar ya! Biz bi taraftan geriliyoruz onlar öte taraftan. Gerçi günümüzde doğada da çok şanslı olduklarını sanmıyorum. Sınıfta Akdeniz nehir biyotopu kuracağım diye topladığım canlılar resmen şehir atıklarının içinde yüzüyorlardı. Bu gidişle torunlarımızın torunları balığı vb sadece akvaryumda görebiecekler, tabi akvaryumculuğu bilinçli öğrenmek şartıyla.
     
  14. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Karidesler gerçekten alem canlılar.. :) Figen hanım siz birde Tamer abinin eklediği karides videosunu izleyin , yaramaz çocuklar gibi koca kerevitle dalga geçiyorlardı. :D
     
  15. taygun

    taygun Guest

    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Volkan Merhaba. Kuartz kumun ince mi? Eğer çok ince ise kumun alt taraflarına tortu inmiyordur değil mi? Ama bu sefer de kum yüzeyinde birikmez mi atıklar?

    Evet ya. Videoda çok şaşırtıcı görüntüler var. Karidesler de resmen maymuna çevirdiler kereviti. Ama o da ciddi manada bir kere olsun kıskaçlarını kullanıp da onları avlamaya çalışmadı. Bu da benim için çok şaşırtıcıydı doğrusu.

    Figen Hanım, ben buradaki mantığı anlyamadım. Niçin hava hortumu kolayım? Oksijen sağlasın diye mi?
     
  16. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Kuartzım en incesinden Tamer abi ve görsen hani yeni yıkanmış gibi gıcır gıcır aylardır.. :bilmem: dediğin doğru aslında ama ben sorun yaşamıyorum hiç.. hatta karides tankımı hazırlarken orda ki tüm yavru balıkları çıkarmıştım ve dibi tortu doluydu.. o zamanlar hiç tanımıyordum karidesler için aç kalmazlar illa ki yiyecek birşeyler bulurlar denmişti.. o tortu dolu akvaryuma koyduğum karidesler 2-3 haftada gıcır gıcır yaptılar.. ve sürüylede karides aldım o tanktan.. dost:
     
  17. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Kerevit videosunu kaçırmışım Volkan bey, hemen bakayım

    Figen Hanım, ben buradaki mantığı anlyamadım. Niçin hava hortumu kolayım? Oksijen sağlasın diye mi?
    [/quote]

    Buldunuz acemiyi dalga geçin bakalım :) Hayır Tamer bey, bu havataşı tartışmasını forumda okumuştum. Su yüzeyinde hareket olsun diye koyacaktım , oksijen suya böyle kazanılıyor. Dersime iyi çalışmış mıyım :basardim: Ayrıca havataşı bitkili akvaryumda karbondioksitin çabuk sudan uzaklaşmasına neden oluyor diye tavsiye edilmiyordu.
    Su piresi üretimi için akvaryumcumun önerisiyle hava taşı almıştım zaten, şimdilerde onu da bıraktım arada kaşıkla suyu karıştıyorum. Henüz üretim olayını çözemedim gerçi.. Benim balıklarım da pek sevmediler tadını zaten hevesim kaçtı.

    Fakat şu ince kum kafama takıldı şimdi de: Benim taban kumu deniz kumu ama silis dediklerinden değil yani Ege'nin sahil kumu gibi ince ve sarı renkte değil, açık gri daha kalın. yine de ince, alta tortu geçirmiyor. Tortu geçirmesi bitkiler için önemli değil mi gübre anlamında?

    Mutfakta pet şişede köklendirdiğim japon şemsiyesi, çeşme suyunda üç karışlık filizler verdi, ama üç akvaryuma köklensin diye aynı gün direkt koyduklarımın filizleri; dere ve deniz kumunda olanlar iki karışlar ve cılız büyüyorlar. Mutfaktakinin güneş altında köklenmesi artı etken sanırım.

    Şİmdi de akavaryum lambalarımı soracaksınız hiç sormayın en ufak bi fikrim yok. Bu işin bu kadar zor olduğunu bilseydim gider mektebinde okurdum ağla:gif gerçi benim yerime büyük oğlum okuyor ama o da bu yaz tatilde gelemedi olma:gif
     
  18. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Karidesler tortu mu yiyor Volkan bey,
    Onlar için sıfır kurduğum tankta fazla gelen yemler hem yerde hem de javamos, elodeaların üstünde pamuklaşıyor, benimkiler yaklaşmıyorlar yanına bile ya. Benim de gözüm hep o pamuklaşan yemlere takılıyor bir şey yapamıyorum diye üzülüyorum, sosyete karidesi mi almışım nedir saat:gif
     
  19. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Kiraz karideslerin yemediği şey çok az bende Figen hanım.. Sizdekiler gerçekten keyfine düşkünler yani :) Bu nazlılarla işiniz biraz zor gibi saat:gif Bende şuana kadar hiç pamuklaşma olayı olmadığı gibi aylardır aynı tankta olmalarına rağmen su tazelemesi işleminde bazen tortuları kaldırmaya çalışsamda aylarca çalışan bir tankta çok az miktarda tortu kalkması karideslerin işlerini iyi yaptığını geri kalanında kumla bütünleştiğini anlatıyor bana.. Fakat şöyle bir durum var bende şuan için 25 lt'lik akvaryumda 80'e yakın anaç karides var.Aslında daha fazla olmaları gerekirdi ama elimde fazla yavru balık olduğundan , ve karides yavrularının saklanacak yerleri olmadığından balıklara yem oluyorlar ne yazık ki. O yüzden populasyonda bayağı bir duraklama söz konusu ne yazık ki..
     
  20. figenc

    figenc

    Mesajlar:
    188
    Kiraz karides akvaryumunda midye

    Pamuklaşma olayı sanırım tankımın yeni oluşundan kaynaklanıyor. Midyem geçenlerde iki kere cam kenarını dolanınca, su üstüne çıkan bitkileri tekrar dikip kumlara çek düzen verdim, bu arada pamuklaşan yemlerin bir kısmı toprağa karışmıştı. Eliimi sokmuşken dibi de çekeyim bari dedim ve sadece açıkta kalan bir alanı dipten su ile çektim ortalık temizlendi içim rahat etti. Artık yemi de kontrollu sayıyla attığımdan kirlilik görünmüyor. Ancak pamuklaşan yemin tabana karıştığı bir bölümün cam dibinde yosun oluşturmakta olduğunu farkediyorum. karidesler bu yosunu ellemiyorlar, resmi çekip eklemryi düşünüyordum.
    Yavrular camda belli belirsiz oluşan yosunla beslenmekte.
    Şimdi de çorap sarılı pipo filitremi üstünde ikinci batın yavrular var diye elleyemiyorum

    Yavruları görünce 40 cm lik akvaryumu aldığıma pişman olmuştum gülmeyin :F Siz 80 ini balık yavrularıyla nasıl sığdırıyorsunuz ki
     

Sayfayı Paylaş