1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kiraz Karideslerim (üretim tankı)

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde Barış ER tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Barış ER

Barış ER

Ye baklayı at taklayı derler ya o misal karideslere taze bir bakla tanesinin 5 te 1 i kadar bir parça attım.Akabinde hucum ettiler.Baktım sevdiler geri kalanınıda attım.Küçük bir üretim tankında karidesler ve yavru canlı doğuranlardan bir miktar var.Moss öbekleriyle desteklediğim beslenmelerine sera spirulina tabs tetra wafer mix ve haslanmış kabak yanında taze baklada eklenmiş oldu.

Küçük bir yavru midye kırığı tabanda nasılda büyük duruyor.

Bu fotoğrafta altta kameradan baktığımda metrede tuttmustum ama nedense pc de bu gözükmüyor.Karidesin boyu 0,4 cm

Tanktan bir enstantane

Leblebi kadar bir elma salyangozu ile bakla kavgasındaki yavru karides

Karideslerin ziyafet sofrası

Hamile bir karides

Arkadaşlar m2 ye düşen karides sayısı sizce kaçtır?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: Kiraz Karideslerim (üretim tankı)

Karidesleriniz süper valla.. baklayı sevdiklerini bilmiyordum.. Az biraz dip yemi ve salatalıkla besliyordum bunuda ekleyelim menülerine.. :) bendede bayağı bir karides oldu ve yenileride yolda.. elma salyangozunun karidesli yavru tankınızda bir sorun yaratmıyor heralde.. başka forumlarda elma salyangozlarının yavruları avladığını okumuştum.. heralde sizde bir sorun teşkil etmiyorlar ??

3. taygun

taygun Guest

Volkan'ın bu sorusu hakkında bilgi ve tecrübesi olan var mı? Sanki bana avlarmış gibi geliyor ama... Bir zamanlar bu forumda kendi yavrularını yiyen lepisteslerin yavru kiraz karideslerini de yiyebileceği konuşulmuştu. Fakat bu son zamanlarda kiraz karidesi ile lepisteslerin bir arada yaşadığı bayağı bir tank gördüm. Neyse,

İsterseniz soruyu kiraz kardes sınırında alıp tüm karideslere genelleyelim. Karidesler le elma salyangozu birlikte yaşamaya elverişli midir?

Saygılar

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abi tatlı su karideslerinde tecrübem yok ama, konuya ne de olsa aynı tür olmaları itibariyle katkısı olur diye yazmak istedim. Tuzlu karideslerimin yediğine şahit oldum. Fakat salyangozun daha önce ölmüş olabileceğinden şüphelendim açıkcası. Ama şunu net gördüm ki, karidesler fırsatını bulduklarında bu tarz tacizlerine şahit oldum. Gerisi gelmedi salyangozun toparlanması sonucu taciz son buluyor genelde.

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kiraz karides yavruları kendini kolay kolay yedirmezler zaten yenilmeyecek boya gelene kadar ortalıkta görünmüyor moos ların içinden çıkmıyorlar pek, büyük karidesler salyangozlara uğraşıyor bazen ama salyangoz kurtuluyor tabii, küçük salyangozları karidesler yerken gördüm belkide ölü bulup yediler bilmiyorum

6. taygun

taygun Guest

Doğrusu konunun bu tarafını hiç düşünmemiştim. Ben hep salyangozun kardesleri avlayacağını düşünüyordum ama sizlerin örnekleri karidesin avcı olduğu durumu ortaya koymuş. Keratalar, avcılık da yapıyormuş demek. :)

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gözlemlediğim farklı birşey ise corydoraslarımın vücutlarından sanırım birşeyler almak istiyorlar kovalayıp duruyor arada kuyruklarına sataşıyorlar ama coryler müsade etmiyor tabii

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Emrah Abi, corydorasların ilgisi var mı karideslere? Yada karides yavrularına? Onları karideslerin peşinde koştururken gözlemledin mi hiç?

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hayır görmedim corylerim zaten çok uysaldır ama o kirazlar yokmu :) çöpçülerin kuyruklarında sanki onları çeken birşey var belkide parazit falan temizliyor kirazlar ama emin değilim

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah canavar gibi görünüyorlar. Sağlıklı karidesler dilerim.

Saygılar...

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bir kaç tane yavru corydoras alayım o zaman bende. Uzun zamandır ayrıyız zaten onlardan :)
    Bilgiler için teşekkürler Emrah Abi.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tamer abi balıklı ve bol bitkili tanklarda kiraz karides üretebilir besleyebilirsin.. Nasıl yavru balık kaybımız oluyor illa ki karides yavrusuda kaybımız oluyordur ki benim kiraz karides tankımda artık yersizlikten yeni doğan lepistesleri onların yanına koyuyorum.. Şans eseri 1 haftalık lepisteslerin yeni doğmuş karides yavrusunu yediğine şansa bala tanık oldum.. Pipo filtrenin üzerinde zıplayan karides yavrusunu 2 hamlede yedi.. Düşünün 1 haftalık lepistes yavrusu ne kadardır karides yavrusunu siz düşünün.. Ama gelin görünki kiraz karides tankıma eklediğim plati yavrularına daha çok rağbet ediyor lepistes yavrularına fazla musallat olmuyorlar.. Kaybettiğim plati yavrularıda hasta falan yada o an doğmuş balıklarda değillerdi yani.. Ana tankta kendini kurtarabilmiş yavrulardır.. Ben açıkçası artık karideslere haşere gözüyle bakıyorum :) Ama sevimli haşereler... :)

13. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Tıpkı Volkan'ın dediği gibi, tankımdaki iki lepistesin yetişkin bir kiraz karidese öyle bir hamle yaptı ki şaştım kaldım. Bu hamleden karides tıpkı bir pire gibi zıplayarak kurtuldu.

Sanırım diğer canlı doğuranlarla birlikte diğer balık türleri de kiraz karideslerini yem olarak görüyorlardır.

Ama bu konunun aksine bir tane örnek var ben de ki görseniz şaşarsanız. Yaklaşık 1,5 yıllık Rainbow tankımda bir karides var ki onun Amano Karides olduğundan şüpheliyim. İnanın ciddi şekilde büyüklüğü var. Hiç bir rainbow ona sataşmıyor. Gördüğü halde ilgilenmiyor. Enterasan. Yakında resimlerini forumda yayımlayacağım.

Saygılar

Sayfayı Paylaş