1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

KIRMA DEĞİL SAFKAN YUNUSLAR

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde reis tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    İlk bakışta kırma gibi görünen ama aslında safkan olan birkaç yunus varyetesi.Bunlardan en yaygını Cyrtocara morii Ntekete dir.

Cyrtocara morii Chilumba

Cyrtocara morii Malopa

Cyrtocara morii Ntekete

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ynt: KIRMA DEĞİL SAFKAN YUNUSLAR

Güzel bir konu olmuş.Eline sağlık abi.Sabitledim.

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Olcay abi,naçizhane benimde sorumda olacak.
    Yunusların gözlerinin altından ve ağıza kadar ulaşan siyah bant electra kırması ile ilgilimidir acaba?
    Benim yunuslarımda ışığı yaktığımda,kısa anlı stresden dolayı 2 yunusumda bu siyah bant oluşuyor,sonra o siyah bant normal rengine alıyor.Balıklarda hafiften kafa yapma olayı gerçekleşti.Alt dudaklar önde

4. DuncaN

DuncaN

2 tane f0 dişim var bu bahsettiğin bant onlardada oluyor, elektra kırması olması vücud yapısından anlaşılır bence çok net farklar var özellikle yetişkin boyda daha net göze çarpıyor.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Ufuk abi,yinede aklıma takıldı.Balıklar f1 yunus.

6. DuncaN

DuncaN

Aslında çok zor değil senin bahsettiğin şerit muhtemelen solungaçtan başar ve oldukça kalındır.Elektrada sırt yügecinden başlar aşşagı iner ve kalıcı bir izdir.Electra maximum 15 cm olur yunus genelde daha toparlak ve 25 cm e dek büyür.
    Elektra 25-30 yumurta alırken yunusun sayısı balığın performansı ile orantılıdır.
    Yunuslarda ilk 12 ay sürekli bunun dışında baskınlık gösterisi yapmak için vücudlarındaki 3 siyah lekeyi gösterirler.
    Umarım yardımcı olabildim.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Elektra kırması bir yunus bariz bir şekilde anlaşılır.Üst yüzgecinde beyazlıklar olur,kafa ve gövde yapısı ahliye benzer vs. gibi.

Özgür;senin balıklarında oluşan kararmalar,siyah lekeler normal. ;)Yunuslarda stres altında iken,uyurken,sinirli olduğunda iken,üreme zamanında ve karma, kalabalık akvaryumda besleniyorsa vücudlarında zaman zaman siyah lekeler olur.Bu tamamen normaldir.

8. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Abilerim,eyvallah bilgiler için.

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Rica ederim. ;)

10. lacooos

lacooos

Olcay bey bir sorum olucak size ,sizce hormon verilmiş bir yunusu hangi şeklinden anlarız

11. gokahnn

gokahnn

çok güzel resimler teşekkürler bilgiler için

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;hormon verilmiş bir yunusu ilk etapta anlamamız çok zor.(Hormon verilmiş derken,çabuk palazlandırılmış balık olarak algılayarak konuşuyorum)Paragöz ürteciler (özelllikle yurt dışı)balıklara erken büyüyüp satış boyuna gelmesi için elli çeşit hormonsal yemlerle büyütüyor.Bu balıklar çok hızlı bir şekilde büyüyor ancak ömürleride çok çok kısa oluyor.Yani balıkta hormon var veya yok kolay kolay anlaşılamamakla beraber bunun bazı ufak tefek püf noktalarıda vardır tabiki.Örnek;balığın doğal halinden çok daha renkli olması gibi.Mesala 5 cm bir yunusta,10 cm lik yunus rengi olması gibi.Birdefasında bir üretimhanede yunuslar görmüştüm.İnanın ilk bakışta balıkları rengine bakarak ahli zannetmiştim :hink: Bu gibi anormal renklere sahip balıklarda açık ve net olarak anlayabiliriz hormonlu yemlerle büyütüldüğünü ;)

Sayfayı Paylaş