1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Koca Diyarbakır'da Lepistes Yok

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Muzikopat tarafından 22 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Arkadaşlar bugün eve 100-40-35 ölçülerinde bir canlıdoğuran akvaryumu kurmaya niyetlenmiştim. Neyse Az önce arabayla çıktık yola arkadaşımla 1 saatte 14 tane akvaryumcu gezdik ama koca Diyarbakır'da 3-5 tane hastalıklı lepistes dışında adam gibi lepistes bulamadık. aha:gif Niye lepistes yok dediğimde de ya kalmadı ya da sezonu değil diyorlar. Lepistesin sezonu mu olur ALLAH aşkına. 1 saatte o kadar akvaryumcuyu nasıl gezdiniz derseniz girip soruyoduk lepistes var mı yok cevabını alınca hemen çıkıyorduk dükkandan. İnanın bana sinirlerim bozuldu ne akvaryum aldım ne de balık. Boş çıktım evden boş geldim. Bunun bir şekilde önlemini almam lazım. Yoksa yakında Diyarbakır'da bırakın lepistes Canlı Doğuran balık bulamayacağız. Aaaaah ah nerde o lepistes bolluğu. 5 yıl öncesine kadar da inanın akvaryumcularda öyle yerli lepistesler görüyordum ki yemin ederdiniz derdiniz bu tamamen ithal bir balık. O kadar canlı renkler , formunda balıklar vardı ki. Eski üreticiler de artık üretmiyor Diyarbakır'da lepistes. Şimdilerde balığın bulunamamasının nedeni de tahmin edersem bu.

Herşeyi bir kenara bıraktım da ben nerden bulacam kafama göre lepistes. Yavrulara bile razıyım ama yok işte... ağla:gif

Akşam akşam sinirlerim bozuldu yemin ederim...Durumu sizlerle paylaşmak istedim.

Saygılar...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Mevcut eski akvaryumundan üretimler yapsaydın ve damızlıklar ayırsaydın yine yeni ve farklı renkler peşinde koşsaydın belki lepistes aramazdın ne dersin ? .8.

3. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Hüseyin Çelik adın ve soyadın itibariyle bende iyi hisler uyandırmasan da [ :F ] lepistes bulamamanı hayretle okudum. Ciklet mi sarmış dört bir yanı?

Tetra türleri olan bitkili bir tank kurmayı düşünür müsün? Tetralar harika ve sağlam balıklar. ;)

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Hasan Abi ( adını ve soyadını sevdiğimi ve M.E.B Bakan'ıyla bir ilgim olmadığını hatırlatarak söylüyorum :D ) evet dört bir yanı ciklet sarmış.

Temel abi haklısın. Eski balıklarımı vermeseydim şimdi lepistes arıyor olmazdım. Artık şehir dışından getirecez bir şekilde... Hatta diğer iki akvaryumumdaki cichlidleri de çıkarıp inadına sadece lepistes koyacam. Üretip millete , arkadaşlarıma dağıtacam. Üretsinler işte...Öfff. Bakalım artık beynim durdu valla. Ne yapacağımı şaşırdım. mız mız:gif

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Muhammed'e söyle ;) diyarbakır urfa arası otobüs kaç saat çekerki atıversin otobüse o canım yavrulardan 3-5 tane can:gif

6. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL

Valla abi aynı sorun burlardada var :F Bende adam gibi lepistes bulamadım Bafra'da.Samsun'da vardır ama gidemem şuan için.Burda akvaryumcularda baktığım lepistesler hep renksiz ve ne bilim göze hoş gelmedi.Beğenmedim yani :).Onun için bende lepistes arıyorum aslında.Akvaryumumda 2 dişi lepistes ve 4 tane pristella tetra dışında balık yok.Biraz yavru olsa bitkiler arasıdna dolansa saklansa gerçekten çok hoş olurdu.

7. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Konuyu yeni gördüm. Hüseyin Allah hayrını versin emi orda o kadar gezeceğine otobüse atlayıp gelip akvaryumumdan seçseydin ya.

8. *KONT*

*KONT*

Ben KAYSERİDEYİM,sana bütün lepisteslerimi bedavaya verebilirim vallahi :) Kargo sendense :cicek:

4 adet cinsel olgunluğa erişmiş dişi,(yavru verebilen)

6 adet, 40-45 günlük,lepistes,

11 adet de 10 günlük lepistes.

İSTERSEN 1 adet de singapur kaplumbağa.

Vermemin nedeni okulların açılmasıdır.Yaz tatilinde bana 125 ltlik akvaryum alınacak da.O zamana kadar hobiye ara vereceğim,ama siteye asla ara vermeyeceğim. :helalolsun:

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Sait ben sana kurban olayım kardeşim yaa. can:gif Ben senin balıklarını almaya kıyamam. Hele bedavaya hayatta almam. Muhtemelen bu hafta sonu Muhammed abinin yanına gider alırım biraz balık. Muhammed abi bir ara haberleşelim. Artık yolum ciddi ciddi urfaya düştü. Kısmetse bu pazar düğün var. Ondan sonraki pazara akvaryumunu boşaltmaya geliyorum. smiley18.gif :D

10. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Olur bana uyar. Haftaya ben yokum, diğer hafta gelmem iyi olur. Gördünmü bilmiyorum ama bir konu açmıştım akvaryumda şuan bir hastalık hem onu atlatmış oluruz hem yetişkin yavrular biraz daha kendine gelir.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hüseyin,Diyarbakırda lepistes yok ise biryerlerden sağlam bir koloni oluştur ve ürettiğin lepistesleri piyasaya sür. Bu sayede hem biraz gelir elde etmiş,hemde memleketi lepistese doyurmuş olursun. smiley18.gif

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi bana inat oldu. Zaten bugün bir arkadaşla bir yerler falan kiralayalım dedik. Minik bi üretimhane. Sadece ama sadece lepistes olacak. Dünkü manzara çok zoruma gitti. Nereye gitsen el kadar yunuslar parmak kadar sp'ler var da lepistes yok. montz: Benim salaklığım işte. Ne güzel kolonim vardı. Niye sp ile değiştirdim ki. Ama inadım inattır bundan sonra beni hep canlıdoğurancılara takılırken göreceksiniz. :D Emrah abi, Muhammed abi, Volkan abi, Abdullah abi..... Elimden çekeceğiniz var. Kafanızı şişireceğim... Ha bu arada olaki Urfa'ya gidemedim... Ordan kargo ile ''Sağ salim'' getirebilme ihtimalim var mı acaba? Kargolar canlı taşıyor mu? Fikirleri olan paylaşırsa sevinirim.

Saygılar...

13. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Kargoya ne gerek Hüseyin. Kargoya sabah versek ertesi gün teslim ediyor. Diyarbakır otobüslerinin birisine veririz olur. Oda olmadı kardeşime ben elimle getiririm.

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Estafurullah abi seni Diyarbakır'a kadar yormam. Bizim seminerler varmış öyle duydum. O yüzden bir ay içerisinde gelememe durumum var. ağla:gif Kesin değil ama sanırım kesinleşecek. Olmadı Diyarbakır otobüslerinden birine verirsin ben gider garajdan alırım. mız mız:gif em32.gif

Sayfayı Paylaş