1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Koi Kılıçkuyruk ve KAAK videoları

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 15 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar canlı doğuranlar ile ilgili şu an için tek bir dileğim var, 65 lt'lik akvaryumumda Koi kılıçkuyruklar ile KAAK (Red/Red Eye Lyretail) dişilerine bir arada bakmak ve yavru almak... Ama biz daha yaşatmayı beceremiyoruz o ayrı... :( KAAK desek artık mat kırmızılar (ORDAŞ sağolsun)... Elin oğlu/kızı becermiş... :hink: İşte videoları... Volkan sen bakma, benim gibi kendi kötü hissedersin... :(

http://www.youtube.com/watch?v=t0J_9Gay-0w&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AI0_YXn3AvM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=v9IEnw_PZbI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7p1FEFJkqA8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rDosQnczdQQ&feature=related

2. Barış ER

Barış ER

Nereden girecektik bu you tube a?

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Barış Hocam ve diğer forumcu arkadaşlar,

Aşağıdaki linkten "Youtube Jacker" programını indirip bilgisayarınıza kurun...

http://www.pcokul.com/youtube-jacker-3.html

YouTube ‘ girmek için alternatif birçok yöntem mevcut . Fakat bunların hepsi detay isteyen yöntemler oluyor genelde ve bir süre sonra YouTube alternatifi başka sitelere yönelmeye başlıyoruz .

Benim şimdi anlatacağım yöntemle 2 dakika içerisinde YouTube ‘ a girebileceksiniz . Tam olarak ne yapıyor bu progr***** ? Bilgisayarımızdaki hosts dosyasına ( C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts ) ( dosyanın uzantısı yok ) YouTube ait olan 2859 tane ip ‘ yi kaydedip YouTube ‘ a tam anlamıyla erişmemizi sağlıyor . ( Diğer bazı yöntemlerle YouTube ‘ a girilebiliyor ama video açılmıyor veyahut YouTube ‘ a giriyorsunuz fakat üye girişi yapamıyorsunuz , ama bu tamamen sorunsuz üye girişi de yapabiliryorsunuz videoları da sorunsuzca izleyebiliyorsunuz ) Bilgisayarınıza ayrıca herhangi bir program kurmuyor dolayısıyla bilgisayarınızın hızını da etkilemiyor yaptığı sadece hosts dosyasını düzenlemek . Hazırsanız başlayalım
    Öncelikle şuradan YouTube Jacker adlı programı indiriyoruz . ( Programı sadece bir kere kuracağız sonra normal bir şekilde youtube.com yazıp gireceğiz yani program sadece ilk başta kurarken işimize yarayacak )
    İlk olarak indirdiğimiz YouTube Jacker.rar dosyasına sağ tuşla tıklayıp Buraya Çıkart ( Extract Here ) ‘ a basıyoruz .
    Daha sonra çıkan YouTubeJackerKur.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatıyoruz . ( Eğer şu resimdeki gibi bir hata alırsanız ve kurulum başlamazsa YouTubeJackerKur.exe ‘ un ismini setup.exe olarak değiştirip tekrar çift tıklayın . )
    İleri ‘ yi tıklıyoruz . Lisans sözleşmesi koşullarını kabul ediyorum ‘ u seçtikten sonra İleri ‘ yi tıklıyoruz .
    Yükle ‘ yi tıklıyoruz .
    Son olarak da kurulumun başarılı olduğunu gösteren ekranda Son ‘ a tıklıyoruz .

Sonra Internet Explorer ‘ ı açıp http://www.youtube.com adresine giriyoruz ve işte karşınızda YouTube

Kaynak: http://www.pcokul.com/youtube-jacker-3.html

4. legend

legend

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka işten bakamamıştım videolara keşke sözünü dinleyipte bakmasaydım şimdi bakmak nasip oldu varya hayranlıkla seyrediyorum.. muhteşemler yaa :hink: ne kadar canlılar o renkler ne kadar güzel ya.. hiç aklıma gelmemişti youtube'ta videoları aramak, iyi yaptın kanka valla.. vay be inşallah bizdekilerde bu kıvama gelir.. karantina tankında capcanlılardı şimdi gene uysal uysal takılıyorlar.. bu videoyu gördükten sonra sırf kılıçkuyruk yapasım geldi valla.. sana diyordum ya niye kılıçkuyruklara bu kadar takıksın diye , seni şimdi daha iyi anladım kanka :)

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka ben sana bakma demiştim ama... Ne hissetiğini çok iyi anlıyorum... Nerede bunlar nerede seninkiler... Yanlış anlama ben benimkilerin nerede olduğunu biliyorum... Kuyruk yüzgeçlerinin yarısı klozetin içinde... :D

Abi favori canlı doğuranım veliferalardır... O yelken dövüşleri yok mu, bitiyorum... Bir de yelkenleri ile kur yapıyorlar... Ama kılıçkuyrukların yeri de başka... Kur esnasında dişinin yolunu kesmek için öyle zıpkın gibi ileri geri gidip gelmeleri yok mu, o da veliferaların yelkenleri kadar cezbediyor beni... Lepistes erkeklerinin kuyruklarını dikey doğultuda germeleri var ama bunlarınkinin yanında esamesi okunmaz... Platiler ile moliler ise hepten tırt... Yalnız bir erkek bir dişi X. variatusum var onlar da fena değiller be kankacığım...

Offff... Offff... Çok feci efkarlandım yine... :hasta:

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Balıklar çok güzel.Sağlam olmayışları ayrı bi can sıkıntısı.100 lt inşallah bunlardan beslemeye başlayacağım.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Özgür inşallah senin şansın yaver gider... Bizim gibi sinir hastası olma da...

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    İnşallah abi,bakacağız artık.
    Akvaryumcu arkadaşım,200 adet getirti.3. gün bitti,alanlar ne yaptı bilmiyorum.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yakında Ankara'da psikiyatri klinikleri dolup taştı diye gazetelerde ilanlar çıkar... :D

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abdullah abi,balıklar ölmeden önce kuyrukları ve yüzgeçleri eriyormuydu abi?
    Ben 4 adet 3_4cm makrakanta,labio 3 cm,frenatus 3 cm.Malavi akvaryumuma ekledim.
    2 hafta içinde sırayla son eklediğim balıkları kaybettim.Akvaryumda hastalık olsa,vatoz ve karma malavilerde hasta olurdu.Tabiki bu 2 hafta içinde ilaç tedavisi oldu.İlacın kuvvetinde bilmiyom,artık vatoz kafayı yemişti.Ordan oraya kendini vurmaya başladı.Malavilerde garibleşti.ALLAH(cc)'tan karantina akvaryumu var.

Neyse abi hop 300 litrelik akvaryum,25 kilo kum ve 60 kilo kaya çıkardım.Akvaryumu yeniden kurdum.
    Yılmıyordum abi.2 adet 3_4 cm makrakanta ve albino vatoz aldım.3 gün makrakanta 2. hafta vatozuda aynı sebepten kaybettim.

Dediğin gibi çıldıracaktım artık abi.Suda hiçbir değişiklik yapmadım.İlaç kullanma fırsatım olmadı.
    9_10_12 cm'lik makrakanta aldım.Akvaryuma koyduğum gün yine hafiften yüzgeç erimesi oldu.ALLAH(cc)çok şükür.Hafiften eriyen yüzgeçler düzeldi.

Abdullah abi,suya adaptasyon olamıyorlar ve arkasına hastalık kısa sürede ölüm.

Abi çenem düştü,senin derdinde benimki ile aynımı acaba.

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Özgürcüğüm başın sağolsun ve geçmiş olsun...

Bendekilerde kesinlikle yüzgeç erimesi olmadı... Sadece salınma ve sürtünme ve arkasına ölüm meydana geldi... Ben tedaviye ana akvaryumda başladım... Baktım çöpçüler biraz sapıtır gibi oldu hemen tedavi tankına aldım balıkları... 3 tanesini kurtardım hastalıkatan ancak sonuç yine hüsran oldu... İyileşenleri yavru akvaryumuna almıştım... Biri aniden gidiverdi bir hafta sonra... Diğeri verem oldu, farkeder etmez doğruca klozeti boyladı... Üçüncüsü ki bayağı diri idi -ve tabii ilaç tedavisinden sonra cinsiyet değiştirmeye başlamıştı- akvaryumdan dışarı atlamış... Ölüsünü iki gün sonra kızım buldu...

Valla Özgür Hakan Abi'den damlatma yöntemini öğrendiğimden beri çok az sorun yaşar oldum... nazar:

Sana da tavsiye ederim... Kimse inanmıyor ama yok öyle her bireyi su değişimine mutlak dayanıklı bir tür falan...

13. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abi geçmiş olsun.
    Damlatma yöntemini en son aldığım makrakantalarda denedim işe yaradı.

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çok sevindim Özgürcüğüm... Marakantalarınla sana uzun seneler birlikte olmanızı dilerim....

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Eyvallah abi,

16. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Merhaba Arkadaşlar aranıza hoş geldim...

Ben de Aykılıç sevdalısıyım..

Damlatma yöntemi nedir?

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sn. Aykılıç öncelikle hoş geldiniz...

Damlatma yöntemi aslında her tür balığın yeni bir akvaryuma konulmadan önce maksimum düzeyde yeni ortamına alıştırılma yöntemidir...

Damlatma yöntemi iki basamağa sahiptir: Damlatma ve ısıya alıştırma...

Bunlara geçmeden önce yapılan iki tür muameleden bahsedelim...

1. Akvaryumcudan balıklar alınıp geldiğinde balık torbası 20-30 dk'lığına akvaryuma bırakılarak su sıcaklığına alıştırılır ve daha sonra bir kaba nakledilip oradan kepçe ile alınarak akvaryuma konur...

2. Balık torbasının ağzı açılır, içindeki suyun bir kısmı dökülür... Balıkların ekleneceği akvaryumdan bir çay bardağı su alınır torbaya konur... 5-10 dk beklenir... Daha sonra torbadan bir çay bardağı su alınır, dökülür yerine yine akvaryumdan bir çay bardağı su alınıp torbaya konur ve beklenir (5-10 dk.)... Bu işlem bir müddet devam ettirilir... Balıkların yeni ortamın suyuna alıştığına kanaat getirildiğinde balıklar ayrı kap-kepçe marifeti ile akvaryuma konur...

Damlatma yöntemi:

1. Aşama - Damlatma: Balık torbası bir kabın içine açılır... Üzerinden fazla miktardaki su alınır... Daha sonra bir hava motoru hortumunun bir ucuna musluk diğer ucuna ise vantuz takılır.... Balıkların ekleneceği akvaryumun içine hortumun vantuzlu kısmı daldırılır ve vantuz hortum çıkmayacak şekilde cama yapıştırılır... Musluk kısmından ağız yolu ile su çekilir... Su gelmeye başlayınca yani su sütunu kurulduğunda musluk sayesinde suyun akışı azaltılarak damlayarak çıkması sağlanır... Damlatan musluklu hortum kısmı yeni gelen balıkların kabının içine bırakılır... Akvaryumdan kabın içine damla damla su dolar... Kabın içindeki suyun miktarı taşma raddesine yaklaşınca jkısmen boşaltılabilir... Balığın hassasiyetine göre bu işleme 1 ila 5 saat devam edilir...

2. Aşama - Akvaryum sıcaklığına alıştırma: Damlatmanın balığın yeni suya adaptasyonuna kafi geldiğine kanaat getirildiğinde balıklar kaptaki bir miktar su ile bir torbanın içine alınır ve akvaryum sıcaklığına alışsın diye 20-30 dk akvaryumda bekletilir ve daha sonra yeni yuvalarına salınır...

Bu yöntemin avantajı, balıkların yeni suya adaptasyonunu maksimum seviye ulaştırması, osmotik şok riskini tamamen ekarte etmesidir...

Not: Damlatma sırasında kullanılan kabın ağzının bir şekilde kapatılması önerilir... Aksi halde balıklar sudan sıçrayabilir...

18. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Teşekkür ederim :helalolsun:

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ben teşekkür ederim Sn. Aykılıç...

Hangi aykılıçlar var sizde? Onlara göre damlatma süreleri söyleyebilirim size... İşinize yarasa eğer...

Sayfayı Paylaş