1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kolay hava taşı yapımı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde reis tarafından 13 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Her hobicinin bolca elinde bulunduğu birkaç parçadan 5 dk içersinde hava taşı yapımını dilimin döndüğünce anlatayım.

Gerekli malzemeler.

1= 10-15 cm hava hortumu
    2= 1 adet hava hortumların da kullanılan T
    3=4-5 adet seramik boncuk
    4= yorgan iğnesi

Öncelikle hava hortumumuza iğne ile onlarca delik açıyoruz.

Dış filitrelerde kullandığımız seramik boncuklarını,ağırlık yapması için hava hortumuna geçiriyoruz.

Ardından hava hortumunun iki ucunu T ile birleştiriyoruz.

Hava motorundan gelen hava hortumunada bu seramiklerden takıp suda dengeli bir şekilde batmasını sağlıyoruz ve bu hortumuda T ye bağlıyoruz.Bundan sonra pratik hava taşımız kullanıma hazır.

Akvaryumdaki hali.

Dikkat edilmesi gereken tek husus;delikleri açtığımız iğne ya yorgan iğnesi yada buna yakın bir iğne olmalı.İnce iğne ile delik açıldığında,hava motoru kapandığında yada elektirikler kesildiğinde hava taşına giren su bu ince deliklerden çıkamamakta ve hava taşı çalışmamaktadır.Delikleri kalın olması içine biriken suyun hızla atılıp tekrar hava vermesini sağlıyor.

Hayırlı olsun.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Kolay hava taşı yapımı

:alkis: Güzel olmuş ellerinize sağlık. Tıkanma sorununa çözüm kolay bulunmuş. Zaten bu sistemde tıkanıklılıkta kolay açılır. Üretim ve karantina tankları içinde güzel fikir olarak değerlendirilebilir.

Ellerinize sağlık.

3. avşarbeyi

avşarbeyi

Helal olsun Olcay bey on parmağında on marifet. :helalolsun:

4. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Zeka ürünü, ortaya güzel bir iş çıkmış. Tebrik ederim. Bazen bıkıyorum hava taşlarının tıkanmasından.

Teşekkürler.

5. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Bu arada, seramik halkaların ağırlık yapma yanında baketeri kolonilerinin yerleşebileceği alan oluşturma maksadıyla kullanıldığınında belirtilmesinde fayda görüyorum. Ellerinize sağlık.
    Saygılar...

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Tebrikleriniz için teşekkür ederim.

7. jonerr

jonerr

Gayet güzel olmuş.Bende bir ara buna benzer birşey yapmıştım.Ben ağırlık takarak batırmak yerine vantuzla alt cama sabitlemiştim.
    Paylaşım için teşekkürler.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Bu düzenek vantuzlada sabitlenebilir ancak;malumumuz üzere vantuzlar birzaman sonra sertleşip özelliğini yitiriyor ve yapışkanlığı gidiyor.

Ama bu düzenek ile ağırlık herzaman kesin çözüm.Hiçbirzaman hava taşımız su yüzeyine çıkamıyor. ;)

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Sana yakışan bir konu olmuş üstadım . En kısa zamanda deneyeceğim. Eline koluna sağlık.

Saygılar.

10. Desert Falcon

Desert Falcon

Gerçekten çok güzel.Paylaşım için teşekkürler,yarışmaya koysanıza ?

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Önceden paylaşılan çalışmalar yarışmaya koyulamıyormuş. :hink:

12. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Son yorumdan bu yana bir hayli zaman geçmiş ama bende bir fikrimi sunacaktım. Öncelikle Olcay Abi birçok hobiciyi hava taşı masrafından kurtarmışsın. Tebrik ederim. :alkis: Ben aynı işlemi hava hortumunu yuvarlamadan diğer tarafını tıkadım ve delikleride ipliği takılı olmayan dikiş makinesinde orta kalınlıkta iğneyle denedim ve gayet güzel çalıştı. Ancak küçük bir sorun; belli bir zaman sonra deliklerde sanırsam bir büyüme söz konusu oluyor ve hava kabarcıkları dengesiz çıkmaya başlıyor.

Sayfayı Paylaş