1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Koyu Yeşil Karides - Caridina Sp. "Green"

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde taygun tarafından 18 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. taygun

    taygun Guest

    “Yeşil Karides”, “Koyu Yeşil Karides”, “Yeşil Neon Karides” gibi türetilmiş ve kafa karıştıran bir çok yeşil karides ismi bulunmaktadır.

    Karidesin Geçmişi:

    Koyu Yeşil Karides Asya orijinli olmakla birlikte kesin lokasyonu bilinmemektedir. 2007 yılının ortalarında akvaryum hobisine dahil edilmiş ve çabuk büyümesine ilave olarak, koyu yeşil rengi nedeniyle aranılan bir tür haline hale gelmiştir. Caridina Babaulti sp “green” adlı bir başka türü daha vardır. Babaulti türleri Koyu Yeşil Karides kadar koyu renkli olmayıp, çok hızlı da büyümezler.

    Su Parametreleri:

    Koyu Yeşil Karides 7.0 ph’a yakın orta asidik suyu tercih eder. Bununla birlikte daha yüksek ph’ı da kaldırabilir. Ayrıca diğer karidesler için geçerli olduğu bir bu karides türü için de temiz bu bir gerekliliktir. Suyun Isısı 16,6 – 27,7 derece arasında olmalıdır. Bu parametreler haricinde görülen aşırı su değerlerinden kaçınılmalıdır. Temiz ve iyi bir su, bu türün gösterişli hale gelmesini ve hızla büyümesini sağlayacaktır.

    Üretme:

    Sadece Koyu Yeşil Karidesleri yetiştirdiğim için burada bu konuda tavsiyede bulunabilirim. Yavruları oldukça ufak olup, koyu kırmızı bir renkle gelişmeye başlarlar. Bu, Koyu Yeşil Karideslerin benzersiz karakteristik özelliğidir. Diğer bir karakteristik özelliği ise yumurtadan çıkışıyla birlikte yetişkinliğe çok çabuk ulaşmasıdır. Bu türün yavruları çok çabuk büyür ve hemen hemen yumurtadan çıktıktan bir hafta sonra iki misli olur. Babaulti türü ise tam tersidir, yumurtadan çıkmasıyla yetişkinliğe ulaşması bir süre alır.

    Aşağıdaki fotoğraf yavru Koyu Yeşil Karidestir.

    Caridina Babaulti sp “green” Türünün Tanımlaması:

    Caridina sp "Green"'in buyüme hızı ve yumurtadan çıktığındaki farklı rengine karşılık, Caridina Babaulti sp “green” türünün tanımlamasına yardımcı olacak diğer özelliği daha vardır. Koyu Yeşil Karidesin rengi daha yoğun olup, hayatı oyunca bu renk üzerinde kalır. Babaulti türünün ki ise tam tersidir. Bu türün rengini değiştirdiği bilinir.

    Cinsiyet:

    Cinsiyet teşhisi oldukça kolaydır. Koyu Yeşil Karideslerin dişileri erkeklerine göre daha geniş ve daha şişmandırlar. Ayrıca dişiler erkeklerden daha koyu yeşil renge sahiptirler. Dişilerin koyu renkli karın bölgesinden, limon yeşili parlak bir renge sahip olan yumurtalar çok kolaylıkla farkedilirler. Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, dişilerin yumurta taşıyıp taşımadıkları çok rahatlıkla söylenebilir. Aynı şekilde, yukarıdaki ilk resimde de dişinin taşıdığı yumurtalar belli olmaktadır.

    Besleme:

    Beslemenin en iyi şekli günde bir kere yapılmasıdır. Karideslerin en fazla iki üç saatte yiyebileceği kadar yem vermeniz yerinde olur. Çok fazla yem vermek ve yemin tabanda uzun süre kalmasına müsaade etmek hatalı bir davranış olur. Fazla yemlemenin ölüme neden olduğu ve su kalitesini de bozduğu bilinmektedir. Ne bulurlarsa akvaryumda rahatlıkla yiyeceklerdir. Öte yandan, 7 gün 24 saat aynı tür yemle beslenmeleri uygun değildir. Karideslere bir ya da iki gün yem vermemek onlara zarar vermez.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. taygun

    taygun Guest

    Merhaba,

    İnternet üzerinde konuyu araştırırken enteresan bir bilgi kaynağı buldum.

    Yukarıdaki site adresi Mustafa Üçözler adlı bir arkadaşın. Sitedeki bazı bilgilerden anladığım kadarıyla kendisi San Diego/California/Amerika'da yaşıyor. Site ne yazık ki İngilizce. İlgilenen arkadaşlar gereken konular için referans olarak kullana bilir.

    Son olarak, esas konu başlığı olan Koyu Yeşil Karideslerle ilgili bilgi aynı sitenin aşağıdaki adresinde de mevcuttur.

    Saygılar
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  3. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkürler Tamer abi araştırma ve paylaşım için eline emeğine sağlık.. ;)
     
  4. taygun

    taygun Guest

    Rica ederim Volkan. Yeter ki başlık arada kaynayıp gitmesin. İlgilenen arkadaşlar okusunlar. Bir de Mavi Karideslerle ilgli yeni bir çeviri yayımladım. Akgün'ün dediği gibi renkleri suniymiş.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş