1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kuhli (Pangio kuhlii)

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 25 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Geceleri aktif olan, gündüzleri yemlenme dışında görmemizin neredeyse imkansız olduğu bir tür. İnce kumlu tanklardan hoşlanıyorlar ve kendilerini korktukları zaman kuma gömelleri, gerçekten de görülmeye değer. Çok uyumlu bir tür olduğunu söyleyebilirim. Benim karma tankımda diğer hiçbir türle uğraştıklarını görmedim. Kepçe ile yakalaması da imkansıza yakın. Şayet akvaryumunuzda bol dekor kullanıyorsanız, vay halinize(!) Tetra bits'e bayılıyorlar, başka yem aramaya gerek yok. Her ne kadar beyaz beneğe çok kolay yakalandıkları belirtilmiş olsada ben şahit olmadım.( O denmede lepisteslerimde ciddi anlamda beyaz benek sorunu yaşama rağmen) Bu süreç içinde yoğun tuz da kullandığımı ve kuhlilerin bundan gözle görülür şekilde etkilenmediklerini belirtmekte fayda görüyorum. Ancak bunlar bilimsel çalışma değil sadece benim gözlemlemelerimdir. Bu bağlamda da insanları yanıltıcı bilgi vermekle de suçlanmak istemem(!)

Hem etçil hemde otçul beslenir. (Omnivorlar) . Uygun ph aralığı pH: 6.5 - 7'dir. 22-26 C aralığı idealdır. Güneydoğu Asya kökenlidir.

Saygılar, keyifli paylaşımlar...

2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ynt: Kuhli (Pangio kuhlii)

Saygılar...

3. furkan

furkan

İlginç bir balık ve ilk defa görüyorum. :S

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Mehmet, balık gerçekten güzelmiş. Bu balığı akvaryumcularımızda bulma zorluğu varmıdır ?
    Ben pek görmedim o yüzden soruyorum.

Paylaşım için teşekkür ederim.

5. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Hocam, her zaman bulunmasada Tekirdağ'daki akvaryumcular tarafından zaman zaman getiriliyor. Zaten fiyatı da çok uygun. Tekirdağ'daki akvaryumcularda satış fiyatı 3 ytl.
    Saygılar...

6. taygun

taygun Guest

Mehmet Bey,

Merhaba. Resimler sizin akvaryumunuzdan mı?

Saygılar

7. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Tamer Bey doğrudur, fotoğraflar kendi eski tankımdan çekilmiş karelerdir.
    Saygılar...

8. taygun

taygun Guest

Başarılı resimler.

Benim ufak akvaryumumda da var. Ama resmini çekmek kısmet olmadı

9. maroon_clown

maroon_clown

Mehmet abinin, şu meşhur hikayesindeki kötü kahramanlardan biriydi sanırsam, geçen günlerde bir akvaryumcuda gördüğüme tanık olmuştum. Ama kendileri uysal ve zararsız olsada, görünüşleri bunu göstermiyor ve insanları önyargıya itiyor.

10. taygun

taygun Guest

Botia (Botya) balıkları akvaryum zemininde yaşarlar. Genellikle saklanır ve gece beslenirler. Akvaryum zemininde yemlemeden dolayı bir hareketlenme olduğunu farkettiklerinde yem kapmak için yuvalarından/saklandıkları yerlerden çıkıp yemlendikten sonra tekrar geri dönerler. Bendekiler gün boyu hindistan cevizi kabuğu içinde saklanmaktalar.

Arasıra, hiç anlam veremediğim bir şekilde bir kuş gibi gidip bir bitki üzerine tünerler. Bazen de ısıtıcı ile cam arasında çubuk gibi dururlar. Sanırım o zamanlarda birşeyler ters gidiyor.

Pulsuz yapıları vardır.

Saygı ve Sevgilerimle

11. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Mehmet ve Tamer bey paylaşım için teşekkürler. Elinize Sağlık.

12. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Mehmet abi bu kuhlilerin yavru balıklar ve gece dipte uyuyan balıklarla araları nasıl.

13. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Mehmet onları çok üzün dönem beslemediğim için, her ne kadar o tür bir davranış gözlemlememiş olsamda, kesin bir şekilde konuşup, yanıltıcı bilgi vermek istemiyorum. Ancak ben 8/10 ay kadarlık bir dönemde yavru canlı doğuranlar dahil hiçbir türe zarar verdiğini görmedim.
    Saygılar...

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

kuhli çok güzel bir balık bir ara vardı bendede biraz utangaçlar onun haricinde çok ilginçler ama benimki filtrenin hortumuna kaçtı yanlışlıkla :( tekrar bulursam alacağım

15. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Bu da benim tek kuhlim. Yanını ilk fırsatta arkadaş alacağım.

[​IMG] [​IMG]

Saygılar

16. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Bu da benim tek kuhlim. Yanını ilk fırsatta arkadaş alacağım.

[​IMG] [​IMG]

Saygılar

17. hwodrag

hwodrag

Kuhli (Pangio kuhlii)

Arkadaşlar benim karideslerimle baktığım bir adet kuhlim var. kiraz karidelerim dün yavruladı, fakat bugün yavruların hiç birini göremedim. acaba kuhli bunları yemiş olabilirmi? bir yerden kuhlilerin loach familyasından olduğunu okumuştum ve şeritli loachların kabuklu yediklerini biliyorum. Acaba kuhlilerle beraber karides yetiştiren veya bilgisi olan varmı.

18. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Kuhli (Pangio kuhlii)

Öncelikle size nasıl hitap edeceğimi bilemediğimi söylemek istiyorum :bilmem:

Sayın hwodrag mı yoksa Sayın aciyeq mı dememizi tercih edersiniz?

Karideslerin yavrularının yumurtadan çıktığı anı gören, bunu itinayla takip eden şanslı insanlar çok azdır.
    Karideslerim dün yavruladı derken ne kastettiniz acaba? Dişi karnının altında yumurtları taşımaya başladıysa daha 3-4 hafta vardır o yavruların akvaryuma dağılması için...

19. safak

safak

Kuhli (Pangio kuhlii)

Bende kuhli bakmak istiyordum ama astronotlarım yiyeceği için alamıyorum.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kuhli (Pangio kuhlii)

Yeni çıkmış karides yavrularını görmek biraz şans ve birazda sağlam 1 çift göz gerekiyor.. 2-3 hafta geçene kadar yeni doğmuş yavruları görmek çok zor..

Sayfayı Paylaş