1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kullandığınız ve bu doğrultuda önerebileceğiniz dış filtreler...

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde james_34 tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Merhaba,

Filtreleme , akvaryumda en önemli unsurların başında geldiğine göre ve büyük hacimli akvaryumlarda da dış filtre kullanıldığı için hobiye yeni başlamış veya yeni dış filtre alacak arkadaşlar için zaman içinde yararlı bir başlık olabilir.

Bugune kadar Atman,Sacem ve Sunsun kullandım.

Eheim kaliteli olduğu bir gerçek ancak maddi olarak bir yükü var.Orta halli dış filtreler üzerinde seçim yapmak gerekirse size önerebileceğim marka Sunsun'dur.Gerçekten çok yerinde bir karar verip bundan 5-6 ay önce Sunsun marka dış filtre aldım.Daha önceki dış filtrelerin randımanları ile karşılaştırdıgımda büyük bir fark var.Fiyatlarıda son derece uygun.Sunsun markasını deneyin arkadaşlar.Başka sunsuncu varsa ve onlarda fikirlerini yazarsa sevinirim.

Kısacası Sunsun diyorum.

Kullandığım: Sunsun Hw 304B

Not:Her arkadaş nedenlerini belirtikten sonra en alt satıra kullandıgı marka ve modeli yazarsa konu takibi bakımından yararlı olur.

2. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Ynt: Kullandığınız ve bu doğrultuda önerebileceğiniz dış filtreler...

Dış filtrelerde oldukça güçlü markalar var..Çeşitlilik fazla..Fiyatlar uçuk.Ben birkaç çeşit filtre deneyenlerdenim ama en çok memnuniyeti Atman'larda buldum..Bitkili karides tankımda Atman AT_1400,diğer bitkili cüce vatoz tankımda ise Atman 3338 kullanıyorum.3338 biraz ses yapsada mükemmele yakın temizlik sağlıyor.AT1400 ise bence tam ideal filtre..Parasıda aynı tür filtreler arasında ideal.
    Saygılar.

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

50_300 litre akvaryumlarımda iç ve dış filtreler Atman markadır.
    Daha doğrusu tüm ekipmanlarım,Atman marka hepsinden memnunum.
    Farklı markalar kullanmadığım için,diğer markalarla karşılaştırma olanağım olmadı.

4. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Sütten ağzı yanan birisi olarak benim önermeyeceğim marka tetra tec. Kimseye tavsiye etmiyorum. Ehiem'in yan ürünü kaliteli marka vs. vs. balonlarına aldanmayın.
    Saygılar...

5. maroon_clown

maroon_clown

Şahsen hiç dış filitre kullanmadım ama tanıdıklarımın geneli atman kullanıyor. Fiyatlarına göre alınabilecek en iyi dış filitreler.

Yinede en mükemmelleri:

Tetra
    Eheim
    Fluval

6. taygun

taygun Guest

Mehmet Bey,

Bende bir kaç yıl evvel Eheim 2217 vardı. Musluksuz olduğu için temizlemesi tam bir dert idi. Üstelik de se yapıyordu. Satıp tetratec'e geçtim. Huzura kavuştum. Şimdi iki akvaryumumda da Tetratec kullanıyorum. Kurmayı planladığım üçüncü akvaryum için de iki adet Tetratec almıştım. Sump yapmaya karar verdiğim için şimdi onları kullanmadan forumda satıyorum.

Saygılar

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Atman dış filitrede oldukça randımanlı.Bende geçmişte AT1400 kullanmıştım ve sonuç güzeldi.Fakat şuan hiçbir akvaryumumda dış yada iç filitre kullanmıyorum.Akvaryumlarımın hepsi sumplu.(Yavru akvaryumları hariç)

300 lt ve üzeri akvaryumlarda kesinlikle sump tavsiye ederim.

8. Merhaba;

Tetra tec markalar Eheim yan ürünü değildir herikiside birbirinden bağımsız markalardır.Sadece Türkiye'ye bu 2 markayı ithal eden firma aynıdır.

Saygılarımla...

Sayfayı Paylaş