1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kuluçka makinası yapımı maliyeti .2.ytl

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde beaverss tarafından 25 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. beaverss

beaverss

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yine basit ve acil durumlarda kullanılacak bir yapım gerçekleştirmişsiniz. Ellerinize sağlık teşekkür ederiz. Fotoğraflar düzenlenmiştir.

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Resimlerden tam olarak birşey anlaşılmıyor. :bilmem: Yapım aşaması ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz?

4. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Pratik bir çalışma ancak randımanı bir hayli düşürecektir. O havada yumurtalar çok fazla darbe alıp oluşma ihtimalleri düşük olacaktır. Normalde yumurtaların sadece olduğu yerden çok az hareket etmeleri gerekiyor. Harekettende ziyade, yumurtaların olduğu yerde küçük bir sirkülasyonun olması yeterli olacaktır. Ben zaten oldum olası hava ile yumurtanın temasına karşıyımdır. Ancak Temel Hocam'ın dediği gibi acil durumlarda yapılacak bir kuluçkalık. Tebrikler.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yumurtalar nerde duruyor? Ben bu kuluçkalığın ne altında nede üstünde sineklik göremiyorum. huh: Ayrıca yumurtalar hava ile temas mı ediyor ? Eğer öyle ise yumurtaların çoğu ziyan olur.

6. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Olcay abi, görünüşe göre yumurtaların hareket etmesi için tek destek hava. Birde şimdi farkettim, sanki kuluçkalığın içindeki su değişmiyor ve sürekli aynı suya hava veriliyor. Eğer öyleyse kuluçkalığa dolan hava nereden çıkıyor? huh: Bende kuluçkalığın üstünde bir file veya herhangi bir delik göremiyorum. huh: Paylaşımı yapan arkadaşın sağlam bir direktifinin olması gerekiyor.

7. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Arkadaşlar bu malzemenin denenmeden yayınlanmasını tavsiye etmem kabarcıklar çok fazla vurursa yumurtaları patlatır veya mantarlaşmaya yol açar bende egg tumber çalışmalarım var bu yoldada dünyanın yumurtasını ziyan ettim o yüzden bu şekilde pek sağlıklı değil diye düşünüyorum. Olcay abinin dediği gibi bölmeden ayıran bir sistem yok vede üst bölmede hava kabarcılarının çıkış kanalını göremedim. huh:

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Katılıyorum...

9. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Bunu yaparasak hava çıkamayacak dışarı suda içerisinde kalıp hava borusu cıkacak yumurtalar dökülcek. Öyle olmassa hava yumurtalara zarar verir.

Sayfayı Paylaş